Mat til ancistrus

Hei

Jeg har kålrot, gulrot, broccoli og blomkål. Kan jeg gi ancistrusene mine noe av dette?

Sissel
De spiser helt klart gulrot og brokkoli, men det må være forvellet. Vil tro de spiser kålrot også Tror det meste av grønnsaker spises.
Hippocampus
De spiser helt klart gulrot og brokkoli, men det må være forvellet. Vil tro de spiser kålrot også :-) Tror det meste av grønnsaker spises.


Hvor lenge forveller dere grønnsakene? Jeg som vegetarianer MÅ blir flinkere til å dele med mallene mine!!
Å forvelle betyr å koke grønnsakene lett i et par minutter. Salatblad vil for eksempel kun trenge under minuttet for å mykne fibrene, mens brokkoli trenger lengre tid. Forøvrig forveller jeg kun grønnsaker til yngel.
Takk skal dere ha. Da skal jeg gi dem en liten grønnsaksblanding
Jeg forer mye med ferske spinatbladet som jeg bare skyller og putter i karet.
Ser ut som om ancistrus liker det veldig godt, men bør det egentlig forvelles, eller gjør det ikke noe siden de spiser det som det er?

Ellers går det i endel squash, der ser det ut som om det er skallet de liker best...
Skåra
Jeg forer mye med ferske spinatbladet som jeg bare skyller og putter i karet. Ser ut som om ancistrus liker det veldig godt, men bør det egentlig forvelles, eller gjør det ikke noe siden de spiser det som det er?

Forvelling har som hensikt å få maten til å synke lettere, og å gjøre den mykere så akvariebeboerne lettere kan få den i seg. Nå er jo f.eks. Ancistrusen utstyrt med en raspemunn som greit får gnagd i seg en grønnsak som et spinatblad uten problemer, iallefall de voksne, men ikke alle gjør det like lett. Det er nok enklere og raskere for små Ancistrusyngel å spise forvellede blad enn rå blad, tror jeg

Forvelling av grønnsaker kan være greit til andre grøntspisere som ikke er utstyrt med like godt verktøy som Ancistrusen, f.eks. eplesneglene med sin myke munn foretrekker myk mat og får lettere i seg bladgrønnsaker som er forvellet. Forvellede erter f.eks., kan nok også være enklere å få i seg for levendefødere som liker grønt i kosten, som f.eks. molly.
Må det forvelles å så gis med en gang, eller kan jeg forvelle en god del for å så legge det i kjøleskapet eller evt fryse noe ned? Eller vil det blir dårlig evt. næringsverdien kan tape seg da?
Har en pose med rosenkål i fryseren. Den er ferdig forvellet og frossen fra butikk. Tiner en og setter den på en gaffel. Stor stas i karret når den treffer bunn. Den holder seg fint sammen til den er spist opp. SAE, reker og eplesnegler liker også dette godt.

Hippocampus
Har en pose med rosenkål i fryseren. Den er ferdig forvellet og frossen fra butikk. Tiner en og setter den på en gaffel. Stor stas i karret når den treffer bunn. Den holder seg fint sammen til den er spist opp. SAE, reker og eplesnegler liker også dette godt.


Godt tips! Takk som deler!!
Har gitt dem et blad av en hodekål og en liten dusk med broccoli. Coryene er interessert, scalarene syns "blomstrene" på broccolien er veldig spennende. Ancistrusene har vært innom å smakt, men de er ikke like overbegeistret som de bruker å være på aggurk. SAE'en er også innom å smaker.

Det overrasket meg at scalarene er så interessert og sultne på grønnsaker.

Sissel
Praktbotiaene mine slåss med ancistrusen om squashen jeg legger til dem, bør jeg forvelle feks. gulrøttene så botianen klarer å spise eller fikser de også rå gulrøtter
Har ikke hatt rå gulrot i karret, så det vet jeg ikke noe om. Men de er flinke til å knipse av biter på faste grønnsaker. Kokte gulrøtter går ned på høykant ihvertfall
Tilfeldig bekjentskap
© Tone Andreassen
Reklame for plussmedlemskap