Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Anbefaling av fisk
1  

Mina Salvesen
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Hei! Jeg har kjøpt meg et 125 L akvarium. Hadde planer om å ha corydoras og guppy. GH ligger på 2, KH ligger på 2 og PH 7. Er det andre typer fargerik fisk som passer seg bedre i forhold til vannverdiene i vannet ?

 
Postet 28.12.2016 kl. 12:19
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Corydoras skal ha bløtt vann, guppy skal ha hardt. Du har bløtt vann, så kutt gjerne ut guppyene.

Du kan bruke Fiskebasen til å finne andre fisk som skal ha bløtt vann.

 
Postet 28.12.2016 kl. 17:00
[Rapportér innlegg]
3  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Enig med posten ovenfor. Guppy passer egentlig ikke i sammen med Corydoras, fordi de vil ha forskjellig ph og gh i vannet.

Hvis du vil droppe guppyene, finnes det massevis av flotte fisker som passer i samme vann som Corydoras. Sør-Amerikanske fisk med ca samme krav til vannkvalitet og v.verdier finnes det mange av. Kan foreslå en favoritt jeg har; ildtetra. Flotte, små stimfisk som synes på lang avstand med sin glitrende oransje farge. Ikke uten grunn at de kalles ILDtetra :- )

En annen favoritt jeg har, er de nydelige Nannostomus stimfiskene. Det er en familie stimfisk (tetra) med mange medlemmer, men en som er forholdsvis enkel å få tak i er Smykketetra (Nannostomus marginatus). Anbefaler en stim av disse, de er kjempefine. "Nannostomus" betyr "liten munn" :-)
En ENDA finere Nannostomus art er da selvsagt N. mortenthaleri (Korallrød smykketetra). Den er dessverre en del dyrere enn N. marginatus. Sist jeg så dem i butikk, kostet de 100 kr stk. Men de er verdt det, så fine som de er :) Disse vil ha surt og bløtt vann! Du må ikke finne på å øke kh og gh med disse.

Det finnes mange andre flotte stimfisk også, men nesten vanskelig å foreslå noen da jeg ikke vet hva du liker.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 28.12.2016 kl. 20:25 av mona o )
 
Postet 28.12.2016 kl. 20:23
[Rapportér innlegg]
4  

Mina Salvesen
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Tusen takk for fyldige svar :D Var egentlig guppy jeg helst ønsket, corydoras var ikke så viktig. Men ser ut som jeg går for å droppe guppy for å slippe å justere så mye på GH og KH. Skal lese om de ulike fiskene du nevnte, takk for mange forslag!

 
Postet 29.12.2016 kl. 12:18
[Rapportér innlegg]