Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © ja © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kvitt vatn, grums?
1  

Mnnnm1
Medlem male.gif
Fra: Bømlo
Klikk på bilde for større versjon
Har nett satt opp eit 30l nano akvarium. De første dagene var vatnet krystallklart. Men nå ser det ut som det blir mer og mer kvitt? Ser nesten grumsete ut. Har bytta 25-30% vatn kvar dag sida oppstart for ei lita veke sidan. Nokre tips til problemet?

 
Postet 20.07.2019 kl. 00:35
[Rapportér innlegg]
2  

Hakasu
Medlem male.gif
Fra: Bø i Telemark
Jeg synes det ser ut som det vi i akvariehobbyen kaller infusorier. Dette er små dyr som lever fritt i vannmassen, og beiter på bakterier og alger. Det er ganske vanlig å få en opphoping av disse i nyoppstartede akvarier, men dette vil fikse seg selv når det blir bedre balanse i akvariet. Det er nemlig ikke nok mat til å holde en så stor koloni i live, så det kommer snart til å forsvinne. Ellers er småfisk og reker glade i å spise det.

Når det er sagt er det litt vanskelig å si helt sikkert at det er infusorier basert på bildet ditt, men det er nå hva jeg synes det ser ut som.

 
Postet 20.07.2019 kl. 08:50
[Rapportér innlegg]
3  

Mnnnm1
Medlem male.gif
Fra: Bømlo
Hei takk så mykje for svar. Har "googla" litt rundt, og kommet til den samme konklusjon. Bør eg fortsette med daglige vatn skift på 20-30%. Evt. er det noko anna eg kan begrense som t.d lys? Prøver å ha lyset på maks 6-8t daglig.

 
Postet 20.07.2019 kl. 15:28
[Rapportér innlegg]