Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Kjetil L © Kjetil Haugann
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Oppstart av akvariet - forslag til hardføre fisk?
1  

AkvaMarion
Medlem female.gif
Fra: Drammen
Hei! Etter mye sykdom, stor rensejobb, ny grus og nye planter skal jeg til uken fylle det opp med nye fisk. Alle de gamle fiskene har vi kvittet oss med, og vi har nå latt akvariet stå å gå over tre uker.

Har dere noen tips for hardføre fisk til min Rio 180? Jeg ønsker gjerne noen fisk som ikke lager så mye møkk og som er lett å holde. Evt hvor mange kan jeg ha?

På forhånd takk!

AkvaMarion
 
Postet 20.07.2019 kl. 12:17
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Det enkleste da er å kjøpe fisk som trives i vannverdiene du har i kranvannet ditt. Hva er Ph, Gh og Kh i vannet ditt? Vi kan lage en liste utifra det :)
Husk og tilsette bare noen få fisk i starten så du ikke får filterkræsh. Ville også strødd litt fiskefôr ned i akvariet for å mate filterbakteriene og latt akvariet stått ett par uker til.

Anbefaler deg også å tilsette seachem safe eller seachem prime ved vannbytter så du fjerner kloramin og amoniakk. Det kan skape kluss for fisken og er en billig sikkerhet.

 
Postet 21.07.2019 kl. 22:09
[Rapportér innlegg]
3  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hvis du har "drept" filteret ditt og driver og kjører det inn på nytt, så er ikke tre uker nødvendigvis nok til å starte opp en ny bakteriekultur, det tar opptil fem uker.

 
Postet 22.07.2019 kl. 14:42
[Rapportér innlegg]