Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Jeanette Abelle © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Tips til fisk?
1  

Emiliegrx
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Heisann! Har en 60 liter som trenger litt påfyll av fisk. Vi har hatt guppy som hovedfisk siden vi startet for ca et halvt år siden,men dem har aldri overlevd så lenge av gangen.
Vi tenker derfor nå at vi vil ha en itt annen type fisk denne gangen. Håper noen har noen tips til hva som kan gå sammen med dem vi allerede har! Gjerne sterke farger eller spesielt utseende.

Kort om akvariumet :
Flyteplanter på ca 50% av overflaten og noen planter i to grupper nedi, ikke veldig frodig med andre ord. Litt innredet med ulike røtter. Temp 25 grader. Har pumpa på kortsiden, så en stor del av akvariumet har lite sirkulering(denne kan selvsagt snus). Usikker på vannverdier da vi aldri har testet dette hjemme. Sjekker innimellom at alt er bra via dyrebutikken.
Skulle lagt ved bilde av karret, men lyset er slukket for i dag..

Fiskene som bor i akvariumet i dag:
3 Ancistrus (en "stor" og to små)
2 dvergbotia
2 dverggurami
+ noen gyppy. En som er rundt 4 mnd, veldig liten i str, og 5 yngel som kom i går.

 
Postet 09.01.2020 kl. 19:58
[Rapportér innlegg]
2  

Erik Grimsøen
Medlem male.gif
Fra: Bærum
Hei.
Guramiene hadde jeg fått omplassert. De skal visstnok trives i en 60-liter, men min erfaring er at de helst bør ha det dobbelte. (les mer om fisken her: http://akvaforum.no/profile.cfm?id=5190)

Det samme gjelder dvergbotia, disse har jeg aldri hatt selv men med en minimumsanbefaling på 100 liter er 60 definitivt i minste laget. (les mer om fisken her: http://akvaforum.no/profile.cfm?id=9547)

Denne artikkelen kan være verdt en kikk når det gjelder fisk som trives i små karr: https://akvafisk.no/fisk-smaa-akvarier/

Glem forøvrig ikke reker. Nå vet ikke jeg hvilke vannverdier du har, men reker er en liten "juvel" når det kommer til små karr.

Angående guppy som dør fort, så er min erfaring her at både guppy og endlers guppy kjøpt via Finn som regel er mye mer hardføre enn de jeg har kjøpt fra butikk. De på Finn er typisk avkom som har vokst opp i et "normalt" akvarium, hvor de svakeste individene allerede er silt ut via seleksjon. Det er dessverre mye begredelig kvalitet på både guppy og platy i endel butikker.

 
Postet 10.01.2020 kl. 09:34
[Rapportér innlegg]
3  

Emiliegrx
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Takk for svar Erik!
Både guramiene og botianene fikk vi anbefalt på dyrebutikk, og godtroende som vi var stolte vi på det..

Botianene har vært hos oss noen måneder og ser ut til å trives. Dem er meget aktiv og spiser godt.
Guramiene derimot kom for bare 1 ukes tid siden. Ble plaget av noen guppy i starten, men kom seg etterhvert. Trives ikke nok til å ha laget skumrede, men dem leker seg imellom og hunnen er veldig frampå. Har vurdert å gi disse videre allerede, da vi innså når vi kom hjem at dem ville ha det litt annerledes i karret enn hvordan oppsettet vårt er.

Skal ta en titt på linkene du la ved, takk!

Legger ved et bilde av akvariumet siden jeg ikke fikk gjort det i går. Luftpumpen er ikke der til vanlig, men går for øyeblikket gjennom en varmekur. Blusset opp hvitprikk på guppyene (som nå er døde) etter siste runde med innkjøp.

 
Postet 10.01.2020 kl. 14:17
[Rapportér innlegg]
4  

Erik Grimsøen
Medlem male.gif
Fra: Bærum
Bare hyggelig. At folk i akvariebutikker er uenig med meg både når det kommer til hva som egner seg, og hvor mye fisk man bør ha i et gitt karr, har jeg slått meg til ro med for flere tiår siden. :)

Angående luftkompressor, så sett gjerne en timer på den så den bare går når lyset i karret er av, det vil plantene dine sette pris på.

 
Postet 10.01.2020 kl. 22:15
[Rapportér innlegg]
5  

HWC
Medlem male.gif
Fra: Blystadlia
Med 60 liter så kan du ha så mangt. Som han ene her skriver, guppy lever ikke så lenge om gangen og ofte er de som er avlet frem i norske kar mer hardføre. Dog flotte og fargerike fisker som jeg selv har i et 50 liters hvor de reproduserer seg selv. I et annet 60 liters kar har vi nå en Betta Splendens (kampfisk) av en plakat variant. Reker og snegler med masse planter. Kjøper du en fin kampfisk, reker og noen flotte snegler, har du mye å glo på fremover. Eller så er det mange tertra-varianter, eller barber som går fint i 60 liter. Tigerbarber er veldig fargerike og hardføre.

 
Postet 11.01.2020 kl. 22:24
[Rapportér innlegg]