Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Kristian Hollund © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Guppyene mister mye av halefinnen?!
1  

SenjaLotte
Medlem female.gif
Fra: Senja
Hei. Har noen svar på dette? Har et 150L akvarie hvor guppyene plutselig ser ut til å miste mye av halene sine? Fant i dag to som satt fast bak pumpen. Ene guppyen i akvariet ser ut til å ha en stor rift i halen til inn på kjøttet. ?? hva kan være grunnen? Kan være verdt p nevne at det er 4 hun guppy pr han guppy.
Ellers er der 3 L144 og 3 corydoras i akvariet. Dem har masse planter og noen røtter. Bunnlaget er en blanding mellom finfin biltemasang og litt fin grus.

 
Postet 09.03.2020 kl. 19:26
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Det blir jo egentlig bare synsing og gjetting men. Har du bilder?
Det kan være mange grunner til at finnene blir frynsete. Finneråte er ett alternativ. Du kan søke opp litt bilder av det og se hvordan det ser ut.

Ett generelt råd er å bytte godt med vann og passe vannverdiene dine. Guppy liker litt kalk i vannet (Gh) og mange vassdrag i Norge har svak gh. Sjekk om du må tilsette gh+ med dråpetester. Feil vannverdier gjør at fisken fortere blir syk og dør.
Tilsett også feks Seachem safe for å fjerne kloramin som mange vannverk bruker og som er farlig for fisken.
Kvalitetsfôr gir også utslag på helsen deres. Anbefaler Repashy og frosne insektslarver :) sunn fisk er mer resistent mot sjukdom og infeksjoner.

 
Postet 10.03.2020 kl. 13:34
[Rapportér innlegg]
3  

SenjaLotte
Medlem female.gif
Fra: Senja
Klikk på bilde for større versjon
Vannverkene er fine egentlig.
PH 7,5
Gh 12
No1 0,2
No3 er gul, så er vel mellom 0 og 10 ??
Andre tester har jeg desverre ikke. Bytter vann 1 gang i uka, ca 30% av vannet med slamsuging. Forer dem 2 ganger om dagen med tetra pro. Her er det desverre ikke mange alternativer på fiskemat hvor jeg bor.

 
Postet 10.03.2020 kl. 15:12
[Rapportér innlegg]
4  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Vannet ditt er fint guppyvann. Ja utvalget av fiskemat i butikk er rævva.
Anbefaler deg å kjøpe en boks Repashy på nett. Feks Igapo Explorer
Repashy er ett gelefòr. Det er ett pulver som blandes ut i vann. Har skrevet litt om fremgangsmåte i innlegg 73 i denne tråden
Det virker som stiv pris, men når du blander ut i vann får du mye mat for pengene. Jeg fryser det inn i sånne mini isbitterninger. Det er passe porsjoner for meg.

Har du bilde av fisken som er syk?
Før ble det sagt at denne var utsatt for finneråte. Vil tro sopp også kan bidra til at finnene blir frynsete. Du har ingen fisk som er utpregede finnenappere så tror ikke de andre fiskene er problemet her.

 
Postet 10.03.2020 kl. 15:31
[Rapportér innlegg]