Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rune Evjeberg © Geir Kristiansen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp - nybegynner
1  

Marte Iren Kjellstrøm
Medlem female.gif
Fra: Holmestrand
Hei

Vi har guppier, platy, en slørhale(den andre døde, da den kom opp i pumpa), 3 maller, noen snegler (små), neontetra og noen reker.
De har fått en del planter, og er på grus. De har også luftpumpe. Vi så at guppiene har fått hvitprikkesyke, så de er nå i behandling.

Så også at guppiene og neontetraene tok den ene reka, var vist snadder der. Vi tenker å kvitte oss med (gi bort) slørhalen da behandlingen er ferdig. Hva slags fisk kan vi ha med de som er igjen?

Etter behandling skal ALT av utstyr vaskes?
Akvariet renses? ( tømmes)

Ser også at den ene hannplatyren er veldig ivrig på slørhalen, kan det blir barn av dette? (Haha, snodig syn)

Kom gjerne med tips av alt av stell, mat, rutiner.. alt.

 
Postet 19.05.2020 kl. 21:20
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Hvilke fisker dere eventuelt kan ha med de avhenger litt av hvor stort akvariet er og hva dere selv ønsker.
Reker er av mange fisker sett på som god mat, så en del vil kunne spise disse. Videre vil jeg si at det å gi bort slørhalen er en god plan, da de blir mye større enn alt annet oppi der. En typisk slørhale kan bli rundt 30 cm lang, et par kilo tunge og sikkert 20 år gamle.

Når det kommer til rens av akvariet etter endt medisinering, så står det som oftest hva man skal gjøre i pakningsvedlegget til medisinen. Det vanligste er å bytte mye vann. Noen medisiner anbefaler også kullfiltrering for å fjerne medisinrester.
Ellers trenger du neppe gjøre særlig mer enn det.

Nei, det kan ikke bli barn av platy og gullfisk. ;)

Av stell og rutiner så er kanskje den viktigste å ha gode rutiner for bytting av vann.
Så bytt en del av vannet (rundt 30 %) en gang i uka. Gjerne oftere om akvariet er nylig oppsatt og man er litt glad i å gi fiskene mat (noe vi ofte er). Spørs også på hvor stort akvariet er. Jo mindre akvarium, jo oftere bytter man vann.

Når det kommer til mat til disse, så er variasjon et stikkord her. Ikke kun gi flakfor. Det er som om vi bare skal spise brødskiver. Det finnes et utall varianter av fiskemat på markedet, men med fiskene dere har så ville jeg valgt en variant som inneholder en god del grønt som i grønnsaker og alger. De vil også sette pris på ekte grønnsaker som erter, spinat, brokkoli, gulrøtter og slikt. Gi grønnsakene en kjapp runde i kokende vann slik at de ikke er knallharde.

I og med at dere har guppyer, reker og snegler så ville jeg også kjøpt en kalkstein eller noe liknende som gir de tilgang på mineraler. Norsk kranvann inneholder sjelden de helt store mengdene mineraler, og særlig snegler kan lide under mangel på dette. Plantene vil også sette pris på litt ekstra mineraler.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 20.05.2020 kl. 13:51 av Viktor )
 
Postet 20.05.2020 kl. 13:49
[Rapportér innlegg]