Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Luis Novella © Aram A. © Inger-Lise Zamata
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Litt varmt akvarium
1  

Ingjerd
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Jeg har nylig flyttet, og har da også flyttet akvariet mitt på 150 liter. Det har i en periode før flytting kun vært hjem for bakterieflora, planter og alger. Nå er planen å skaffe fisk igjen, men så har jeg lagt merke til at her i det nye huset får akvariet lett en temperatur opp i 29-30 grader. Er det noen som har erfaring med fisk som kan trives under slike forhold? Jeg har tidligere hatt Corydoras Sterbai, og de kan vel kanskje ha det bra der. Men jeg skulle jo gjerne hatt litt flere fisk oppi der. Noen som har noen forslag?

 
Postet 14.06.2020 kl. 15:42
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Jeg ble litt nysgjerrig på hvorfor det blir så varmt?
Uten en varmekolbe på mye/maks eller direkte sollys så er vanligvis ikke en utfordring med at akvariumvann blir så varmt. Det, eller en lukket topp med lysrør som avgir mye varme.

Generelt sett så vil de fleste tropiske fisker midlertidig tåle temperaturer opp mot 30, så lenge tempen ikke holder seg så høy over lang tid.

Det finnes dog en del fisk som fint lever i slike temperaturer, slik som mange apistogramma-arter, guramier og noen mollyer også, om jeg husker rett. Videre er det vel også flere arter maller som fint kan holdes i vann som går såpass varmt.
Og sommerfuglciklider burde også kunne gå fint, skulle jeg tro.
Du nevner corydoras sterbai, men min erfaring med sterbai er at de ikke er spesielt glad i temperaturer særlig over 27 i noen tid. Mine slutter å legge egg hvis vannet blir for varmt. Men det kan være forskjellige erfaringer her da, og det er ikke sikkert det er temperaturen som direkte forårsaker at mine slutter å leke. Det er kun spekulasjon fra min side.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 15.06.2020 kl. 14:10
[Rapportér innlegg]
3  

Ingjerd
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk for svar! Det stemmer nok at det er en grunn til at akvariet er så varmt, har lukket topp med lysrør over karet. Har lurt litt på i det siste om reflektorene kanskje kan være en del av problem, kan ikke huske at temperaturen har vært et så stort problem hele veien. Har ikke kommet så langt som å prøve å fjerne dem enda.

Når det gjelder sterbaiene, så stemmer det at de leker når vannet er kjøligere. Ute i naturen er de elvefisk og de blir yr når det renner kjølig vann i elven:-)

 
Postet 23.06.2020 kl. 19:36
[Rapportér innlegg]