Sette opp brukt juwel 180liter til sør amerikansk biotop

Hei.
Takker for alle som er innom og kommer med synspunkter.

Har tenkt å sette opp en 180 liter Juwel i gangen.
Har tenkt på forskjellige arter, men gjerne kom med innspill på fisk som kan passe inn. Tanken er at fisken skal komme fra sør amerika.

Disse skal gå i karet: Flekket pansermalle

otto

Disse har jeg så langt tenkt på:
sommerfuglsiclide
dvergscalare

trenger også en god stimfisk, kanskje noen ancistrus, snegler, reker, annen fisk?

Hvilket antall og hva passer sammen?

Planter også... Hehe

Ferdige juwel bakgrunner? Forslag? Røtter?
Skal i tillegg til filteret som står innebygd i karet, flytte over en Eheim innvendig Aquaball 2210 powerball.

Alle svar med takk

Julie og Espen
Glemte av seilfinemollyene våre jeg også tenker på å flytte over.
Usikker fortsatt på de da.

I et sør-amerika kar er det nesten et must med sandbunn siden det er så mange arter som krever det, og kansje blande inn litt grov sand/fin grus. Sånn at plantene får bedre feste.

I mitt sør-amerika kar har jeg i hovedsak brukt røtter til innredningen. Jeg har såtte sammen to store røtter til et slags "korallrev" av røtter som det er festet en del planter på. På denne måten har jeg fått mange gode gjemmeplasser, og karet har nermest fått 3-4 etager der "revet" er. Stimfisk er også veldig glad i dette "revet" av røtter og planter, og svømmer i hovedsak rundt dette. Røttene tar 1/4-2/3 deler av lengden av et 400l Juwel kar, og stikker så vidt over vannflaten. Du trenger nødvendigvis bruke så store røtter som jeg har gjordt, man kan bygge dem av flere mindre som en steinrøys av røtter og kansje bruke noe stein i konstruksjonen i tillegg.

Uansett hvordan det gjøres, så er det kun fantasien som setter begrensninger. He he..

Når det gjelder reker så er vel gabonreker nesten det eneste som selges av reker fra sør-amerika. I kunnskapsbasen er lokasjonen oppgitt med afrika, men de finnes også i det østlige sør-amerika.

Av snegler har jeg tenkt å skaffe meg blå søramerikanske trumpetsnegler (Eller en annen farge, har ikke bestemt meg enda.).

Lykke til med prosjektet!


Black_Flys
Hei. Takker for alle som er innom og kommer med synspunkter. Har tenkt å sette opp en 180 liter Juwel i gangen. Har tenkt på forskjellige arter, men gjerne kom med innspill på fisk som kan passe inn. Tanken er at fisken skal komme fra sør amerika. Disse skal gå i karet: Flekket pansermalle [URLBLOCK1] otto [URLBLOCK2] Disse har jeg så langt tenkt på: sommerfuglsiclide [URLBLOCK3] dvergscalare [URLBLOCK4] trenger også en god stimfisk, kanskje noen ancistrus, snegler, reker, annen fisk? Hvilket antall og hva passer sammen? Planter også... Hehe Ferdige juwel bakgrunner? Forslag? Røtter? Skal i tillegg til filteret som står innebygd i karet, flytte over en Eheim innvendig Aquaball 2210 powerball. Alle svar med takk Julie og Espen


Leopoldi"dvergscalare"2-4 stk så har du fylt opp med de store fiskene, så kan de f.eks gå et sommerfugl parr på bunnen sammen noen ancistruser oppdrettsvarianten/eller L144, som stimfisk kan du egentlig bruke det du vil eks. kardinaltetra, glødebåndstetra, rødmunnstetra osv10-20 stk og noen få reker.
Har selv både gabonreker, viftereker og kloreker og disse 3 artene virker relativt hardføre så 3-4 stk reker.
Men en slik sammensettning så vill karret være relativt fult, innredningen bør være mye røtter, noe planter og fin sandbunn-da har du et sør amerikakarr.

Lykke til.
Kan det gå flere enn et par sommerfuglsiclider?
Hva med ottoer?


Og planter er kanskje det viktigste når jeg skal sette det opp. Noen flotte planter som folk kan anbefale?
Hva er max lengde og høyde på disse dvergscalarene

En annen ting. Er det forskjell på gabonreker fra afrika og sør amerika?


Nå skal kke jeg vere bastant. Men jeg vil anta at det ikke er noen forskjell på Gabonrekene, om de kommer fra østlige sør-amerika eller det vestlige Afrika siden det er snakk om samme arten.

Det har vel noe med at leveområdet til denne rekearten ble delt i to av Atlanterhavet, leeengee før arten vår var tiltenkt..


Hvilke ciklider kan gå sammen?
Synes mange av de sør amerikanske ciklidene ser så tøffe ut.
Noen som har erfaring med noen som kan gå sammen?

Regnbueciklide og Boliviansk sommerfuglciklide eller Sommerfuglciklide

Går noen av disse sammen? Hvor mange kan gå sammen?
Og går de sammen med feks dvergscalare og corydoras?

Eller har noen andre noen gode ideer?
Black_Flys
Synes mange av de sør amerikanske ciklidene ser så tøffe ut. Noen som har erfaring med noen som kan gå sammen? [URLBLOCK1] og [URLBLOCK2] eller [URLBLOCK3] Går noen av disse sammen? Hvor mange kan gå sammen? Og går de sammen med feks dvergscalare og corydoras? Eller har noen andre noen gode ideer?


Hei,

Vi har Boliviansk sommerfuglciklide i vår 110 liter. Den går sammen med rødmunnstetra, noen neontetra, corydoras aenus og Ancistrus. Har enda ikke opplevd noen problemer med disse.

I 180 literen har vi for øyeblikket kardinaltetra, kakadueciklide, corydoras atropersonatus, corydoras virginiae, en pleco, en golden nugget og rød kurvciklide. Eneste "trøbbel" som har vært i karet her, er en litt ilter kakadue når den hadde yngel.

Jeg vil anbefale å ta en titt på diverse apistogramer... Nydelige fisker; særlig når de er i leksfarger

MVH

-Kent-
Noen som har corydoras sammen med noen siclider og dvergscalarer?

Alle synspunkter med takk
Kentis
[QUOTE=Black_Flys]Synes mange av de sør amerikanske ciklidene ser så tøffe ut. Noen som har erfaring med noen som kan gå sammen? [URLBLOCK1] og [URLBLOCK2] eller [URLBLOCK3] Går noen av disse sammen? Hvor mange kan gå sammen? Og går de sammen med feks dvergscalare og corydoras? Eller har noen andre noen gode ideer?


Hei,

Vi har Boliviansk sommerfuglciklide i vår 110 liter. Den går sammen med rødmunnstetra, noen neontetra, corydoras aenus og Ancistrus. Har enda ikke opplevd noen problemer med disse.

I 180 literen har vi for øyeblikket kardinaltetra, kakadueciklide, corydoras atropersonatus, corydoras virginiae, en pleco, en golden nugget og rød kurvciklide. Eneste "trøbbel" som har vært i karet her, er en litt ilter kakadue når den hadde yngel.

Jeg vil anbefale å ta en titt på diverse apistogramer... Nydelige fisker; særlig når de er i leksfarger

MVH

-Kent-

hehe satt å skrev og fulgte med på valget så tok litt tid.
Så flott innlegg.
Du svarer jo faktisk på spørsmålet mitt som kommer etter. hehe
Vil bare tipse om at du kan bruke torvplater i bunnen med plantesubstrat oppå før du legger sand/fin grus. Da har plantene noe å sette røttene i og gjødsel fra bunnlaget Jeg har dette i alle karr og Rådasand 0,4-0,8mm (neppe fra Sør-Amerika:p) og det fungerer svært bra med plantene
Torvplater
Ikke dumt. Hadde jeg ikke tenkt på.
Kan sikkert søke, men det selges på alle dyrebutikker?
Sikket billigst på nettet da. Torvplater er notert bak øret.

Håper noen av butikkene har bordet inne i morgen. Bare to som har svart meg på epost av 9 butikker i bergens området.
Filterbytte
Skal som jeg skriver i denne tråden bytte ut innmaten i filteret.
Jeg har byttet ut hele filteret i mitt kar, juwel rio 240, med kun blåsvamp. Fungerer her, men mulig andre har bedre råd å komme med!

Om det ikke haster med de platene, så er de myyye billigere på nettbutikkk!
som her, her og her
Heisan, jeg har et juwel 180-liters kar som jeg etter hvert har hatt en del sammensetninger av Sør-Amerikansk fisk i. Jeg vil anbefale deg å gjøre sammenseningen så harmonisk som mulig, så slipper du tilfeller av mobbing, stress og sykdom senere.

Jeg ville valgt kun et par med ciklider, da gjerne en rolig dvergciklide som feks. Apistogramma borellii. Sommerfuglciklide som du nevner er også et godt alternativ.

En annen liten ciklide som er skikkelig fin er Grønn dvergacara. har holdt denne selv, det er en fisk jeg anbefaler. Min fostret opp yngel i kar jeg hadde både ancistrus og corydoras i samtidig, uten problem. Den blir også akkurat passe stor synes jeg.

Jeg har en gabonreke i mitt kar, forer mye med microorm og smått for siden jeg har tetraer med små munner og coryyngel i karet, så den sitter og vifter småmaten i seg med god apetitt. Husk at denne reken er forsvarsløs, så skal du ha den må du ikke ha fisk i karet som kan forsøke seg på å plage den.

Når du skal velge stimfisk ville jeg valgt en av de mindre glupske artene, feks av nannostomus-slekten. Disse står også mer stille i vannet enn de fleste tetraer, jeg synes det gjør karet mer harmonisk. Liker ikke fisk som stresser rundt hele tiden, men det er jo en smakssak.

Jeg ville droppet å ha seilfinnemollyer i karet, da de fleste andre fiskene du ønsker deg trives i lavere ph og gh enn denne.

Jeg ville også begynt med få fisk i karet, og heller introdusert flere arter når du ser at de du har fra før fungerer bra sammen. jeg har ofte ganske få fisk i mine kar i forhold til andre, men liker at de kan svinse rundt i "naturlig harmoni" -ikke at de svømmer oppå hverandre.

Vil forresten absolutt anbefale deg- om du har mulighet til det, å skaffe deg en utvendig pumpe til karet. Jeg har forsøkt mange ulike pumpekonstellasjoner til mine store kar, men ender alltid opp med å være misfornøyd med de innvendige, og superfornøyd med de utvendige pumpene.

Det innvendige filteret som fulgte med juwel-karet syntes jeg var noe skikkelig drit, selv om jeg kjøpte et powerhead med dobbelt så stor pumpekapasitet som originalen. Har ikke angret et minutt på at jeg fjernet det og bytte til utvendig pumpe.

Spennende å følge med på hva du ender opp med!
Takk turnips
Tusen takk for flott svar.

Hvilken pumpe bruker du?
Har faktisk vurdert det da siden det da gir mere plass i akvariet.
Har også tenkt på å uansett ha et utvendig filter når økonomien tilater det.

Hvilke fisk fant du ut passet best sammen? Går det med dvergscalarer også da?
Hei igjen, jeg har en utvendig eheim-pumpe i 180-literen. Husker ikke modellen, men det er en som med god margin passer til dette karet. (Heller for stort enn for lite). Glimrende og ekstremt lettholdt pumpe som anbefales!

Synes du bør gå for utvendig. Som du sier blir det også bedre plass i karet, og det er lettere å skjule innblås- og utblås enn en eller to store innvendige pumper.

Scalarer har jeg ikke peiling på, så det må andre uttale seg om. Har bare hatt scalare en gang, det var en jeg fikk med et brukt kar, en skikkelig kjempe, syntes den var ALT for stor for en 180-liter...

Jeg har hatt mange kombinasjoner som funker. Nå har jeg ingen ciklider, for de spiser gjerne reker og yngel. Dermed har jeg maller, coryer, reker og nannostomus og klovnekillier i karene mine nå, har funnet ut at det er en kombinasjon som fører til at yngel av alle arter vokser opp uten at jeg trenger å blande meg inn, noe jeg synes er fasinerende.
MarenB
Vil bare tipse om at du kan bruke torvplater i bunnen med plantesubstrat oppå før du legger sand/fin grus. Da har plantene noe å sette røttene i og gjødsel fra bunnlaget:) Jeg har dette i alle karr og Rådasand 0,4-0,8mm (neppe fra Sør-Amerika:p) og det fungerer svært bra med plantene:)


Hvor store er de torvplatene? Hvor mye holder en pakke til sånn ca?

MarenB
Om det ikke haster med de platene, så er de myyye billigere på nettbutikkk! som [URLBLOCK1], [URLBLOCK2]og [URLBLOCK3]:)


Trenger ikke både plater og subtraten?
Holder det med en stk av de du linket til?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap