Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Fisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Kjetil L © heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Sammen med kampfisk.
1  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Siden det ser ut til at mange har gode erfaringer med kampfisk sammen med Corydoras så har jeg lyst til å prøve igjen selv om jeg har vært uheldig før.

Spørsmålet mitt blir da om noen har erfaring med kampfisk sammen med sverddragere og/eller Guppyer ?
 
Postet 24.09.2013 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]
2  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
kampfisken vil nok angripe guppyhanner, de liker ikke fisk med fargerike flagrete slør. blir nok sett på som en annen hannkampfisk. større mulighet for at sverddragerne får være ifred..

 
Postet 24.09.2013 kl. 16:02
[Rapportér innlegg]
3  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ok ,det passer i grunnen best også :)

 
Postet 24.09.2013 kl. 17:58
[Rapportér innlegg]
4  

Tvillingmamma80
Medlem female.gif
Fra: Aust-Agder
I mitt første akvarium, uvitende etc i 2004 så hadde vi kampfisk og guppy og platy sammen. Det var aldri noe tull mellom dem. Men jeg hadde i dag aldri tort å gjøre det etter det jeg har lært om kampfisk da. Har dog kampfisk i ene guttungens kar, den går sammen med corydoras haraldschultzi. Det har gått helt smertefritt. Var veldig spent på dette. De to tre første dagene lå kampfisken for det meste helt stille enten under pumpa eller ved en plante. Så jeg ble jo bekymret. Så coryene var borte å tittet på den, men den flytta seg ikke nevneverdig for dem en gang. Så brått en dag bestemte den seg for å bruke hele karet, den kom fra en 10 liter i butikken til mitt på nesten 90 liter. Og nå svømmer den rundt og eier karet. De første kampfiskene jeg har hatt var jo mye øverst, denne er mye midt og nedre del. Virker som coryene og kampfiskhannen har selskap i hverandre? Søte er de nå begge slaga da og det var stas når den kom frem ja. Har ikke satt noen i platy karet, usikker på hvordan den ville bli motatt. Og der egger dem jo, så hadde ikke lyst til å endre på det evt. Men ikke sikkert det ville betydd at den spiste så mye egg? For jeg er ganske kjapp til å ta eggene dems.

Tvillingmamma80 72L, 90L, 340,375 og 550 liter
 
Postet 24.09.2013 kl. 18:13
[Rapportér innlegg]
5  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det gikk fint med min kampfisk og Corydoras en stund og helt til den laget skumrede og dermed kjeppjaget coryene og skadet en til døde.
Men jeg har nok vært max uheldig i følge "alle" andre så gjør et forsøk igjen. Da vil den gå i et 222 liters kar og dermed få god plass å boltre seg på.

Så da er det å gå på jakt etter en spesiell og flott kampfisk :)

 
Postet 24.09.2013 kl. 18:33
[Rapportér innlegg]
6  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Har for tiden 3 kampfisker (egentlig èn for mye...), og to av disse er snille og greie med Coryene, viser aldri aggressjon, iallefall ikke av betydning.

Men den ène, den har derimot vært litt sur og gretten mot Coryene...! At den jaget Coryer når den gikk sammen med de var ikke uvanlig. Men det var ikke så ille at noen døde, altså.

Så ja, det er nok stor forskjell på kampfisker. Men de fleste er greie med Coryer og bryr seg fint lite. Krysser fingrene for at du har mer flaks nå! :-)

 
Postet 24.09.2013 kl. 19:25
[Rapportér innlegg]
7  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Veldig greit om du finner en som går i fiskesuppe i butikken, så ser du at den ikke er aggressiv. Eller en som ikke tøffer seg for naboen i småboksene...

Har våte drømmer
 
Postet 24.09.2013 kl. 21:58
[Rapportér innlegg]
8  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Tja er jo egentlig skeptisk når det kommer til at de bygger skumrede da.
Den gikk i et 110 liters kar den gang og burde jo egentlig ha nok plass ,men den gjorde karet om til hele sitt ,var overalt , men velger å tro at jeg var max uheldig.

Ellers skjeldent at kampfisk går i "normale " kar i butikkene og dermed vanskelig å se oppførselen deres. Håper å kunne kjøpe privat når den tid kommer.

 
Postet 24.09.2013 kl. 23:18
[Rapportér innlegg]
9  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Sverddragere kan finne på å nappe i slør. Men nå er jo kortfinnede kampfisk (plakater) uansett finest da. ;)

 
Postet 25.09.2013 kl. 08:44
[Rapportér innlegg]
10  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Sier du det ,ja da må jeg i tenkeboksen igjen :(

Har ikke så lyst på plakat-kampfisk selv om de også er fine.

 
Postet 25.09.2013 kl. 09:36
[Rapportér innlegg]
11  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
De med lange slør er dessverre ganske hjelpeløse av seg slik jeg ser det. Crowntails er kanskje de som er mest utsatt for napping, siden de har mange fristende "agn" hengende overalt.

Men har du alternativt akvarium å flytte fiskene til, er det jo ingenting i veien for å prøve sverddrager+kampfisk. Det kan jo gå bra.

Ser ikke for meg at sverddragere klarer å strippe en kampfisk i løpet av noen timer, noe jeg har opplevd at praktbotia klarte (etter et halvt år med fredelig sameksistens), så jeg vil anta at du får bedre tid til å reagere hvis de kræsjer.

 
Postet 25.09.2013 kl. 09:59
[Rapportér innlegg]
12  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja det var det da ,må tenke litt mer skjønner jeg.

 
Postet 25.09.2013 kl. 10:02
[Rapportér innlegg]