Klør seg på steiner og sand

Noen som vet hvorfor noen av fiskene mine gjør det.???
Kløe
Hei.
Det er et tegn på at du har parasitter i akvariet ditt. Det kan best sammenlignes med at vi "klør oss" når vi får myggestikk )

Parasitter forekommer i alle akvarier, og så lenge det er "normale" mengder, og fiskene dine ellers er sunne og friske synes jeg ikke du skal bekymre deg om de fra tid til annen "klør seg". Hvis det blir svært hyppig, og intens kløing, samtidig som det stadig blir flere fisker som oppfører seg slik, kan det være lurt å følge nøye med.

"Hvite prikker" og oodinium mm er jo sykdommer forårsaket av parasitter. Det finnes mange andre parasitter som er tilstede hele tiden, og som er litt mere "uskyldige".

Mitt råd er, så lenge det ikke er helt ekstrem kløing :

* Vær nøye med å ikke overfôre, og sørg for godvannkvalitet. Forsiktig vannskift vil også desimere antall parasitter som regel. Parasitter lever kort, og må formere seg raskt for å eksistere. I "formeringsfasen" er de ofte fritt-flytende og ikke på fisken.

* Bruk aldri salt i noen som helst form. Etter min mening er dette det værste "kjerringrådet" man kan få, men dessverre veldig vanlig og det finnes mange "salter" å få kjøpt i butikkene. Hvis du ikke har saltvannsakvarium, så glem "salter"!

* eSha 2000 er et veldig bra bredspektret middel mot parasitter og bakterier. Dette er et "skånsomt" og "snilt" medikament som jeg har brukt mange ganger når jeg har mistanke om svekket helse, men ikke kan sikkert finne ut hva det er....

"Hvite prikker" er jo veldig kjent, og lett å diagnostisere. Her kreves "eSha EXIT" som også er virksomt mot oodinium. Dette er et "kraftigere" medikament , og du må følge bruksanvisningen nøye. Oodinium ("fløyelssyke") er vanskeligere å diagnostisere, men ofte får fisken en "fløyelsaktig" hud av parasittangrepet. Skjell-løse fisker, som f.eks praktbotia, synes å være spesielt utsatte for oodinium. Fisker angrepet av en av disse parasittene vil garantert skrubbe seg hyppig mot gjenstander i akvariet. Likevel, det kan være "uskyldige" parasitter, så du bør kanskje bare følge godt med inntil videre?

Det beste middelet mot parasitter er etter min oppfatning UV-filter. Riktig bruk av UV vil raskt bringe parasittangrep under kontroll.

Min erfaring, andre vil sikkert ha gjort andre erfaringer ))
Dette var da å gå hardt til verks
Er ikke sikkert det er noe ? Klør de seg heile tiden, eller det bare litt en gang iblant ?
Alle fisk klør seg
Hvis Du har noe så ville jeg skifte vann oftere, og kanskje fore litt mere
Du skriver jo ikke noe om Ditt oppsett eller hvilke fisk det er.
Les først?
Roland. Alltid lurt å lese det man kommenterer først )
Hvad mener Du ? Har da læst dit indlæg, siger ikke det er forkert, men måske ikke nødvendigt at lægge så hårdt ud
Litt bistand
Andre avsnitt:

"Parasitter forekommer i alle akvarier, og så lenge det er "normale" mengder, og fiskene dine ellers er sunne og friske synes jeg ikke du skal bekymre deg om de fra tid til annen "klør seg". Hvis det blir svært hyppig, og intens kløing, samtidig som det stadig blir flere fisker som oppfører seg slik, kan det være lurt å følge nøye med. "

Hardt i? Språkproblemer? )
Kan også vere tegn på for høyt nitritt eller ammoniakk. Merkes først på guppy.
det er bare en og annen som gjør det og det er ikke ofte

har sjekket vannverdiene og de er topp. derfor jeg stusset.
Generelt hud irritasjon kan gjøre at de "klør" seg.

Her var det noe så enkelt som at jeg økte saltmengden litt for brått i brakkvannet til guppy, så ble det denne poppinga/kløinga mot sand og div.

I mitt tilfelle ble det enkelt løst ved å bytte litt vann med ferskt, med det samme jeg så reaksjoner.

Skift en del vann og se an Håper det er noe som går seg til igjen.

Vikki Hagevik
det er bare en og annen som gjør det og det er ikke ofte har sjekket vannverdiene og de er topp. derfor jeg stusset.

Det kan ofte forekomme at fisker klør seg rett etter et vannbytte, for eksempel hvis vannet er tatt rett fra krana og dumpet i akvariet. Vann direkte fra ledningsnettet er fullt av gasser, ørsmå luftbobler. Dette kiler, klør og irriterer huden til fiskene i blant. Da spretter de mot ting i akvariet og klør seg.
Det kan også forekomme at lokale vannverk finner grunn til å tilsette klor i drikkevannet, hvis vannprøvene deres viser forurensning. Dette skjer typisk på høsten eller i perioder med mye regn, fordi det da renner en del overflateforurensning ned i drikkevannskildene våre. Normalt bruker vannverkene i dag UV stråling for å sterilisere og rense vannet vårt, men av og til kliner de til med klor i tillegg. Dette irriterer fiskene veldig, og de vil klø seg. FOR MYE klor er også giftig for fisk.

Den tredje og siste årsaken til at fiskene klør, er allerede nevnt i tråden, og det er parasitter. Hvitprikk-parasitten er kjent blant de fleste, og før den blir synlig, kan fiskene klø som et første signal. Men det finnes mange parasitter i akvariehobbyen, og det er ikke alle som er like godt synlige. Hold øye med fiskene dine, se om de klør seg hele tiden og om det skjer f.eks rett etter vannbytter.

Jeg kom på en fjerde grunn. Det er nitritt. Giftig vann irriterer huden på fiskene, og de klør.

Når du tester vannet ditt, tester du med dråpetester da, eller bruker du strips? Bruker du strips, er jeg redd du bare kan glemme resultatene. Strips er helt ubrukelige, og resultatene ofte direkte feil og helt bortkastet å bruke. Anbefaler JBL dråpetester som du finner overalt de selger akvarieutstyr, f.eks. hos Aquamanias.
Tilfeldig bekjentskap
© Linn-Therese Nilsen
Reklame for plussmedlemskap