Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Bjørvik © Morten Kirkevåg © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Dverg gurami
1  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Jeg matet fiskene nå, og da så jeg noe som kan se ut som et slags rede eller hva jeg skal kalle det, med fullt av skum/bobler. Lurer på om det kan være guramien min som har laget dette (de er de eneste fiskene jeg har som gjør det slik.. tror jeg ihvertfall)
Kan ikke si jeg har sett no lek eller noe mellom disse 2.. Han har vært fæl til å jage henne hele tiden synes jeg. men nå når jeg sitter å kikker så er han kanskje enda mer hissg og jager henne mer enn før.. Leste at han blir slik etter lek, og at ho burde flyttes...
Nå har jeg bare dette karet så jeg får ikke flyttet henne nå.. venter på et lite kar jeg kjøpte på netthandelen om noen dager.. Skulle jo hatt det nå..
Men det er jo ikke sikkert det er egg her.. må kikke og følge med litt mer :) "Rede" ligger inntil noen planter/lange blader og slikt så det ser ut som det ligger godt.. jeg er jo så nysgjerrig av meg at jeg klarer nesten ikke å holde meg for å løfte litt på det for å se.. hehe.. men skal ikke gjøre det altså.. er ikke SÅ dum.. hehe..
Prøver å kikke under men er ikke så lett å se noe.. ser bare masse skum med små bobler..
Blir spennende å se om det er noe på gang der :)

(Sist endret 01.08.2006 kl. 11:57 av Hysteria )
 
Postet 01.08.2006 kl. 11:55
[Rapportér innlegg]
2  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Klikk på bilde for større versjon
Legger med noen bilder så dere kan se.. de er ikke så veldig bar, men dere ser denne "hauen" med skum og blader... Satt å fulgte med litt nå, og han er en del under redet, passer på og steller ser det ut som, og jager de andre fiskene.. så da er det kanskje noe ja

 
Postet 01.08.2006 kl. 12:07
[Rapportér innlegg]
3  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Greier ikke å se særlig ut fra bildene, men ut i fra adferden, høres det helt klart ut som han enten er blitt far (ungene ennå ikke kommet ut fra fødestua, men), eller så har han seriøse planer om å overtale en av damene til å bli mor til hans barn i nær framtid.

Leken til disse dvergguramiene skal vistnok også være ett syn i seg selv, og absolutt verdt å få med seg. Ville nok fulgt litt ekstra med i tiden som kommer, er jo synn å bå glipp av halve moroa :)

Ex-akvarist
 
Postet 01.08.2006 kl. 19:38
[Rapportér innlegg]
4  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Ja det er moro å sitte og se på han.. Han er ivrig med å lage flere små bobler under redet..

Men har han planer om å få hoa til å bli mor tila hans barn så burde han kanskje prøve en annen sjekke metode.. hehe..
Stakkars jenta holder seg i andre enden av karet, ved pumpa. Nærmer ho seg bittelitt er han der med ei gang for å jage henne vekk.. og det er ikke måte på jaging.. Han gir seg ikke med det første nei så ho må jo være vettskremt stakkar..

 
Postet 01.08.2006 kl. 19:42
[Rapportér innlegg]
5  

Knut B.
Medlem male.gif
Fra: Krokstadelva
sitat av Frank Angell:
Leken til disse dvergguramiene skal vistnok også være ett syn i seg selv, og absolutt verdt å få med seg. Ville nok fulgt litt ekstra med i tiden som kommer, er jo synn å bå glipp av halve moroa :)


Absolutt! Det er rett og slett fantastisk å se på. Mine kveiler seg tett inntil hverandre og stråler i blå-grønne farger. Klikkingen hører man jevnlig under leks/egg-perioder, og jeg har ikke helt blitt sikker på om dette er et advarsels-signal ("hold deg unna eggene mine") eller om det er et signal på lek. Det ser veldig ut som om det er et skumrede på gang der, ja. Mine leker jevnlig, men jeg har bare opplevd å få yngel en gang. Disse kom bare noen dager før jeg skulle på ferie, og jeg har ikke sett dem siden:-( .... Knøttsmå!
Jeg fjernet ikke hunnen den gangen, og det virker som om de to (han/hunn) jobbet sammen med å passe eggene. De var ikke rundt yngelen og passet på de hele tiden, men hvis kardinaltetraene nærmet seg yngelen, var det rimelig sikkert at det kom et lynangrep fra dvergguramiene. Noen som vet mer om egg og yngelpleie hos disse fiskene? Hold oss oppdatert på det som skjer hos deg!
Spennende og vakre fisker! Synet av en hann som viser seg fram er intet mindre enn fantastisk.

Knut B.

 
Postet 01.08.2006 kl. 19:50
[Rapportér innlegg]
6  

Knut B.
Medlem male.gif
Fra: Krokstadelva
sitat av Hysteria:
Nærmer ho seg bittelitt er han der med ei gang for å jage henne vekk.. og det er ikke måte på jaging.. Han gir seg ikke med det første nei så ho må jo være vettskremt stakkar..


Jeg regner med at hun blir invitert når redet er klart til egglegging. Tror ikke dette er uvanlig. Har sett det før bl.a. hos kampfisk. Først jaging, så er det greit med besøk, og så litt jaging igjen...

 
Postet 01.08.2006 kl. 19:54
[Rapportér innlegg]
7  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
ja det er helt utrolig å se på. Hannen har blitt knall mørke blå på brystet eller hva jeg skal si.. skikkelig flotte farger. Har sett ho har vært ved redet et par ganger, og da slynger de seg rundt hverandre og det ser ut som de vibrerer... Så jager han ho litt igjen.. før ho så kommer tilbake etter ei stund. Kjempe artig å se på. Håper å få se egg snart :)

 
Postet 01.08.2006 kl. 21:13
[Rapportér innlegg]
8  

Knut B.
Medlem male.gif
Fra: Krokstadelva
Hvordan går det med fiskene dine?
Jeg MÅ bare fortelle: Jeg har flyttet litt om på fisk og planter fra ett kar til et annet, og har nå nesten tømt karet der pygmeguramiene mine gikk før. Jeg sa tidligere i denne tråden at jeg hadde fått yngel på dem en gang, men at det ikke var noen igjen av dem. Etter "tømming" og reorganisering i karet så jeg i dag en liten (men ikke SÅ liten) tass som tydeligvis har vært en stund i karet :-)! Mye større enn de nyfødte jeg så før ferien. Håper den fortsetter å vokse og trives i karet! Tror cluet for å få til oppdrett på disse er masse flyteplanter og ellers tett beplantning/innredning.

 
Postet 04.08.2006 kl. 00:23
[Rapportér innlegg]
9  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Neimen så koselig da :) Kjempe moro! Du må prøve å få tatt et bilde av den så jeg kan få se :)

Det ser ut til å heller gå dårlig her :(
Ser ut som hele redet er borte. Ble kjempe lei meg da jeg kom hjem i går og så det var borte.. :(
Håper han snart setter i gang igjen.....

 
Postet 04.08.2006 kl. 09:04
[Rapportér innlegg]
10 Hannen prøver igjen

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Nå har han skummet seg et nytt rede :)
Håper det går bedre denne gangen, at det kan bli egglegging og bebiser :)

 
Postet 07.08.2006 kl. 10:03
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)