Er det noen som har drettet nannostomus unifasciatus?

Er det noen som har drettet Nannostomus unifasciatus? Skulle gjerne hatt noen tips for å få dem igang. Jeg har sett dem "live" i Amazonas og vet hvordan biotopen kan se ut, men andre tips taes imot med stor takk

[External Image]
N. unifasciatus i sitt rette element, ved bredden av en liten elv langt inne i Jaraqui, Para, Brasil
Kan ikke hjelpe deg, men må bare skryte av biotop bildet ditt. Alltid artig å se hvordan de lever i naturen.
Rita A
Er det noen som har drettet Nannostomus unifasciatus? Skulle gjerne hatt noen tips ...

Helt konkrete tips må du nok se langt etter, Rita. Denne arten er antakelig aldri drettet i fangenskap!
Alt av såkalt kunnskap og rapporter stammer fra oppdrett der arten senere har vist seg å være Nannostomus eques eller Nannostomus harrisoni.

Jeg har flere forskjellige lokasjoner av arten her, alle litt forskjellige.
Jeg utveksler erfaringer om disse med en av Stanley H. Weitzman's nære medarbeidere og venner.

Det vi foreløpig har sett, er at innledningen til lek begynner på omtrent samme måten som hos Nannostomus eques; dvs. at hannen "klatrer" opp på hunnens rygg og leder henne mot høye planter. Men hos Nannostomus unifasciatus stopper det vanligvis her; det er nok en faktor i miljøet som mangler, som vi ikke klarer å se.

Et par ganger er det sett at egg har blitt sluppet, men da i de frie vannmassene; ikke plassert under blader som hos Nannostomus eques. Noen yngel er aldri observert. Så om disse faktisk slipper eggene fritt i vannet når de leker "på ordentelig", eller om de da plasserer dem i plantebuskas, eller på under- eller oversiden av blader, er enda ikke kjent.
Vi ser tydelig økt antydning til lek rett etter vannbytter, så det er nok et bra tidspunkt å starte observasjoner.

Lykke til!



Mange takk for svar Tom Jeg leste det samme på Seriouslyfish, at den sannsynligvis ikke er drettet i fangenskap, men måtte bare spørre om noen hadde andre opplysninger. Der jeg tok bildet av arten vil jeg tro det sikreste ville være å la eggene flyte avgårde med strømmen, det myldret av andre småfisk i plantekaoset som nok villig spiste egg.

Håper du oppdaterer om du får ny info om oppdrett på arten, det hadde vært supert om noen fikk det til

Mine går for tiden i et kar sammen med cory og L107, masse mose og plantekaos i overflaten, de ser ut til å trives men oppdrett kan jeg nok bare drømme om
Tom C har kanskje prøvd "knepet", men han nevner det ikke, så jeg foreslår det her:
Vi vet noen sånne små stimfisker reagerer på at ph synker under vannbytte. Altså at den går ned i forhold til tidligere. Jeg ville testet det ut i forbindelse med et vannbytte, hvis du ikke allerede har prøvd det ut? Vannet kan bli ganske så surt før noen arter reagerer.
Kanskje kombinasjonen vannbytte + ph-senkning (teste en halv grad først?) kan testes ut?
Kanskje også motsatt er verdt å teste ut om senking ikke gir resultat?

Vi ser jo fra andre arter at ting kan skje når ph og gh endres. Om det er opp eller ned kan sikkert variere fra art til art.

Corydoras panda pleide å leke sporenstreks hos meg når jeg økte gh litt
Flere andre Corydoras enten holdt opp å leke om ph økte eller begynte å leke om den sank.

Pyrrhulina zigzag lekte når ph sank litt (tetra-aktig art) hos meg, og som regel sank den litt etter vannbytte. Da var de så raske med å leke at jeg som regel ikke hadde rukket å fylle opp karet ennå helt, før de var i gang og la egg på planteblad
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap