Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Off topic - diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © trine g. © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvordan var det DU kom inn i akvarieverden?
Sider: 1 2
21  

Håkon Moen
Medlem female.gif
Fra: Hamar
hobbyen min startert som 7åring ved at jeg drev med rompetroll ute i hagen.. og derfra gikk det strake veien.. drevet med som mangt..

hadde også en far som har drevet dyrebutikk.. som ga meg god innsikt i akvarie verden. og akvarie auksjoner..

begyntes som 8 åring med fisk mitt første var en 100Liter siden den tid har jeg hat mye kar og altid drevet med dretting av fisk. grunnen til at jeg liker dretting av fisk, er at jeg tenker at når noe eller noen vill få sine små. så er det godt tegn på at fisken har det bra og stortrives..

nå driver jeg med L maller, og koi for det meste!. og litt annet ved siden..

drevet med fisk i 10år nå

 
Postet 22.01.2012 kl. 14:06
[Rapportér innlegg]
22  

MartinT
Medlem male.gif
Fra: nannestad
Pappa har hatt akvariet helt siden jeg blr født. Han fikk nytt. Jeg ville SÅ ha et akvariet på rommet, så etter noen år, fikk jeg det gamle, 73 liter"n :) Og nå er jeg jo dilla på corydoras :) Litt av grunnen er vell Anders og Mona :)

Corydoras er best ! Ingen protest!
 
Postet 22.01.2012 kl. 14:28
[Rapportér innlegg]
23  

Janne Wessel
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
tenkt lenge på at jeg skulle ha et lite akvarie på jobbe,,ble syk,havna på sykehus, da jeg kom tilbake på jobben hadde jentene kjpt me en på 20l so uka etterpå ble en 60 liters som i dag blir en 180 liter :-))

 
Postet 03.02.2012 kl. 07:01
[Rapportér innlegg]
24  

aaaaaaaaaa
Inaktiv bruker
Jeg har vokst opp med det 1200 Liter ciklide akvarium i stuen, til jeg var 9.
Da flyttet vi og solgte den. Da jeg var 11 fikk vi hage dam med Koi og Laks... Ikke bra kombo. Så da jeg var 16 ble jeg sammen med hun som jeg er sammen med i dag og moren hennes hadde akvarium så her i julen 2010 ble det lekkasje på akvariet hennes mens jeg var i Trondheim, akvariet ble tømt og fiskene havnet i do...
Da jeg flyttet fra Trondheim Mai 2011 så hadde jeg lenge gått rundt på Tam Lade og Tam på valentin senteret å siklet etter fisker, men der jeg bodde kunne jeg ikke ha fisker. Så da jeg kom hjem fikset jeg akvariet hennes, mens silikonen tørket så kjøpte jeg mine to første fisker Spock og Kirk. :) Så flyttet jeg der fra og fikk et 30L rekeakvarium, tigget på face book, fikk et 70Liter gratis, så et 54Liter gratis så fikk jeg brodern sitt 130L (128L) ;) Og NÅ Har jeg bestilt meg 420L saltvann! :D HAHAHAH!

 
Postet 03.02.2012 kl. 10:13
[Rapportér innlegg]
25  

Maja Morling
Medlem female.gif
Fra: svolvær
Pleide å fange små ferskvannsflyndrer og stingsild da jeg var lita, disse tok jeg selvfølgelig hjem å hadde i en glassbeholder. Det var tragedie da jeg innså at den største stingsilda hadde spist familien sin, så kjøpte mamma en (gud forby) en bolle hvor vi hadde en slørhale. Bollen ble så klart rengjort helt til grunnen hver uke, steiner, filer, ja alt ble skrubba :(

så noen år senere (jeg var blitt 17), kjøpte jeg en liten bollesak for å ha lys i, i denne fant jeg ut at det kunne vært fint med noe fisk. så jeg tusla ned på dyrebutikken med den og spurte hva som kunne være i den, og da dro jeg lykkelig uvitende hjem med to guppy og en otto. Det varte helt til jeg fant akvaforum, og fiskene fikk seg et større akvarium, de bodde først i 45liter, så i 60liter og til slutt i 190 liter.
Hadde de vel i rundt 2år. etter 3 år la jeg ned hobbyen for at vi skulle flytte, og i fjor sommer startet jeg opp med 60liter på jobb, så satt jeg opp 190litern og nå venter jeg bare på å få fylt 660litern min som står hjemme.
(jeg tilbringer mye av tiden min på jobb, så siden jeg er sjef her så ville jeg ha fiskene mine hit :p)

Man overlever i et kott, men man trives ikke der over lengere tid! (45-60-190-325)
(Sist endret 03.02.2012 kl. 11:32 av Maja Morling )
 
Postet 03.02.2012 kl. 11:31
[Rapportér innlegg]
26 Så var det min tur:D

Aquagal
Medlem male.gif
Fra: Haugesund/ Under vann:D:D:D
Det hele begynte med at jeg ville ha fisk som 5 åring husker ikke helt men sånn cirka den alderen ihvertfall. Så tror jeg at jeg og lillesøsteren min fikk et 60liters akvarium til bursdagen min eller noe sånt:) Uansett så hadde mamma og pappa hatt fisk før så da var det de egentlig som rengjor akvariumet og sånt. Jobben til meg og lillesøsteren min var og mate dem om morgenen... En dag kom jeg ned fra rommet mitt og ned i stuen der jeg så pappa fange fiskene og tømme ut vann og hive grusen ut i sandkassa. Så spurte jeg hva han gjorde så svarte han "Me ska ikkje ha fisker lenger siden dokker ikkje klare å mata fiskene" Jeg ble egentlig ikke så skuffa men ble med han og leverte fiskene tilbake til dyrebutikken, desverre var ikke sjefen deres der så de kunne ikke gi oss penger for fiskene men vi leverte de allikevel.
Mange år senere:
En jul fikk søskenbarnet mitt "Blackdawn" som han heter her inne på forumet en bolle på cirka 1 liter med to guppyer oppi, utrolig nok levde den ene i hele 2 år!... og en dag som en 11åring ville jeg ha fisker jeg også, så jeg spurte mamma og pappa om jeg kunne få det gamle 60literet som hadde stått i kjelleren opp på rommet mitt.
De svarte "ja" og jeg fikk det opp på cirka 2 mnd etterpå.
Jeg begynte med å kjøpe
-4 guppyer
-2 Colombiatetra
-6 Sebrafisk
-1 Ancistrus
Så ble jeg bitt av "Litersyken" uten at jeg visste hva det egentlig var den gangen:)
Så til bursdagen min fikk jeg en "babyakvarium" på 20 liter til mine 2 guppy babyer. Etter en stund fant Jeg AKVAFORUM som jeg har lært utrolig mye av:D Egentlig tok det en stund før jeg fant ut at Jeg trengte et nytt et nytt kar til
"eggleggende" fisker. Det ble et 120liter og alle disse karene står oppe og går den dag i dag.

Litt lang historie men;)

Foressten er jeg på en måte skapt for å ha fisker siden stjernetegnet mitt er "Fiskene":)

Akvarium:D
(Sist endret 03.02.2012 kl. 15:25 av Aquagal )
 
Postet 03.02.2012 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]
27  

Larsern
Medlem male.gif
Fra: orkanger
Må hive meg på jeg også,startet som bitte liten,fisket sammen med min far ofte,dro ofte senere på kaier og fisket sammen med venner,og fikk store interessen,når min far hadde en dam i hagen.og jeg kom jo hjem med stingsild jeg også,
og det tok av da min beste kamerat fikk ett akvarie på 200 liter,det syntes jeg var veldig fasinerende.ønsket ett selv,men det var litt dyrt den tiden,men etter noen år satt jeg med ett på 128 liter,så har det gått slag i slag,i større karr men kanskje mest oscarer og pirayaer,hatt de siste i 14 år.men kuttet rovfisker ute nå.men ikke noe er bedre og sitte i en båt ute på fjorden og fiske kveite,det gjør jeg hver sommer.men da er jeg jegeren.

Svenskene fisker heller hval enn sild. De hadde så store problemer med å treffe silden med harpun:) 700*190*
 
Postet 03.02.2012 kl. 21:11
[Rapportér innlegg]
28  

Xolo
Medlem male.gif
Fra: Horten
Er vel ca litt over et år siden jeg over tok en 60 liter, som ble til 250 liter, som ble til 400 liter. Og med denne 400 literen så følgte det med en 345 liter også.

 
Postet 04.02.2012 kl. 00:13
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2