Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Off topic - diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Kjetil L © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
PC-skjerm blir svart...
1  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Antar at det finnes noen datanerder her inne også, som alle andre steder, og kanskje en av disse kunne vært så inderlig snille å prøve å hjelpe meg ;)

Jeg har nemlig et irriterende problem. Jeg spiller litt i disse delvis regnværsdager, og jeg spiller på husets stasjonære PC (min egen bærbare er for dårlig til dette, trengs en kraftigere maskin).

Problemet er, at når jeg sitter og aner fred og ingen fare, streiker plutselig Packard Bell-dritten. Skjermen blir svart, PC'en fortsetter å gå, men "duringen" blir nok noen ganger litt annerledes.
Når dette skjer, er det umulig å gjøre noe, uansett hvor lenge jeg venter. Trykke på knapper eller risting har ingen effekt ;) Det er som regel umulig å slå den av ved å holde AV-knappen inne, så ofte må jeg ty til å plugge ut strømmen (!).
Passer på å lagre ofte, men kjedelig... DET er det.

Noen som aner hva dette kan være? Det er jo helt håpløst!

PS! Det skjer ikke bare ved spill, men også når man bruker den på "normalt" vis.

(Sist endret 22.06.2013 kl. 23:00 av Anders K )
 
Postet 22.06.2013 kl. 23:00
[Rapportér innlegg]
2  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Jeg vet hva det er jeg...
Pc'en roper "gå til akvarierommet og ta bilder, gå til akvarierommet og ta bilder" ;)

 
Postet 22.06.2013 kl. 23:04
[Rapportér innlegg]
3  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
He-he... moroklumpen ;)

Jeg hadde en mistanke om det, derfor postet jeg noen bilder her om dagen. Men dritten er fortsatt furten :(
Jeg vil ha superkraftig laptop til 30 000... minst. Da er jeg kvitt alt som heter hakking. Kanskje. Om jeg velger ASUS!
Aldri Packard Bell!!! Så ufattelig mye rart med de maskinene.

(Sist endret 22.06.2013 kl. 23:14 av Anders K )
 
Postet 22.06.2013 kl. 23:11
[Rapportér innlegg]
4  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Hvis dette bare skjer når du spiller, vil jeg anta at skjermkortet ditt ikke henger med...mulig det er litt for lite RAM på det, eller andre faktorer hvis det er et litt eldre kort. Du får rett og slett så lav fps (frames pr. second rate) at kortet kutter ut.
Vet ikke hva det er du spiller, men hvis du har mulighet til det så setter du ned oppløsning og grafikk-effekter (ting som shadowing, avstandsgrafikk (LODs) og HID-lighting f.eks.), for å lette arbeidsbyrden for kortet. Hvis dette hjelper, vet du hvor problemet er. Pass også på at spillet ikke overstyrer redfresh-raten for skjermen/kortet.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 23.06.2013 kl. 00:47
[Rapportér innlegg]
5  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av SilverShaded:
Hvis dette bare skjer når du spiller, vil jeg anta at skjermkortet ditt ikke henger med...

sitat av Anders K:
PS! Det skjer ikke bare ved spill, men også når man bruker den på "normalt" vis.


:)

Det skjer altså ikke bare ved spill. Skal undersøke litt mer i morgen ang. dette skjermkortet. Trodde det skulle være relativt bra, men jeg kan jo teste litt med grafikkinstillinger også og se om det hjelper... men at skjermen blir svart skjer også når spillet står i pause-modus (og, som sagt, når det ikke spilles), så...

Kanskje burde jeg egentlig bare overtale fatter'n til å kjøpe en ny ;-) Dataen var riktignok til reparasjon for en måned siden eller to, men jeg sa det til han før den ble levert; dette varer nok ikke lenge, en liten stund så streiker den. Det var han ikke så interessert i å høre på. "Men den er jo ikke så gammel!"
Jeg har en mistanke om at den begynner å "hangle" litt nå. Det er litt mye rart med den. Og jeg har hørt, og opplevd mye rart om/med merket Packard Bell.

Hjertelig takk for svar, forresten! :-)

 
Postet 23.06.2013 kl. 01:02
[Rapportér innlegg]
6  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Bare hyggelig å hjelpe til, men jeg var litt overrasket over at det bare var "gamlingen" her som meldte seg ;-)

Heh...den PC'n skulle ha vært på en liten ferie her hos meg, så hadde vi nok fått den til å skjerpe seg. Det er så mange elementer som kan ligge bak en slik problematikk...skjermkortet er bare først i køen. Neste mulighet er rett og slett at selve skjermen er ved å ryke. Blir skjermen bare brått helsvart, eller sprer det svarte seg mer sakte over skjermen ?
Masse ting jeg kunne fått deg til å sjekke, men det spørs litt på hvor mye erfaring du har med feilsøking etc. Når dette skjer, skrives det antagelig en melding i Events-loggen...kan du finne den ? Noter deg hvilket tidspunkt skjermen blir svart, reboot maskinen, klikk på Search, og så skriver du inn Events Viewer...da burde den komme frem og du kan klikke på den. Sjekk tidspunktet og se hvilke hendelser som ligger der.

Ellers fikk jeg 22 nye coryer i hus i går...yessss !

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 23.06.2013 kl. 09:37
[Rapportér innlegg]
7  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Skulle gjerne gitt deg dette arbeidet, SilverShaded :p
Fant en "Hendelsesliste", og det er vel denne du mener? :-)

Fant noen hendelser som kunne passe. Hendelseskilde WMI, hendelse 10... aner ikke om det sier noen noe.

22 Coryer høres særdeles bra ut! Type? ;)

 
Postet 23.06.2013 kl. 11:22
[Rapportér innlegg]
8  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Høres ut som du har et problem med WMI repository. Dette må da bygges på nytt.
Du kan sjekke dette ved å gjøre følgende : Bruk Search igjen og skriv cmd, høreklikk på denne og velg "kjør som administrator". Da får du opp et command-vindu.
I vinduet skriver du :
winmgmt /verifyrepository

Du får nå opp et svar. Alt annet enn "WMI Repository is consistent" betyr at det er korrupt. I så fall, gjør som følger :
Skriv : winmgmt /salvagerepository

Hvis du får en feilmelding på dette, skriv
winmgmt /resetrepository

Nå skulle du får en melding som sier at 'WMI Repository has been reset', og det burde rette feilen.

PS : Fikk 10 stk. nye duplicareus som øker flokken fra de 6 jeg hadde, og 12 stk. C141...smellvakre :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 23.06.2013 kl. 12:07 av SilverShaded )
 
Postet 23.06.2013 kl. 12:05
[Rapportér innlegg]
9  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg får opp "WMI-lager er konsekvent"... og det betyr at det ikke er noen feil?

Utrolig flotte Coryer det der, forresten, gratulerer med nyanskaffelsene :-)

(Sist endret 23.06.2013 kl. 12:32 av Anders K )
 
Postet 23.06.2013 kl. 12:31
[Rapportér innlegg]
10  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Stemmer, da er det altså ikke der den opprinnelige feilen ligger. Men feilen forårsaker en feilmelding fra WMI. Okay, da heller det mere mot noe med skjermkort eller skjerm, eventuelt en RAM-feil. La meg tygge litt mer på dette, så skal vi se.

Superfornøyd med nyanskaffelsene ! Duppene slo seg sammen med de andre og dro umiddelbart på støvsugeroppdrag. C141 gikk umiddelbart i dekning, og der er de enda.. .ikke stresset eller pesende, bare forsiktige :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 23.06.2013 kl. 12:43
[Rapportér innlegg]
11  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Hjertelig takk for at du gidder å bruke tid på dette, SilverShaded. Du har hjulpet meg mye og det setter jeg stor pris på :-) Men ikke strev alt for mye med dette, da, det er ikke denne møkka-pc'en verdt :p

 
Postet 23.06.2013 kl. 15:08
[Rapportér innlegg]
12  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Vel...det kan være noe alvorlig, eller bare en fillefeil ! Så ingen PC burde avskrives med mindre den er klar for permanent-arkivet. Utrolig hvor mye rart jeg har fått på beina med litt smergel og omhu.

Et lite forslag : Last ned og innstaller Sandra Lite herfra. Dette er et test-program som går gjennom maskinen, gir deg masse generell info om maskinens egenskaper, og du kan velge hvilke komponenter du vil teste. Når den har kjørt en test, får du kommentarer nederst om ting som ikke fungerer og tips til forbedringer. Dette kan være nok til å finne ut hvor problemet ligger.

Merk deg kommentarene, og så kan vi se på det etterpå. Er ikke sikker på hvilke komponenter denne gratis-versjonen kan spesial-teste nå, for min Sandra er ikke den nyeste versjonen. Test det som kan testes (de som ikke er grå). Veldig hendig lite program, og helt safe.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 23.06.2013 kl. 17:15 av SilverShaded )
 
Postet 23.06.2013 kl. 17:14
[Rapportér innlegg]