Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Mona Opland © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Skilsmisse? palettciklider. sykdom
1  

Kim-Freddy Thomesen
Medlem male.gif
Fra: Tromso
Klikk på bilde for større versjon
Hei! Jeg har aldri hatt sykdom i akvariet før, men tror jeg har problemer nå. Et Palettpar fikk et stort kull for nesten en måned siden, og har vært svært flinke foreldre. Nå virker det som om idyllen er brutt, og hannen jager bort hunnen hver gang hun kommer når de små. Er jo et trist skue, da hun hele tiden nærmer seg og hun jager fortsatt bort andre fisker inntil hun selv blir jaget bort av hannen. Hun har mistet noe av de sterke fargene, og virker i det hele tatt svært så trist. Bildet er tatt rett etter klekkingen.

Jeg mistet for noen dager siden en scalare, som var helt ute å kjøre. Virret apatisk rundt, og ble hele tiden utsatt for angrep av det overnevnte par. Så ut som om hun hadde flere skader på finnene, og hadde mistet mye skjell på sidene. Jeg måtte til slutt bare ta henne opp og sjøsette henne. Trist. Hvis dere ser på bildet av den gjenværende scalaren kan dere se at også den har små skader på sporen, men det kan skyldes angrep fra ciklidene. Den har også i en lengre periode hatt den svarte flekken rundt gatt. Den er bare på ene siden, og jeg har en ide om at den er blitt litt større. Denne fisken virker for øvrig ok.

Jeg har fjernet en del alger på glassene i forkant av første død, og nå før samlivsproblemene til ciklidene. Da også med vannbytter. Kan dette han noen betydning?

Noen ideer om hva som skjer? Jeg er ganske fersk (under ett år med akvarium) så trenger litt input!

Mvh

Kim-Freddy

Akvariet er på 240 liter. Har ikke målt ph, skal gjøre det i morgen.

 
Postet 26.03.2008 kl. 22:57
[Rapportér innlegg]
2  

Ovis
Medlem male.gif
Fra: Askøy - Bergen
Dette var jo kjipt!

Er nok Palettene som har skadet Scalarene, ja, men du har jo et ganske stort akvarium, så det er jo litt merkelig. Dette blir ofte bare et problem i mindre kar der de andre fiskene ikke har steder å trekke seg bort fra Palettparet.

Har lest at Palettparet kan begynne å krangle litt seg imellom hvis det ikke er andre fisk i karet, men det er jo tydeligvis ikke aktuellt hos deg.

Jeg har en stim med SAE og Praktbotia sammen med dem, samt yngel fra tidligere, og det går helt fint i en 160 liter.

Gullet è heme:)))
 
Postet 26.03.2008 kl. 23:42
[Rapportér innlegg]
3  

Kim-Freddy Thomesen
Medlem male.gif
Fra: Tromso
Hah! Damen er tatt inn i varmen igjen. Over natten er de sterke fargene tilbake igjen, men man kan se at hun har fått litt juling... Nå er det de svarte flekkene på scalaren som bekymrer meg mest. Noen som har peiling?

 
Postet 27.03.2008 kl. 09:36
[Rapportér innlegg]