Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Didrik T. Hurum © Linda Widente © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Avlivning
Sider: 1 2
23  

BBry
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Jannicke Pedersen:
Hva er den beste humane måten å avlive syke fisker på?


Jeg har forsøkt forskjellige metoder (med og uten hjelp) og ingen av dem har fungert skikkelig. Det blir verre jo større fisken er. Har alltid fått en ekkel følelse, både før og etterpå. Det å avlive en fisk en har hatt i kortere eller lengre tid i et akvarium kan IKKE (iallefall ikke for meg) sammenlignes med det å avlive en fisk du får på en fiskekrok i et vann eller i havet for så å spise den etterpå.

Fikk dette rådet fra min svigerinne, som er veterinær:

"Nellikolje doseres slikt: Minimum 10 dråper Nellik olje pr liter vann(jeg anbefaler opptil 50 dråper pr liter vann ved avliving hjemme) . Løs først oljen i litt varmt vann til ca 50 grader. Bland det i avlivingskaret. Sett fisken forsiktig i karet og vent til den sovner, og vent lenge nok til du ser at den ikke reagerer, + 10 minutter til. De fleste fisk vil ikke våkne igjen etter så sterk dose, men de er så dypt bedøvet at de skal kunne evt dekapiteres, stikkes, eller annet terminal behandling."

Veterinærer bruker nellikolje til å bedøve fisk som trenger en eller annen operasjon, ved avlivning gis det en overdose, som nevnt over.
Nellikolje kan bestilles på apotek hvis de ikke har det inne på lager. Jeg har brukt denne metoden flere ganger, både på store og små fisk, og synes at dette er en veldig "human" måte å gjøre det på. Fisken sovner og våkner ikke igjen. Alt går stille og rolig for seg.

 
Postet 29.10.2008 kl. 23:57
[Rapportér innlegg]
24  

david g
Inaktiv bruker
sitat av guttn:
leste om ei høne som hadde fått hode kappet av, den ''levde'' i 18 månder etter halshuggingen.


hanen døde ikke for den hade en bloprop i halsen og derme så bløde han ikke ijel men han døde av sit eget slim.han hade å en hjelper for han måte ha sprøyter hver dag for å kune puste og få iseg mat =:-D

 
Postet 30.10.2008 kl. 08:09
[Rapportér innlegg]
25  

akvafil
Medlem male.gif
Fra: skedsmokorset
Tok livet av to fisk på rundt 10 cm i går. Jeg holder dem mellom fingrene i vasken og slår dem med noe hardt i hodet.

Lights Out smertefritt.

African Fever - The addiction caused by keeping African cichlids.
 
Postet 30.10.2008 kl. 09:35
[Rapportér innlegg]
26  

Digi
Medlem male.gif
Fra: Trøgstad
Denne tråden startes med "Hva er den beste humane måten å avlive syke fisker på? " . Uansett størrelse og type er det nok BBry som har det beste svaret der, nellikolje er mest humant og effektivt. Avlive 30 unge neontetra med kakk i hue ser jeg på som en utfordring for eksempel :P koking/frysing blir for dårlig, kutte hodet funker ikke på små fisk osv....
Jeg kommer iallefal til å skaffe meg nellikolje slik at jeg har det for sikkerhets skyld, da trenger jeg ikke ta hennsyn til fiskens størelse elle noe...

Om litersyke virkelig er en sykdom ønsker jeg ingen kur!!!!
 
Postet 30.10.2008 kl. 11:15
[Rapportér innlegg]
27  

Jannicke Pedersen
Medlem female.gif
Fra: Øvre Eiker
Her er jeg enig, nellikolje på meg også, rolig og greit for seg, det syntes jeg er veldig bra :o) Takk BBry :o)

 
Postet 30.10.2008 kl. 16:01
[Rapportér innlegg]
28  

P.Ø.H.
Inaktiv bruker
Man legger jo krabber i kokende vann....

 
Postet 30.10.2008 kl. 16:13
[Rapportér innlegg]
29  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Petter Ø. Hetland:
Man legger jo krabber i kokende vann....


Jada, men nå har ikke krabben vært kjæledyret ditt først da...
Det er noe helt annet å måtte ta livet av en fisk man "kjenner" og kanskje har blitt begeistret for å glad i, kanskje over flere år. Da føles det straks mye vanskeligere å ta livet av skapningen, og man vil helst at den ikke skal lide et halvt sekund lenger enn absolutt nødvendig.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 30.10.2008 kl. 17:59 av mona o )
 
Postet 30.10.2008 kl. 17:59
[Rapportér innlegg]
30  

Evolution
Medlem male.gif
Fra: Knarvik
slippe småfisk i kokende vann med hodeførst så er det over før fisken rekker ennse at det gjør ondt. det samme med krabbe og hummer. større fisk, som du avliver fiskefangsten din. kakk i hode eller eller knekke nakken på den. snu fisken på rygg i hånden med hode ut tommelen fra andre handa i underhaken brekk raskt til det knekker, smertefritt.

Tropheus og rottweiler oppdrett;-)
 
Postet 30.10.2008 kl. 18:17
[Rapportér innlegg]
31  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
1. Etter dyrevernloven § § 9 tredje ledd står det at dyr ikke må skoldes før de er døde. Som unntak er nemt krepsdyr. Det er dermed et brudd på dyrevernloven å skolde fisk!

2. Etter Forskrift om slakterier og tilvirkingsanlegg for akvakulturdyr
står det; ( og før noen kloke hoder sier at jammen dette er jo for akvakulturdyr, les definisjonen i den nye dyrvelferdsloven.)

Fisk skal håndteres på en skånsom måte Sedering skal utføres på forsvarlig måte, og fisken skal sikres forsvarlig vannkvalitet under trenging og sedering.

Levende kjøling skal utføres uten for raske temperaturendringer eller for lav temperatur.

Fisk skal bedøves før eller samtidig med avliving og være bedøvd til døden inntrer. Bedøving skal skje ved egnet metode som ikke påfører fisken vesentlig stress eller smerte. Om nødvendig skal fisken sederes eller immobiliseres på forsvarlig måte før bedøving.

Det er forbudt å bedøve fisk ved hjelp av gass, herunder CO2 , eller annet som blokkerer oksygenopptaket, samt salt, salmiakk eller andre kjemikaler med lignende virkning.

Fisk skal avlives umiddelbart etter bedøving, og det skal sikres at den er død før videre behandling. Fisken skal dø som følge av blodtap fra hjernen. Annen avlivingsmetode kan brukes dersom det kan dokumenteres at den er forsvarlig.

 
Postet 30.10.2008 kl. 20:47
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2