Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Frosken © Håkon Kolderup © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvilken smitte fikk jeg med ottoene jeg kjøpte?
1  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Historie:
Kjøpte 20 ottoer som gikk i karantene. Noen dager etter jeg fikk dem, døde en otto. Deretter døde en og en otto, med få dagers mellomrom. Jeg sjekket sykdomsartikkelen, og bilder på nett, uten å finne ut av annet enn at fiskene hadde de fleste sykdommer... ;D
Symptomer var blant annet:
Noen hadde en eller to hvite prikker, men ikke mange av fiskene hadde det. Ellers:
Slappe, hang bare på glasset, etterhvert lå de klistret til glasset med kroppen liggende i sanden. Noen med oppblåst buk, men noen tynne også. Noen med antydning til rufsete hale, men ikke mye. En og annen med røde gjeller. Men som om skjellene ramlet av på enkelte områder. Rykkvis svømming.
Jeg forsøkte både Esha 2000 og Esha Exit uten hell.
Da 12-13 var døde, valgte jeg å avlive de andre som også så syke ut.
Da vi kjøpte dem i butikken, mistet betjeningen fiskeposen ned fra disken, og sa vi bare måtte komme tilbake om noen døde. Så butikken har sagt seg villig til å erstatte ottoene. Og det er jo bra. :)

Men karantenekaret står tomt. Det har stått tomt siden 16.juni etter å ha blitt fylt med så varmt vann springen kan gi, filtermaterialet er kastet, og nå er karet tørket. Første otto ble syk 28.mai, så det gikk kort tid.

Problemet nr. 2:
Har også en 125 liter som var 15 kardinaltetra, 2 hannguppyer og 5 indiske kloreker i.
Plutselig dukket det opp hvite "dotter" på en kardinal, jeg tenkte evt. sopp, men i tilfelle det kunne være hvitprikk, medisinerte med Esha 2000 og Esha Exit. Men flere ble syke, Med kviselignende byll/klump, hvite prikker, og også disse som om skjellene løsnet. Siste desperate forsøk prøvde jeg varmekur, uten endring. Da avlivet jeg alle kardinalene. :(
To guppyhanner var fremdeles uten symptomer. Annet en rufsete haler etter en hunnguppy som plutselig ble finnenapper for en tid tilbake. Men de viste ikke tegn til sykdom etter det.
For tre dager siden, to dager etter jeg avlivet kardinalene, så ene guppyhannen ikke bra ut. Kunne ikke se noe, men var slapp, la seg på bunnen. Kviknet til dagen etter, trodde den var bedre. I morges var halen dens borte, regner med at klorekene hadde tatt den?
Da jeg skulle flytte guppyene i karantene, så jeg at skjellene oppe på dem var borte.. Dermed valgte jeg nå å avlive disse også :(

Hva skjedde med fiskene som døde med alle disse symptomene? Regner med det var smitte fra karantenekaret som ble overført til 125-literen.

Hva gjør jeg nå med disse to karene for å få dem helt sykdomsfrie før andre fisk flytter inn?
Har lest om Virkon-S. Bør jeg bruke det? Og kan det evt tas i karet med vann, uten inventar og filter, og la det kjøre med pumpe for å rense hele karet ordentlig?
Jeg har kokt røttene. er det tilstrekkelig, eller må de kastes?
I det ene karet er det fremdeles 5 kloreker. kan de bære med seg smitte om de flyttes til et annet kar med fisker i? vanskelig å sette dem i karantene, største karet jeg har tilgjengelig er en 20 liter.. Dessuten vil de kanskje kunne spre sykdom uten selv å vise symptomer?

Setter inn to dårlige mobil-bilder av de to guppyene. Den ene har hatt den hakkete halen lenge pga finnenappingen tidligere. Så den "er" sånn. den andre mistet halen i natt.. Vanskelig å se på bildet, men så ut som om noen hadde skrapt skjellene av toppen på dem, uten farge og matt.

Håper inderlig noen har gode svar å gi meg. det har vært nok fiskedød i huset nå...

(Sist endret 26.06.2009 kl. 14:27 av Lillemeg26 )
 
Postet 26.06.2009 kl. 14:24
[Rapportér innlegg]
2  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Noen som kan hjelpe meg?

 
Postet 27.06.2009 kl. 19:46
[Rapportér innlegg]
3 Sykdom

KRB
Medlem male.gif
Fra: sogn
Utvekster som du beskriver kan komme av bakterien columnaris
Det er flere tråder om dette inne i forumet om du søker på columnaris

Mvh
krb

 
Postet 27.06.2009 kl. 20:55
[Rapportér innlegg]
4  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk for svar, KRB. :)

Noen som vet hvordan jeg bør rengjøre kar og utstyr for å forhindre videre smitte ved columnaris eller annen hissig sykdom?

(Sist endret 27.06.2009 kl. 22:55 av Lillemeg26 )
 
Postet 27.06.2009 kl. 22:54
[Rapportér innlegg]
5  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Enda et tilfelle av "avskalling" hos en guppy. Dette er foreløpig eneste symptom på sykdom jeg kan se på denne fisken.

 
Postet 27.06.2009 kl. 23:06
[Rapportér innlegg]
6  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Jeg håper fremdeles at noen kan fortelle meg om det er mulig å fylle et kar med Virkon-S blanding og la stå litt, eller om det bare må sprayes? Tenkte å kjøpe middelet i morgen.

Og så håpet jeg at en eller annen har en anelse om hvilken sykdom fiskene mine kan ha hatt....? Det hadde vært godt å vite hvilke medisin jeg burde ha i hus i tillegg til Esha 2000 og Esha Exit for å unngå en reprise av massedøden. Og i tilfelle smitte har spredt seg til andre kar...

 
Postet 28.06.2009 kl. 19:35
[Rapportér innlegg]
7  

tender
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hva som feiler guppyene tør jeg ikke si. De er en såpass sårbar art at det er umulig å stille diagnose. Men hvis du ønsker tips om medisiner kan jeg nevne følgende: Maracyn 1 + 2 og Sera Bactopur Direct. Begge er gode antibakterielle medikamenter. Mot parasitter: Esha exit (mot hvitprikk), Dactymor (Praziquantel), Flubendazole og Sera Nematol. Det skulle dekke de fleste "normale" problemene i et akvaium :)

Botia-freak!
 
Postet 28.06.2009 kl. 19:41
[Rapportér innlegg]
8  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk for kjapt svar, tender :) Blir litt desperat når sånt skjer, vettu..
Du nevner Esha Exit som jeg har, men jeg har også Esha 2000, vet du om den dekker noe av det samme som noen av de andre medisinene du nevnte? Lite vits i å kjøpe 2 med samme virkestoffet...

 
Postet 28.06.2009 kl. 19:44
[Rapportér innlegg]
9  

tender
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Esha 2000 er en veldig mild antibakteriell medisin som kurerer "små" problemer. Den inneholder ikke de samme virkestoffene som Maracyn og Bactopur Direct, og er således ikke like effektiv. 2000 er god som "flammeslukker" men kurerer ikke større problemer.

Botia-freak!
 
Postet 28.06.2009 kl. 19:48
[Rapportér innlegg]
10  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Okei, da må jeg visst på handletur... ;)

 
Postet 28.06.2009 kl. 19:57
[Rapportér innlegg]
11  

Lillemeg26
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Jeg maser fælt nå..., men er det noen som kan fortelle meg om det er mulig å fylle et kar med Virkon-S blanding og la stå litt, eller om det bare må sprayes? Tenkte å kjøpe middelet i morgen.................

 
Postet 28.06.2009 kl. 22:27
[Rapportér innlegg]