Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Ancistrus sp.-hun med vabler.
1  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Vår Ancistrus-madam har vannblemmer. Hun er veldig tykk, noe vi har tilskrevet eggspreng fordi vi konfiskerte mallehulen, vi har et lekspar som har vært nokså slitsomt aktive når man ikke har yngel-kar oppe og gå, og håpet de fant seg en plass der evt. egg kunne bli proteinrik føde for andre beboere. Angrer veldig.

Akvariet har vært stabilt lenge, 160 liter med pH 7, GH 5, KH 4, NH4 og NO2 0, NO3 5-10. Fikk et lite utslag på PO4 ved siste test, men ikke så mye at det skulle være farlig.

Ingen sykdom vi vet om i karet, men en Poecilia salvatoris-han har forsvunnet på mystisk vis. Regnet med at det var nok et tørrfisk-tilfelle, men man vet jo aldri.

Andre beboere i karet ser ut til å trives, reker formerer seg og yngel er i live, Corydoras metae legger egg stup i kvarten, L 213-barn legger på seg som de skal. Akvarieinfo her, i fall jeg nå skriver kortpustet. Nyinnsatt fisk har gått i karantene noen dager før innsettelse, fordi vi er vettskremt for ny runde hvitprikk.

Og så altså dette. Har funnet et par tråder om noe lignende, men kan ikke si de gjorde meg hverken rolig eller klok. Noen som kan hjelpe?

 
Postet 18.10.2010 kl. 21:07
[Rapportér innlegg]
2  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Klikk på bilde for større versjon
Glemte bildene! Blir helt nervøs av å starte tråder...

Første bilde helt gjennomdoktorert i Adobe for å få fram vablene.


Ikke fullt så bildebehandlet.


Fra den vablefrie siden, men her synes jeg hun ser ualminnelig stusselig ut...

(Sist endret 18.10.2010 kl. 21:24 av Linda W )
 
Postet 18.10.2010 kl. 21:11
[Rapportér innlegg]
3 Vabler og sår, faktisk...

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Klikk på bilde for større versjon
Vi har tatt damen ut i en plastboks for å få fulgt bedre med, og da fikk vi se henne fra undersiden. Stakkars. Hun skal få slippe hvis det ikke blir bedring i kveld, har akupunktert hull på vablene, og de inneholdt bare vann så vidt jeg kan se.

Spørsmålet nå er: Har noen noen ide om hva dette kan være? Tuberkulose? Har sjekket JBL online hospital, uten å bli noe annet enn kvalm. Må jeg nå være veldig redd for resten av fisken i akvariet, tro?(Sist endret 20.10.2010 kl. 18:50 av Linda W )
 
Postet 20.10.2010 kl. 18:48
[Rapportér innlegg]
4  

Kine Kristine
Medlem female.gif
Fra: Tromsø
Hun har fått akkurat det som min hadde! Hun fikk forstoppelse fordi hun ikke fikk lagt eggene sine, og hun begynte å lekke gugge. Hun døde av dette. Var akkurat som om hun hadde sprukket da jeg fant henndagen etter, og bare huden var igjen. Hun var helt punktert og død.
Tror ikke dette kan behandles.

 
Postet 20.10.2010 kl. 19:13
[Rapportér innlegg]
5  

Charlotte Ødegaard
Inaktiv bruker
Du burde bare legge hulen tilbake....

 
Postet 20.10.2010 kl. 20:17
[Rapportér innlegg]
6  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Vablene fyller seg igjen, tror jeg fortsetter med akupunkturnålen i håp om at det letter trykket. Hun ligger helt stille mens jeg stikker, så det kjenner hun helt sikkert ikke noe til, for hun reagerer med bevegelse på lys...

Takk for svar, Kine Kristine! Håper på den ene side du har rett, for graviditet smitter ikke og det er ingen avføring å spore i boksen, men på en annen slår meg selv i hodet over at det da antagelig er selvforskyldt, i og med beslagleggelsen av mallehula.

Nå må jeg puste dypt og lenge, penetrering av fiskeskinn inngår ikke i Neijing-skolens pensum, og selv om hun er en stor malle er hun adskillig mindre enn de jeg til vanlig behandler :o)

 
Postet 20.10.2010 kl. 20:24
[Rapportér innlegg]
7  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
sitat av Charlotte Ødegaard:
Du burde bare legge hulen tilbake....


Da det endelig gikk opp for oss at hun slet, ble hula raskt satt tilbake på plassen sin. Hannen smatt rett inn, men jeg er redd dette er nok en av disse "hadde-jeg-bare-visst-det-jeg-vet-nå"-katastrofene ferske akvarister må leve med, for hun har ikke fulgt etter...

Vablene er tømt igjen...

 
Postet 20.10.2010 kl. 20:45
[Rapportér innlegg]
8 Bukvannssott, for sent for medisinering.

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Har vært innom vår yndlingsbutikk, bladd i bøker og diskutert att og fram, og forslaget var karantene og medisinering med Furanol 2, fordi det nærmeste vi kom var bukvannssott. Det er iflg sykdommsartikkelen ikke veldig smittsomt, og det er jo en trøst.

Mallemor hadde gitt opp da vi kom hjem, og godt er det, for var diagnosen riktig hadde det uansett gått for langt. Hun var full av egg i oppløsning, så vi må anta at det evt var årsaken til at hun ble syk, i alle fall.

 
Postet 21.10.2010 kl. 19:27
[Rapportér innlegg]