Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang © Kjetil L © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Sykdom uten noe synlig utvendig symptom ?
1  

Gander
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
jeg har et kar som har vært oppe en god stund nå. Gikk til innkjøp av 5 stk scalare og 25 kardinaltetetra or fem dager siden. 2 stk scalare har gått bort og 2stk kardinal. kardinaltetraen svømmer litt hakkete med hode oppover. alle 25 gjør dette. mine ancistruser og min l-190 svømmer opp i overflaten å gisper etter luft,det samme gjør perleguramien.Har tatt div tester, nitrit,nitrat,ph,gh,kh og amoniakk virker bra. Det er ihvertfall de samme resultatene som jeg har hatt i flere mnd. jeg har også slamsugd 2 ganger den siste uken pga en del bøss i bunnsubstratet.Har også en del strøm i vannet på den ene siden av karet,så skulle jo være nok oksygen også. begynte å få litt panikk her nå,så jeg medisinerte med esha exit og esha 2000. Noen som har peiling på hva det kan være?

 
Postet 15.02.2011 kl. 23:59
[Rapportér innlegg]
2  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Dette er fisk som viser alle tegn på forgiftning og at noe er galt med vannet. Spørsmålet er: er testene dine riktige? De er ikke gått ut på dato eller noe? Du bruker ikke strips, men tester en og en vannverdi med dråpetester...?

Det klassiske tegnet på ammoniakk eller nitritt-forgiftning i et kar, er når L-maller gjør nettopp det du beskriver; suser opp til overflaten og snapper luft der, og gjerne henger rundt på glasset helt øverst der vannet er mest oksygenrikt (øverst i karet). Ved f.eks. nitrittforgiftning hemmes fiskens blod i å oppta oksygen, og dette medfører at fiskene føler at de kveles og de søker til overflaten for å snappe luft. Akkurat slik du beskriver.

Hvorfor er det "en del bøss" på bunnen i akvariet ditt egentlig? Hva slags filter har du? Det burde tatt seg av dette? Kunne være interessant å vite hvor mange liter akvariet ditt er på og hva filteret og modellen heter...? Kan du også si mer nøyaktig når det ble startet opp?

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 16.02.2011 kl. 00:13
[Rapportér innlegg]
3  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Hvor stor akvarium har du og hvilket filter?

Det virker som at du har økt den biologiske belastningen kraftig med innsetting av nye fisker, men på den andre siden merker du ikke noen endringer på økte nitrogenforbindelser i vannet? Det høres litt rart ut. Ville ha tippet på forurensninger av vannet som grunnen til dødsfallene og de symptomer du ser på de andre fiskene.

 
Postet 16.02.2011 kl. 00:15
[Rapportér innlegg]
4  

Gander
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Mona o og nils jeg bruker prodac og tetra dråpetester. kjøpte de for ca et halvt år siden. jeg finner ikke noen utløpsdato på de. Bøset kom av at jeg har eikeblader i karet,de har nå begynt å gå i oppløsning. Jeg startet karet i juni i fjor.karet er på 225 liter. jeg har både utvendig og innvendig filter i karet. en fluval3 og en amtop at-3337. bytter jevnlig vann i karet. filteret har blitt renset en gang dvs jeg har bare renset deler av filteret for å bevare bakteriekulturen. vasker også alt med akvarievann. jeg har nå montert en slange på den invendige pumpen for å tilføre mer oksygen,så vi får se om det hjelper.
disse fiskene har jeg:3 små scalare,23 kardinaltetra,5 dvergbotia,1 perlegurami, ancistruspar og noen få unger, 1 l-190 og 3 platy + noen unger er dette for mange fisker for karet?

 
Postet 16.02.2011 kl. 12:33
[Rapportér innlegg]