Guppy sliter med svømmeblæra?

Har et 60L akvarie hvor jeg har
2 ancistrus
2 siamesiske algespiser
4 skunkbotia(som butikken kalte praktbotia)
og 9 guppy.

Jeg tester No2,No3,PH,GH,KH ukentlig(og en rekke andre tester, regelmessig)
Men jeg finner ikke noe galt i vannverdiene eller temperaturen.
tar del vanns bytte ca 2-3 ganger i måneden.

Så til saken: Jeg kjøpte meg 9guppy for ca 3 ukers tid siden. og oppdaget da jeg skulle legge meg at den ene guppyen var litt "rar" og ved nærmere titt sto hode rett opp og halen rett ned og bare duppet rundt i vannet, uten å klare å snu seg og svømme. når den ikke gjorde noe så sank den og når den forsøkte å svømme så gikk det kun rett opp.
gjellene så ut til å fungere bra etter forholdet.
og etter å ha slått opp i akvariet leksikonet kom jeg frem til at dette måtte være problemer med svømmeblæra.

Og forstår det er anbefalt å bytte vann ofte, og la det gå 2-3 dager før man griper inn.
er dette korrekt? finnes det andre tips/behandlinger ang svømmeblæra?

Kan dette være smittsomt til andre fisk.

har aldri hatt sykdom før(har kun hatt akvariet i ca 8mnd)
så alle tips,råd og vink ang svømmeblære blir satt pris på.
Hva ligger vannverdiene dine på da?

I akvariumet ditt har du fisker som ikke passer sammen med tanke på hva slags vannverdier dem krever og både siamesiske algespiserne og skunkbotia skal også ha minst 160l så 60l blir altfor lite. Siamesiske algespiser er også en stimfisk så de bør være minst 5-6 sammen.
Hei
Jeg har nettopp startet opp som akvarist(hatt akvarie 6-7mnd) og jeg har dessverre gått på noen smeller, og vet at ikke alle fiskene passer sammen og at siamesiske algespiserne er stim fisk, men ganske typisk nye akvarister så stoler man blindt på dem i butikken, noe jeg også har gjort, så fiskene jeg har er etter anbefaling fra butikken.
Men uansett, så skrev ikke ikke dette innlegget for å vite at jeg har for lite akvariet og at fiskene mine ikke passer sammen, men for å høre om noen har gode råd ang problemer på svømmeblæra.

PH: 7,0
No2: 0,3
O2: 5,0
No3 - 12,5
Temp 24 C
Grunnen til at jeg skrev det er at det trenger ikke være svømmeblæra det er noe galt med, men andre ting som spiller inn.
Jeg tror de fleste har gått i den fella å kjøpt fisker som ikke passer sammen og i den str akvarium så det var ikke noe angrep fra min side kun en opplysning om du ikke viste om det.

Det er ofte man leser om guppyer som oppfører seg merkelig og dør en etter en. De fleste guppyene er nesten ihjel avlet. (Innavl og dårlige gener) og det fører til at dem er svake og dør ofte i veldig ung alder. Om du klikker inn på den grønne knotten oppi her og inn på om sykdom så står det litt info ang svømmeblæren der ellers kam du jo alltid søke på det. Utrolig hva som kommer opp av info om man bruker søkefeltet

Vet ikke hva du har i GH, men guppyer skal ha høy GH.


Alle mine andre fisk, stor trives godt i akvariet(inkl de 8 andre guppy)
Jeg tar delvannsbytte 2 ganger i måneden(og straks jeg ser økning av nitritt)
Og tester vannet hver søndag.

Passer på at jeg ikke forer for mye.
så jeg har gjort "alt rett" etter det som står her i artiklene og i fiske leksikonet mitt.

Og det er kun denne ene guppyen som svømmer som flaske kork. alle de andre fiskene
svømmer normalt rundt i akvariet, og stor trives.
også kom dette sån veldig plutselig, når jeg sjekket første gang så var alt normalt i karet, og noen timer etterpå så begynte den ene gyppyen og svømme som en flaskekork. så det hendte veldig plutselig.


Ville nok ha avlivet den da den tydeligvis ikke er helt frisk og kan lide.
Ville nok også øke vannbytte til ca 40% hver uke for det skal ikke være målbar nitrit i det hele tatt.
Plussmedlem
Selv om Cathy allerede har gjort det klart, MÅ jeg bare "skrive under"... vannbyttene må foretas oftere. Nitritt er gift, og fiskene skal aldri utsettes for dette. Det betyr at du aldri må vente så lenge med å bytte vann til det begynner å oppstå nitritt. Det tyder på sterk overbelastning og skittent vann, rett og slett. At det har oppstått alt for mye avfallsstoffer som filteret ikke klarer å bryte ned. Da dannes nitritt.

Nitritt skal altså være på null - alltid. Det er utrolig viktig!

Kan jeg få lov til å spørre hva slags filter du har i akvariet ditt...? Det er fullt mulig at det er for lite (og overbelastet). Har du merke og modell?

Jeg spør litt, jeg, nettopp fordi dette ER faktorer som spiller inn på fiskenes helse, og kan føre til sykdom. Men det jeg vil anbefale deg for å forhindre flere sykdomstilfeller, er som nevnt å bytte vann oftere (som Cathy har anbefalt allerede). Nitritt er en veldig vanlig årsak til stress og dødsfall hos fiskene.
Anders K
Selv om Cathy allerede har gjort det klart, MÅ jeg bare "skrive under"... vannbyttene må foretas oftere. Nitritt er [B]gift[/B], og fiskene skal aldri utsettes for dette. Det betyr at du aldri må vente så lenge med å bytte vann til det begynner å oppstå nitritt. Det tyder på sterk overbelastning og skittent vann, rett og slett. At det har oppstått alt for mye avfallsstoffer som filteret ikke klarer å bryte ned. Da dannes nitritt. Nitritt skal altså være på [B]null - alltid[/B]. Det er utrolig viktig! Kan jeg få lov til å spørre hva slags filter du har i akvariet ditt...? Det er fullt mulig at det er for lite (og overbelastet). Har du merke og modell? Jeg spør litt, jeg, nettopp fordi dette ER faktorer som spiller inn på fiskenes helse, og kan føre til sykdom. Men det jeg vil anbefale deg for å forhindre flere sykdomstilfeller, er som nevnt å bytte vann oftere (som Cathy har anbefalt allerede). Nitritt er en veldig vanlig årsak til stress og dødsfall hos fiskene.


Pumpa/filteret heter Fluval også står det model nr: 15391
mer en det vet jeg ikke, fikk dette som en samle pakke på butikken. men i ettertid ser jeg jo at slike pakketilbud ikke alltid er et godt valg. så jeg sparer penger og skal på sikt kjøpe meg et 250l kar.

Jeg tar vann bytte annenhver søndag, og dersom jeg finner nitritt i mellom dette så skifter jeg vann da også. Finnes det ikke noen farer med å bytte vann for ofte, eller er dette bra?
jeg bytter ca 30% når jeg tar vannbytte.
Plussmedlem
Martin Nordbø
Finnes det ikke noen farer med å bytte vann for ofte, eller er dette bra?


For å si det sånn; ved oppdrett, for eksempel, er det mange som tar 100% vannbytte hver dag i yngeltankene... Nettopp fordi det fører til friske yngel. Og yngel er jo mye mer sensitive enn voksne fisk, også.

Men, det man må passe på, er at vannverdiene ikke varierer så mye fra FØR vannbytte til ETTER vannbytte. Ulike vannverdier, som for eksempel store svingninger i pH, fører bare til stress hos fiskene. Og hvis man bytter vann ofte, så er jo ikke det så bra...

Nå skal jo selvfølgelig ikke du bytte 100% vann daglig Men generelt sett mener mange (og meg inkludert) at det er fint å holde seg til en rutine der man tar et vannbytte ukentlig. For eksempel 30-40 prosent... ved behov, selvfølgelig oftere.

Tilfeldig bekjentskap
© luresau
Reklame for plussmedlemskap