Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© -mette- © Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kuhlii ål og medisinering
1  

Lena-
Medlem female.gif
Fra: Fana, Bergen
Jeg trenger litt råd angående eventuell medisinering av en kuhlii ål.

Har tilsammen 10 åler og alle er friske og tjukke.
For ca 2 mnd siden kom det 6 nye omplasserings åler og de var kjempe tynne og unge.
Men de har kommet seg veldig og alle trives godt, det er også lite stress i karet.

For ca 2 uker siden så jeg den ene ålen hadde et sår på siden, rett ved gjellene + det var også bitte litt sår på andre siden. Den virket fin ellers, så jeg lot den være og tok litt ekstra vannbytter for unngå sopp. Det kan nesten se ut som noe har spiddet den, siden det er et hull og litt sår rundt (jeg skal prøve å få tatt bilde av det).

Det er ingen rovfisk i karet, men jeg har en svært gretten gammel Ancistrus hann. Kan han ha forårsaket dette feks med piggene de slår ut?

Nå er ålen i karantene kar, har medisinert litt med bactopur direct (en dose den ser ut til å tåle, ikke ekstra slim eller noe). Den puster normalt nå, men den er slapp. Grunnen til at jeg valgte å ta den over i karantene kar nå, er at det ser ikke ut til å gro... Og da tenkte jeg at det må være bakterielt og kanskje innvendig også (kanskje fra en slags skade).

Det er ingen skarpe gjenstander i karet, vannverdier er helt stabile, ikke skittent (stort filter) og fin sand. Bruker aldri salt.

Så jeg lurer litt på hva erfaringer dere har med tanke på medisinering av kuhlii eller andre skjelløse fisk? takker for alle innspill.

 
Postet 29.02.2020 kl. 17:29
[Rapportér innlegg]