Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Teknisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Teknisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina Fossen © Bjarne Sætrang © Marius Solberg
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Armatur og lysrør - igjen
1  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
da jeg har prestert å gjøre mitt gamle heldekkende armatur ubrukelig, vurderer jeg å gjøre noe som jeg har fundert på i lengre tid - å kjøpe dekkglass og nytt armatur.

så kommer spørsmålene.
akvariet er et 64liters selskapsakvarie, med noen fisk som liker litt skygge her og der. skal skaffe flyteplanter etterhvert, men jeg har og noen planter som liker mye lys.
så, ett eller torørs armatur? det gamle var bare ett rør, og jeg syntes det var i knappeste laget selv med 2 reflektorer (idiotisk plassering av røret) men det kan jo og ha med røret å gjøre (sylvania gro-lux, ble utrolig grelle farger..)

har tenkt på å bruke lifeglo2, men jeg har også et helt nytt sylvania daylight star (som jeg ikke vet om funker, var forøvrig installasjon av dette røret som rota til lystoppen) så vil ett rør med reflektor holde? eller burde jeg ha to rør da jeg har planer om flyteplanter og andre planter som trenger mye lys, men samtidig lager nok skygge til at coryer og neontetra liker seg?

 
Postet 05.08.2008 kl. 00:48
[Rapportér innlegg]
2  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Jeg ville ha valgt to. Har holdt på med samme vurderingen selv vedrørende den nye 60 literen jeg skal kjøpe inn. Vil ha dempet belysning pga at jeg skal holde killi, men velger likevel to. Ingen problem å dempe lyset ved å unngå å bruke reflektorer og sørge for godt med flyteplanter.

Dessuten så er det ikke godt å si hva jeg skal bruke karet til senere. Kanskje jeg da trenger mer lys og da er det dumt å måtte kjøpe inn enda et armatur. 2x15w i en 60 liter gir ca 0,5w pr liter. Noe som er brukbart lys, men ikke noe overkill heller.

 
Postet 05.08.2008 kl. 17:01
[Rapportér innlegg]
3  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
tusen takk :)
ett annet spørsmål:
eneste flyteplanten jeg har for øyeblikket er en stengelplante som nekter å sitte i sanda, og jeg får riccia om ikke så lenge.
men har dtenkt å holde mosen som bunnplante og lurer på hva slags flyetplante jeg skal ha. ikke andemat, må være noe som ikke blir så innmari høy og som lar noe lys slippe igjennom...

 
Postet 05.08.2008 kl. 18:32
[Rapportér innlegg]
4  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Pistia har jeg hatt og den blir ikke så veldig dominerende synes jeg, gaffelmosen er faktisk mye mer dekkende. Ellers er det veldig mange å velge mellom. Kommer jo an på hva slags type du hadde tenkt deg. I tillegg så er det fullt mulig å la enkelte av stengelplantene flyte, hornblad egner seg spesielt godt til det.

Det er mulig å legge inn søk på flyteplanter i basen og se hva som finnes. Hold deg ihvertfall unna andemat. Den er nok mer til ergrelse enn til pryd, men mener å huske det finnes en litt større sort som ligner litt. Du får sjekke i basen ;)

 
Postet 05.08.2008 kl. 19:51
[Rapportér innlegg]
5  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
syntes Ceratopteris cornuta så fin ut, skal se om det er mulig å få tak i den :)

og nei, andemat vil jeg ikke ha om jeg så fikk betalt for det :p

 
Postet 05.08.2008 kl. 21:21
[Rapportér innlegg]
6  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Sanne:
og nei, andemat vil jeg ikke ha om jeg så fikk betalt for det :p


Fornuftig! :-) Deler samme oppfatning.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 05.08.2008 kl. 21:32
[Rapportér innlegg]
7  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Jeg ville helt klart gått for to rør. Om det blir for voldsomt, er det jo "bare" å kutte ut reflektor på ett av rørene, evt begge.

Har slv 2*15W over 63litrene, og sitter nå å spekulerer på om jeg skal dytte inn ett, to, tre eller fire rør til pr kar...
Jada, er klar over at 75W på kanske 50L vann er overkill i manges øyne, men jeg foretrekker at biffen er dau når jeg eter den :p

Ex-akvarist
 
Postet 09.08.2008 kl. 17:02
[Rapportér innlegg]
8  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
hehe, jeg har bestillt 2rør's armatur, men når jeg får det aner jeg ikke, kommer an på webzoo :p men dekkglass har jeg skaffet, og hadde heldigvis kjøpt nytt armatur til rekekaret, så det er heldigvis ikke permanent natta i karet til armaturet kommer :p
har dessuten kjøpt flyteplanter, kommer til å skjerme for det værste håper jeg =)

 
Postet 09.08.2008 kl. 23:57
[Rapportér innlegg]
9  

Galemor
Medlem female.gif
Fra: Andebu i Sandefjord kommune
På mitt armatur med to lys er det oxo to brytere, så jeg kan slå av ett eller begge lysrørene om jeg vil.

Min stille kjærlighet :)
 
Postet 10.08.2008 kl. 10:39
[Rapportér innlegg]