Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Teknisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Teknisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang © Rita Aspevik © Silje Oksavik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Lys til plantekar
1  

juliee
Medlem female.gif
Fra: Malmefjorden
Jeg skal sette opp et kar med full fokus på planter, med CO2 og alt. Har ikke kjøpt akvariet enda, men vurderer juwel rio 180 eller noe i den duren. Så da lurer jeg på hva må jeg tenke på angående lys? Har sett en del negativt om LED i plantekar, stemmer dette ? Hvilke lysrør eventuelt?
Takker for svar!

 
Postet 26.02.2020 kl. 11:24
[Rapportér innlegg]
2  

juliee
Medlem female.gif
Fra: Malmefjorden
Klikk på bilde for større versjon
Har forresten vurdert helglass med disse armaturene som blir åpen på en måte (bilde), men dette skal være i et oppholdsrom så jeg er redd det blir mye lys ut i rommet i forhold til et "lukket" armatur. Noen som har erfaring ned dette?

 
Postet 26.02.2020 kl. 15:25
[Rapportér innlegg]
3  

Magnus Frivoll
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
LED har kommet en lang veg og de fleste som driver med aquascaping bruker det nå selv om en del påstår at T5 fremdeles er bedre. En klar fordel for LED er at de varer lenge, lysrør bør byttes hvert år for best effekt selv om dette ikke er strengt tatt nødvendig, og armaturene er mye mindre og 'slankere.' Selv liker jeg godt RGB (Rødt-grønt-blått) LED og synes det gir fin farge.

Helglass- vs. ramme- vs. møbelakvarie er helt opp til smak og behag. Aquascapere pleier vanligvis å bruke helglass for å ha så lite som mulig i vegen for eller som kan ta oppmerksomheten fra scapet, men hvis du ser på nederlandsk stil aquascaping så brukes det tradisjonelt akvarier med treramme liknende juwel sine møbler.

Når det gjelder lys ut i rommet fra LED og helglass så er det definitivt noe lekasje, men jeg har selv opplevd dette som av lite omfang og ikke sjenerende. Lyset fra LED-armatur som på bildet er veldig retningsbetinget og laget for å sørge for at så mye som mulig av lyset kommer til plantene.

 
Postet 27.02.2020 kl. 18:36
[Rapportér innlegg]
4  

juliee
Medlem female.gif
Fra: Malmefjorden
Tusen takk for godt utfyllende svar!

 
Postet 27.02.2020 kl. 22:01
[Rapportér innlegg]