Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Saltvann >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Saltvann
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland © Aram A. © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Saltvann
Søk
Siste innlegg
Ny i saltvannsforum
1  

Geir Falkum
Medlem male.gif
Fra: Lyngdal
Hei

Jeg har tidligere kjørt ferskvann, men har nå lyst til å prøve meg på saltvann. Har da en vag plan framover, setter pris på input i forhold til dette.

Har da et nytt juwel vision 450 L. Dette ble kjøpt før vi bestemte oss for saltvann. Derfor har vi nå byttet ut Led lysrørene med juwel sine egne som er beregnet på saltvann. Ser at de fleste med saltvann har åpen tank med overhengende armatur. Men tenkte at vi kan ta bort lukene i toppen av akvariet og at dette vil være tilstrekkelig.

Ellers kommer vi ikke til å ha sump. Akvariet står i 2.etasje, og er i utgangspunktet bekymret nok for vekten egentlig. I tillegg har jeg lite lyst til å bore hull i glasset.

Jeg tenkte å beholde det innvendige filteret, bare ta bort de elementene som ikke er egnet for saltvann. I tillegg har jeg et eheim eksternt filter fra et tidligere 240 l akvarie som jeg vil bruke. Men vet ikke hva slags medie jeg skal bruke.

Fikk tak i en brukt quantum skummer som skal stå inne i tanken. Fikk også ca 50 kg død stein fra en butikk som skal slutte. Steinene har vært levende en gang. De sa da at jeg kan gjøre den levende igjen ved å ta de oppi et nett og senke ned i sjøen og la være der en ukes tid. Skal gjøre det med noen av steinene.

Har bestilt hvit sand, mest Fiji hvit sand, og noe såkalt levende sand som skal mikses sammen.

Har også to vawemakere som jeg tenkte å ha i hvert sitt hjørne.

Skal bruke vann fra springen og tilsette havsalt.

Planen i korte trekk er å få i sanden, samt stein, fylle med vann. Sette i gang filter, skummer og vawemakere. Deretter blir det vel å følge med på verdier til det er bra nok til å skaffe fisk. Vi har da tenkt å kjøpe et klovnefisk par og anemone til å begynne med.

Hvordan høres dette ut?

 
Postet 23.11.2019 kl. 09:10
[Rapportér innlegg]
2  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
kanskje lettere å få svar her ?

https://saltvannsforum.no/articles.html/[URL=https://saltvannsforum.no/articles.html/


 
Postet 24.11.2019 kl. 14:37
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)