Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© 2nelise © Anna Uhlving © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Forhøyet ph og kh - farlig ?
1  

Linole
Medlem female.gif
Fra: Namsos
Jeg har endelig fått akvariets ammoniakk, nitritt og nitrat på normale verdier etter 7-8 ukers drift. MEN - jeg har en ph på 7,5 og Kh er på 11, og dette har det vært hele tiden. (Kranvatnet har ph 8).Jeg har skjønt at en kan ha noe spesiell filtermasse for å få dette ned, men det virket litt vanskelig. Det jeg lurer på er om fiskene på sikt vil ta skade av de verdiene jeg har ?

 
Postet 12.02.2007 kl. 17:26
[Rapportér innlegg]
2  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Det kommer helt an på fiskene du har:-)
Akvariefiskene våre kommer fra alle kanter av verden, og er derfor fra naturens side tilpasset forskjellige vannverdier alt etter hvor de stammer i fra.

Men mange av de mest vanlige akvariefiskene, som guppy, platy, molly og slike, er avlet på i så mange tusen fiskegenerasjoner at de er kommet ganske fjernt fra dette. De trives i mange slags ph-verdier. Mine guppy lever i ph 6.8, men de skulle vel strengt tatt hatt den ph-verdien du har :-)

Men generelt kan man si at ph på 7.5 slett ikke er så ille, det er mange som har det og fiskene trives.

Man kan legge en neve torvfiber i filteret om man ønsker litt surere vann. Men dette forhindrer jo ikke at vannet du tømmer oppi akvariet ved vannbytte har høyere verdi. Det bare har en viss ph-senkende effekt over litt tid. Vær obs på at torv kan brunfarge vannet litt også, og gi det en svak gyllen tone. Selv synes jeg akkurat det er kjempefint:-) men jeg vet at mange ikke liker det.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 12.02.2007 kl. 17:38 av mona o )
 
Postet 12.02.2007 kl. 17:37
[Rapportér innlegg]