Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Trude T. © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Sliter med partikler i vannet - anbefalninger?
1  

Zizziane
Medlem female.gif
Fra: Molde
Vannet i discus karet mitt vil ikke bli blankt, jeg sliter med små partikler svevende i vannet. Det spiller ingen rolle om jeg slammer hver dag, det kommer tilbake. Det legger seg også et slags hvitt "belegg" på glasset, vanskelig å forklare, men nesten som hvite små "lo" partikler som "henger" på glasset. Selv om jeg går over glasset med en algemagnet, så er det tilbake på glasset igjen i løpet av noen timer.

Jeg har aldri opplevd dette før i noen av akvariene mine. Er det noen som vet hva dette kommer av - og hvordan jeg får bukt med problemet?

(Sist endret 18.11.2009 kl. 09:31 av Zizziane )
 
Postet 18.11.2009 kl. 09:29
[Rapportér innlegg]
2  

Janne
Medlem female.gif
Fra: Telemark
Jeg kan ikke påstå du fôrer for "hefitg", men vil anta problemet kommer nettopp av det ;-)

Min er erfaring er jo nettopp det du sier; partikler i vannet og hvitt belegg / lo på glasset, når jeg har gitt fiskene alt for mye malle-tabbis, og det i et karr hvor det er lav sirkulasjon.


Vil anta mindre foring, hyppigere vannbytter en periode vil hjelpe. Hva med filter, ser du har 2, er kapasiteten stor nok?

mvh janne
 
Postet 18.11.2009 kl. 10:54
[Rapportér innlegg]
3  

?mann
Medlem male.gif
Fra: Lørenskog
Hei
jeg har hatt litt av det samme problemet i et releativt nyoppstartet kar. Jeg har kjøpt en pose med filtervatt og dyttet ned en bra dott der hvor partikkel filteret vanligvis ligger i filterboksen. Denne bytter jeg relativt hyppig (for å få driten ut av karet). Det ser ut til å hjelpe. Jeg ser på profilen din at du har 2 Eheim og regner derfor med at du har grei sirkulasjon.

Man får sjelden svar hvis ikke man spør...
 
Postet 18.11.2009 kl. 14:39
[Rapportér innlegg]
4  

Zizziane
Medlem female.gif
Fra: Molde
Vel, jeg har faktisk bare 1 utvendig filter nå (har glemt å oppdatere det i profilen), men jeg har 1 innvendig filter som filtrerer 1000 L i timen, i tillegg har jeg nå kjørt på med en mindre Aquael punpe som nå kun er fylt med filterwatt.

Jeg ringte dyrebutikken (jeg har to favoritter her i byen) for å høre - vi hadde en lang og fin prat. Denne butikken passet det meg best å dra innom i dag, da jeg skulle den veien. Han mente at UV lampe ikke ville hjelpe mot mitt problem, men anbefalte meg sånn Crystal clear greier som klumper partiklene i vannet og gjør det klart. De var utsolgt, men skulle få inn til i morgen. Dette gjelder Tetra og JBL. Utålmodig som jeg er, så dro jeg på den andre "favoritt" butikken. (vi har flere zoo butikker her i byen). Der sto det ei ungjente og tygget tyggis, knapt 17 år i mine øyne. Hun anbefalte meg et produkt som heter Aqua Crystal fra Aquatic Nature. Det var det eneste de hadde. Jeg fikk en liten eske presentert. Jeg reagerte på at den var så liten og at innholdet bare var 10 ml. Hun spurte hvor stort akvariet mitt var, hvilket jeg fortalte henne. "men den er liten, men veldig dryg" sa hun, opp tuk 1000L
Stresset som jeg var - så kjøpte jeg den og gjorde mine øvrige ærender. Da jeg kom hjem og leste bruksanvisningen så var det 25 dråper pr. 50 liter vann. Det sier seg selv, akvariet mitt er 450L. Produktet holdt til et akvarium til 100L. Dette betalte jeg 119,- for. Jeg ble faktisk irritert og ringte butikken i etterkant og klaget. De bare beklaget. Da får jeg dra ned til den andre butikken i morra og få valuta for pengene. jeg føler meg lurt og er forbanna. Jeg kommer ikke til å dra til den butikken på ei stund. Å ansette ei lita rype som ikke vet hva hun snakker om - og lure butikkens faste kunder, hæ?

Jeg er like irritert på meg selv, som på butikken. Jeg stusset jo.... men valgte i stresset å høre på betjeningen i butikken.

ris til min egen bak. I morgen blir det en annen butikk gitt...

(Sist endret 18.11.2009 kl. 15:10 av Zizziane )
 
Postet 18.11.2009 kl. 15:05
[Rapportér innlegg]