Hva slags Apistogramma er dette?

Lurer på hva denne heter.
Forferdelig dårlig bilde, men det får gå...

[External Image]
Kikka litt i fiskebasen og fant Apistogramma steindachneri. Kan det være den?
Næh, tror ikke det.
Som du sikkert (Ikke) ser, så har den masse blåe prikker på hodet, men ser med engang at det ike er den. Tror jeg iallefal:P
Det ser ut som den du har bilde av, ikke har farget ut. Den har farge som om den var veldig stresset eller redd. Da får de et merkelig gråsvart mønster.
Har du nettopp sluppet den ut av posen?

Det er i beste fall vanskelig, av og til umulig, å identifisere Apistogramma når de ikke har sine naturlige farger og mønster. Tror du må prøve på nytt med et nytt bilde når fisken har roet seg ned og ikke er så skrekkslagen lenger.
Den er jo i butikken, og den har visst vært der en uke eller 2.
MEn jeg har selv sett igjennom basen, men fant ikke noe som kunne se likt ut.
Å ALLE er sikre på at det er en apisto?
Det er garantert en apisto

Det var rart Andreas.. Hmm.. Håpløst å se utifra bildet, og i og med at den ikke er utfarget som Mona sier.. Jeg er ingen ekspert på apisto, så skal ikke lede deg på vilspor med å foreslå ditt og datt..

Men lykke til uansett
Det er en apisto identifiseringsguide i Dr. Römers Ciclid Atlas 1, men som det sies bør man ha en fisk som en normal i mønster/farve og i tillegg et bilde som viser hele fisken og er skarpt.
Når man skal identifisere fisk i Apistogramma-slekten, er holdepunktene først og fremst formen på, eller tilstedeværelsen av, de sorte markeringene på kroppen.
Dette innebefatter det sorte sidebåndet, haleflekken, de 7 tverrbåndene, eventuelle flekker langs basis av ryggfinnen, eventuelle sorte markeringer ved pectoralfinnen, mellom brystfinnene og eventuelt ved basis av analfinnen. Sorte flekker som deler av sidebåndet kan være viktig, og likeså tilstedeværelsen og eventuelt formen på abdominale striper eller rader av prikker. Mengden og plasseringen av sorte kanter på brystfinnene kan også indikere artstilhørighet.

Disse markeringene sees lettest når fisken enter er redd eller sint, i noen tilfeller også når hannene gjør seg til for damene eller hunnene er gule og har egg/yngel. En "normalfarget" Apistogramma, eller en fisk i sterk belysning, kan unnlate å vise det meste av disse markeringene.
Redd eller sint er derfor absolutt best i identifikasjonsøyemed.

Andre holdepunkter er kroppsform, formen på finnene, eventuelt mønster i form av prikker og streker først og fremst halefinnen, og vinkelen på pannen, og enkelte arter/familier har noen artstypiske kjennetegn som er helt spesifikke; et eksempel her den lille blå flekken som alle arter tilhørende A.-agassizii-gruppen har i munnviken.

Identifikasjonsnøkkelen i Rømers atlas er nok for for de fleste for vanskelig og ikke særlig anvendelig i praksis.

Fredly
.....Som du sikkert (Ikke) ser, så har den masse blåe prikker på hodet......

Bildet ditt av fisken er selvsagt nærmest ubrukelig til identifikasjon, men noen holdepunkter sees jo.
Det vil ikke forbause meg om fisken din har visse likheter med denne ?

Hvis den har det, er fisken din en såkalt Apistogramma sp. "Steel blue".
Denne fisken besitter en kombinasjon av egenskaper typisk for både A.-caetei & A.-resticulosa-complekset innenfor A.-regani-gruppen.

Dette er ikke en fisk som forekommer i naturen. Det antas å være en menneskeprodusert hybrid, og produseres i store mengder i Asia. Den selges også under navn som A. sp. "Blue-head", og mange som bestiller andre arter opplever å få denne fisken i stedet.
Det er en nydelig fisk, og ihvertfall 1 og 2. generasjon er veldig lik foreldrene. Dette er ganske unikt til å være en hybrid, så det er noe debatt om denne "artens" opprinnelse. I tillegg er den absolutt ikke steril, men den produserer mindre antall egg og betydelig mindre ( i størrelse) yngel, enn den gjennomsnittlige Apistogramma.
Til å begynne med eksporterte man kun hanner, tydeligvis for at ikke andre skulle kunne produsere den. Men nå dukker det også opp noen hunner, og den er drettet flere ganger i akvarier.
Jeg skal ikke legge ut om hvordan en europeisk variant ble til......

Lignet den ? Hvis ikke, vil nok et bedre bilde være påkrevet for noenlune sikker identifikasjon.
Det er den steel blue fisken ja=)
Den ble levert som Apistogramma Agazissi Blue til butikken.
Takk for et fint inlegg. Du burde lage en artikkel om Apistogramma synes jeg=)
Fredly
Takk for et fint inlegg. Du burde lage en artikkel om Apistogramma synes jeg=)


Utrolig artig å lese innlegg fra en som vet hva han snakker om og er flikt til å ordlegge seg. Informativt og saklig. Ser også gjerne en Artikkel fra deg Tom C. Har utrolig mye å lære her og det er jeg sikker på at det er mange andre som føler også.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger, begge to !

Ser ikke bort i fra at det kan komme en artikkel eller to senere, men andre prosjekter og jobb må nok prioriteres framfor artikkelskriving i nærmeste fremtid.

Tilfeldig bekjentskap
© Bernhard Birkeland
Reklame for plussmedlemskap