Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Produkter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erik Johansen © Kristian Hollund © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Produktomtale: Eheim profesjonell 3
1  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Eheim profesjonell 3 er Eheims største av de mer moderne filtrene. Finnes også med integrert varme, med modellnummer 2180

2080 er ett stort, voldsomt filter. Ble rett å slett småskremt når jeg skulle ha det ut av esken selv, og tenkte, hva i f.. har jeg nå funnet på :p Men alt med størrelse er relevant, en venner seg fort til denne store klumpen.
Min 2080 har nå stått urørt i ett halvår, tok i dag ett førstegangs rens av forfilter – bare for å se hvordan det var :) Kan beskrives med 2 ord: enkelt, og renslig.

Filterløsningen:
Selve filteret har ett volum på hele 25 liter. Av disse, er det 12 liter filtermasse + 1,5L forfilter.
Dette gir ett totalt overflatevolum for bakteriene på tett på 4000 m2. For de av dere som eier tomt, hvor stor er den til sammenligning ;)?
Forfilteret er plassert over de tre hovedkurvene, slik at dette lett kan løftes ut, for rensing. Det er dette, samt finfilteret, som trenger rens oftest, og det hele er derfor temmelig genialt.
Det følger forresten med en egen beholder til å bære med seg forfilter til kjøkken\ bad\ vaskerom, eller hvor du ønsker å rense svampen.
Kurvenes plassering er ellers normal, med kjeramikkrør i bunn, og ehfisubstrat pro i to kurver over.
Forbedringen siden Profesjonell og ProII kom på markedet, er at nedløpet ikke går gjennom kurvene (med fare for lekkasje internt, og ødelagte tetteringer mellom kurver), men i hjørnet av kurvene.

Slik ser filteret ut når det er fylt med filtermasse.
Pumpedelen:
Selve pumpehodet, er en meget gjennomført sak. Oppheng og festing av impeller og aksling er forbedret i forhold til ProII. Eheim har rett å slett gått tilbake til modellen for Profesjonell-serien.
Kanalene er lett å komme til, både for rens, og tilsyn.
Selvstarteren er kraftig forbedret i forhold til ProII. Den jobber lettere, og setter seg ikke fast slik de på ProII har en tendes til å gjøre (den største svakheten på ProII)
Enkel justering av flow.
Tilkoblinger:
Filteret har 3 slanger, en ut, og to inn. Alle er med dimensjon 16\22mm. At det er to sugesider, gir ett renere kar, da du får sug på begge ender av karet.
Den eneste ulempen med dette, er at ved 1. gangs start kan den ene bli stående med luft (den lengste). Løses lett med å sette en finger foran det ”aktive” røret, mens det er sug i filteret.
Hurtigkoblingen er forbedret, med tanke på foregående modeller. Bedre plassering, bedre adgang til å ta denne av, og mindre fare for lekkasje.
Den store, røde knappen fremst på tønna, er så lett synlig at den ikke er til å unngå å se.
Tønna:
Tønna er firkantet, i alle fall nesten. På hver side er det plassert store låseklips, i stedet for de mer kjente hjørneklipsene. Dette gir ett bedre trykk på større del av pakningen, som øker levetiden, og minsker faren for badeland på stuegulvet.
Siden denne veier mer enn hva de fleste er i stand\ villig til å bære, er det plassert hjul på tønna. Vipp den litt fram eller tilbake, så er den lett å flytte – selv stappfull med vann (35-40kg kan være ett slit uten disse hjulene å håndtere)

Tekniske spesifikasjoner:
Akvariestørrelse: opp til 1.200 liter (jeg anbefaler denne til maks 800L)
Filtervolum: 12 liter (derav 4L ehfimech, og 8L ehfisubstrat pro, medfølger ikke)
Forfilter volum: 1,5 liter (grov blåsvamp, medfølger)
Beholder volum: 25 liter
Gjennomstrømming: 1.700 liter/timen
Løftehøyde: 2,8 meter. (Det anbefales ikke over 1,8meter mellom bunnen av tømma og overflata på karet )
Forbruk: 30 watt (de lærde strides; noen plasser oppgis forbruk til 20W, noen til 25W, og noen til 30W. 30W er imidlertid tiktig ;))
Dimensjoner: (h) 57 x 33 x 33 cm (skaphøyden bør være 65cm eller mer)
Varmeelement, kun for 2180: 500W

Slik ser filteret ut i deler, plassert i ”kronoligisk” rekkefølge.

Fullstendig oversikt over deler til filtrene finner du her

Til filtrene finnes det egen pakke med filtermasse, som inneholder 4 liter ehfimech, 8 liter efhisubstrat pro, et finfilter (stanset vatt) og ett forfilter av grov blåsvamp.

Jeg er såpass fornøyd med filteret, at jeg spanderer en 6-er på terningen denne gangen!

Jeg tar ikke nå for meg Profesjonell 3e-serien (2076 og 2078), da jeg ikke har alt for mye kjennskap til disse :)

Ex-akvarist
 
Postet 30.06.2007 kl. 19:34
[Rapportér innlegg]
2 Flott beskrivelse av Eheim 2080 Prof 3.

badat
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Jeg har en slik i 720 liter Aqualine kar. Pumpen jobber fantastisk men den er forferdelig tung å bære inn og ut av skapet. Jeg vet at det går ann å fjerne bare munnstykke til pumpen, selvfølgelig i låst stilling, før en bære den ut av skapet. Men jeg har slitt med den flere ganger uten å lyke. Løsning per i dag er at jeg fjerne hele pumpens hode og det ble mye sjøl.
Har du en bedre idé Frank?

 
Postet 30.06.2007 kl. 20:59
[Rapportér innlegg]
3  

MC Darup
Medlem female.gif
Fra: Furuset/Oslo

Den rekkefølge- illustrasjonen burde jeg egentlig printe ut og henge på vaskeromsveggen.
Skal tro jeg sleit med pumpa og skjønte lite en periode.

Joda, fruen hadde lagt den hvite fine vatten OVER den grønne rista.. *flau*

Berre dau fesk flyt med straumen
 
Postet 30.06.2007 kl. 21:05
[Rapportér innlegg]
4  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
sitat av badat:
Jeg vet at det går ann å fjerne bare munnstykke til pumpen, selvfølgelig i låst stilling, før en bære den ut av skapet. Men jeg har slitt med den flere ganger uten å lyke. Løsning per i dag er at jeg fjerne hele pumpens hode og det ble mye sjøl.
Har du en bedre idé Frank?

Er det munnstykket som sitter for godt, eller er det hele for trangt til å få løs?
Om det er munnstykket som sitter; bruk Eheim vedlikeholdsspray på tetteringer og bevegelige deler. Er siliconbassert, og minsker dermed friksjonen, samtidig som levetiden økes.

Er det at skapet er for trangt, er det lite på pumpedelen å gjøre. Jeg ville skaffet glideskinner beregnet for 50kg+, og laget en hylle som kan trekkes inn og ut av skapet uten nevneverdig motstand. Slangene må selvsagt være tilstrekkelig lange.
Slike glideskinner kan være noe vanskelig å oppdrive, men du får forhøre deg med møbelsnekkere, jernvarer etc. De finnes, men det er vel ikke det som er mest solgt her i landet ;)

Ex-akvarist
 
Postet 01.07.2007 kl. 10:27
[Rapportér innlegg]
5  

Karl Inge S
Medlem male.gif
Fra: Karmøy
Jeg FIKK en slik en idag :o

Den utgaven med 2 slanger inn/ut på toppen, er det 2076 mon tro. En kompis kjøpte 660l kar med lekkasje. Han ga opp hele prosjektet og fant ut at pumpa var det ebdre å gi til meg enn å ha det stående og støve.... pumpa er innkjørt med vann thtats it.... det er kompsioen sin det :) Nå må jeg bare finne ut hvor jeg skal sette den :)

Alcohol-the cause to, and solution to all problems -Homer Simpson
 
Postet 12.05.2008 kl. 21:48
[Rapportér innlegg]
6  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Du får bare rope ut, Karl Inge, om du skulle ha for mange slike kompiser :D
Trenger noen slike jeg også!!

Ex-akvarist
 
Postet 17.05.2008 kl. 20:58
[Rapportér innlegg]
7 Støy av pro 3?

Camilla Jakobsen
Medlem female.gif
Fra: båtsfjord
Jeg lurer på: bråker pumpa mye når den er i gang? Vil ha en pumpe som er så stille som mulig, og håper denne er stille, for jeg vil virkelig ha en sånn! :)

 
Postet 15.06.2013 kl. 11:33
[Rapportér innlegg]
8  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Min ga fra seg en lavfrekvent brumming som forplantet seg gjennom skapet. Da jeg satte en 3 cm tykk isoporplate under den, ble det relativt stille. Jeg er følsom for støy, men min 2080 har ikke plaget meg siden.

 
Postet 15.06.2013 kl. 12:53
[Rapportér innlegg]
9  

Tubben
Medlem male.gif
Fra: Herøy
Har ikke mindre en to eheim 2080,og ei 2180,meget fornøgd med desse pumpene
einaste man har å klage på er at gjennomstrømningen dabber av,synst ei selv om man skyller mediet,og dei er vanskeli å få igang igjen pga som du nevner to slanger
men elles stortsett fornøgd

 
Postet 15.06.2013 kl. 20:56
[Rapportér innlegg]