Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Produkter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© TorillNB © Håvard Støre Andresen © Tone Andreassen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Produktomtale: Biofoam luftdrevne filter
1  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Jeg ble oppriktig overrasket da jeg mottok det doble filteret for testing. Det var for å si det rett ut, mye større enn hva jeg hadde både forventet og drømt om.
Og siden størrelsen noen ganger faktisk teller, var det ikke en negativ overraskelse jeg fikk meg ;)Biofoam luftdrevet filter leveres av Hagen, og finnes i både enkel og dobbel utførelse.
Dobbelt filter har følgende mål når montert:
15cm bredt, 5cm dypt, og minst 12cm høyt. Det er da kappet av røret noen cm, men dette påvirker ikke effekten.
Enkel modell har svampen liggende langs bunnen, i stedet for stående rett opp, og vil derfor ha noe bedre effekt mot bunnslam.
Uten å ha målt eksakt, vil jeg tro ut fra slik den er satt sammen, at den er ca 12cm bred, 5cm dyp, og høyden kan en garantert jukse til å være liten :)

Svampene som følger med, har maksimal overflate for partikler, siden det er laget disse rillene rundt svampen. Dette minsker behovet for vedlikehold.
Svampene har også en svært fin struktur, som gjør de 100% reke\ yngel-vennlige.

Den faktiske overfalte til bakterier, utgjør om lag 1,25m2 pr svamp, så det er ganske stor plass til bakteriene i forhold til andre luftfiltre.
Men siden filteret drives med luft, er det vanskelig å sammenligne det 100% med ett vanndrevet filter, for å kalle det for det ;)

Selv ville jeg ikke brukt den minste modellen i kar over 10L, og da naturlig nok den største i kar over 20L. Dels fordi de er mindre effektive enn tradisjonelle filtre, dels fordi det skal såpass mye luft til for å drive filtrene effektivt over ett slikt volum, at en kan bli smågal av mindre ;)
For ja, ett slikt filter er markant mer bråkete enn ett tradisjonelt filter.

En får kjøpt løse svamper til filtrene, i 2-pakker

Siden det er mer prinsippet enn utførelsen på varen som er litt tung å svelge for meg, gir jeg ikke treningkast.
Ønsker en derimot ett luftdrevet filter, er disse alle tiders.
Det eneste jeg ser som negativt, er at sugekoppene sitter ganske løst på selve filteret. En dråpe lim i sugekoppen før montering, løser ”problemet” både billig, raskt og enkelt :)

Den omtalte varen er sponset av Tropefisk

Ex-akvarist
 
Postet 30.11.2007 kl. 14:20
[Rapportér innlegg]
2 Funker det?

Tabac
Medlem male.gif
Fra: Varangerbotn
Hvordan ser du at filtret funker, har satt ett slikt dobbel filter i ett lite reke akvarium 6L men det kommer ikke noe mye vann ut av utløpet, bare luft, skal luftpumpa stå på fullt trykk eller??????

Alt av fisk skal ikke spises!
 
Postet 28.09.2010 kl. 11:25
[Rapportér innlegg]
3 Har noen svar

jojj
Medlem male.gif
Fra: jaren
sitat av Tabac:
Hvordan ser du at filtret funker, har satt ett slikt dobbel filter i ett lite reke akvarium 6L men det kommer ikke noe mye vann ut av utløpet, bare luft, skal luftpumpa stå på fullt trykk eller??????


Hei
lurer også på akkurat det samme som deg. Håper noen har et var..

mvh
jojj

jarle odvar johansen johnsrud
 
Postet 21.08.2011 kl. 09:19
[Rapportér innlegg]
4  

Alexthekid
Medlem male.gif
Fra: akershus
Skaffet meg et slikt et til et rekekar på 12 liter som jeg skal starte opp nå, men det bråkte jo noe inni helv***. Var ikke aktuelt å ha den gående her i huset, så satte meg i tenkeboksen. Fant deretter fram en bitteliten sirkulasjonspumpe, kappet av "stigrøret" (røret hvor vann og luft stiger opp), og monterte rett og slett sirkulasjonspumpa der. Fungerer som bare det! OG nå er den stillegående! Jippi!

 
Postet 24.10.2011 kl. 23:39
[Rapportér innlegg]