Produktomtale: eheim aquaball

Eheim Aquaball er Eheims nyeste serie av innvendige filtere, og har eksistert i en del år.
Filterserien består av 4 ulike modeller, 2206, 2208, 2210 og 2212

[External Image]

Jeg var oppriktig spent på om den kjente Eheim-kvaliteten også gjaldt for innvendige filtre.
Har for å si det slik, ikke bare positive erfaringer med innvendige filtre
Men ja, jeg har egentlig blitt overrasket over hvor gjennomført filteret er.

Felles for alle pumpene:
Står i en holder som ”klemmer” rundt pumpa, slik at den kan vris alle veier i dette festet. Pumpene kan også løftes\ senkes i holderen uten at selve holderen må flyttes.
Selve hodet på pumpa, er også justerbart i alle 3 akser, dvs at den kan rettes i tett på alle retninger. Dette er svært kjekt, om en finner ut at en vil rette strømmen en annen vei
Samtlige filtre har også en diffusor-funksjon, og kan justeres med tanke på gjennomstrømmingen.
Til og mengden filtermasse kan justeres, siden en kan sette på ekstra kassetter for filtermasse!
En kan altså justere alt hva hjertet begjærer med disse filtrene

2206:
Minstemann i serien, dette er egentlig en pumpe jeg hadde styrt unna. Prisforskjellen mellom denne og 2208 er liten, og med såpass mye større filtervolum en får med 2208, vet jeg hva jeg hadde valgt
Spesifikasjoner:
Pumper maksimalt 380L\t vann. Med originalt filteroppsett, som er innkjørt, faller nok denne under 200L\t
Høyde: 10,4cm
Strømforbruk: 5W
Filtervolum: ca 0,08L
Passer for akvarier med maks størrelse 45L etter produsentens opplysninger.
Personlig ville jeg ikke benyttet denne i kar over 15L

2208
Dette er nest minste filter. Her har en en kurv med filtermasse, i tillegg til kassetten som står rett opp mot pumpa.
Maksimal vanngjennomstrømming er 480L\t, men med normalt oppsett bør en ikke regne med mer enn 230-250L\t.
Høyde: 16cm
Strømforbruk: 5W
Filtervolum: 0,18L
Passer for akvarier med volum mellom 30 og 60L etter produsentens opplysninger.
Personlig ville jeg ikke benyttet denne i kar over 40L

2210
2210 har to kurver til svamp, i tillegg til kassetten som står rett opp mot pumpa.
Maksimal vanngjennomstrømming er 550L\t, men med normalt oppsett bør en ikke regne med mer enn 280-320L\t.
Høyde: 21,4cm
Strømforbruk: 6W
Filtervolum: 0,32L
Passer for akvarier med volum mellom 60 og 160L etter produsentens opplysninger.
Personlig ville jeg ikke benyttet denne i kar over 70L

2212
Dette filteret leveres med tre kurver med svamp, og er største i serien.
Maksimal vanngjennomstrømming er 650L\t, men med normalt oppsett bør en ikke regne med mer enn 400L\t.
Høyde: 27cm
Strømforbruk: 6W
Filtervolum: 0,46L
Passer for akvarier med volum mellom 100 og 200L etter produsentens opplysninger.
Personlig ville jeg ikke benyttet denne i kar over 100L

Reservedeler til Aquaball
Eheim artikkelnummer 7444068: Justeringsplugg for utstrømmer, med diffusor. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 4002960: Luftjusteringsskruve. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 4002940: Slange til diffusor. Passer alle modeller. Kan fint erstattes med helt vanlig slange til luftepumper (4/6mm slange)
Eheim artikkelnummer 7355528: Holder til pumpen. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7271100: Sugekopper til festet. Passer alle modeller. Samme sugekopp som Eheim bruker til det meste, også festene til slanger og rør til utvendige filtre.
Eheim artikkelnummer 7354208: Gummiring til å holde pumpa fast til filterkurvene. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7444078: Holder\ underdeksel til impelleraksling. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7444178: Øverste filterkurv, som selve pumpa hviler i. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7355638: Bunnplate, under nederste filterkurv. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7480500: Impelleraksling, med foringer. Passer alle modeller.
Eheim artikkelnummer 7655400: Impeller. Passer til 2206 og 2208.
Eheim artikkelnummer 7655460: Impeller. Passer til 2210 og 2212.
Eheim artikkelnummer 7444138: Øverste kurv til svamp, som står rett i del nummer 7444178. Passer 2208, 2210 og 2212.
Eheim artikkelnummer 4020080: Upgrade Kit, med en ekstra kassett til filtermasse, del nummer 7444138, og svamper til begge.

Jeg har nå testet modell 2210 i ett par måneder, uten noen form for problemer. Har kjørt pumpa svært hardt, stående, liggende og på hue, for å se om jeg kunne greie å fremprovosere problemer som først ellers ville komme etter langt tids bruk. Har ikke lyktes i å skape noe trøbbel med dette.
Det er skjelden at jeg ikke får til å få trøbbel, når jeg går inn for det
Filteret pumper vann jevnt og trutt, og er svært stille.

Jeg er positivt overrasket over at det faktisk var mulig å lage ett innvendig filter til og med jeg kunne bli fornøyd med!
Om jeg noensinne skulle trenge flere innvendige filtre, er helt klart Eheim Aquaball ett filter som tas i betraktning.

Andre fordeler jeg ser med filterserien:
-En kan velge annen filtermasse, for eksempel ehfisubstrat, kull, torv, eller hva en føler at en må ha i filteret.
-En kan utvide filteret med upgrade kit, til en overkommelig pris. En får en god del bedre filtrering, helt uten å ødelegge filteret. Husk at jo flere kassetter med filtermasse, jo mer motstand er det for pumpa, og jo mindre vann trekkes gjennom.

En klassisk Eheim-sekser avgis herved !!

Testen av 2210 er sponset av Tropefisk
eheim kan jo ikke produsere dårlige filter.
Jeg har ett Aquaball-filter i huset mitt, og jeg er ikke fornøyd. Faktisk er det ett av de filtrene jeg er minst fornøyd med av de jeg har, og jeg har testet temmelig mange forskjellige innvendige filtre. Det har blitt ett av to "hat-filtre" her i huset.
Jeg arvet filteret da jeg kjøpte et akvarium brukt.

For å starte med det positive: det er en eneste ting jeg liker godt: diffusoren fungerer meget godt. Faktisk er det den beste diffusorfunksjonen jeg har vært borti. Men det har også sin ulempe: det bråker mye! Der Fluval-filtre greier å fungere nesten lydløst, til tross for bruk av diffusor, greier ikke Aquaballen det samme.

Det jeg derimot ikke liker, er at dette er det verste filteret jeg har opplevd når det gjelder at det går fort tett. Det er flere steder det kan gå tett, og det er kanskje svakheten i filteret:
1. Der vannet går inn i "filterkula" øverst, er det en veldig trang åpning, som er dekket av et plastkryss. Her kan det fort gå tett.
2. Kassetten som står nærmest filterkula er dekket av en rist som går tett, selv om man ikke har noe filtermedium i det. Dette er den delen som er verst når det gjelder å gå tett.
3. Originale filtersvamper går fortere tett enn det jeg har opplevd hos f.eks. Fluval-filtre. Jeg vet ikke hvorfor det er slik.

I tillegg er utformingen slik at hvis du velger å bruke f.eks. ehfisubstrat pro (kuleformet) i kurvene, kan du være helt sikker på at halvparten av kulene ryr ut hvis du tar kurvene fra hverandre. Kurvene rommer heller ikke mye av disse filter-kulene, pga. røret som står midt i kurven. I en så liten kurv, vil et rør på midten redusere mengden kuler man får plass til mer enn det vil gjøre i en større kurv. Man må også redusere mengden kuler litt, for å kunne sette kurvene sammen. Ligger ikke kulene riktig/er litt fullt, får man problemer når man setter kurvene sammen etter å ha hatt dem fra hverandre.

En siste ting er et problem jeg ikke skjønner helt hvorfor det fungerer slik: Når jeg renser filteret, forsvinner helt tydelig flere filterbakterier enn jeg opplever i andre innvendige filtre. Etter opprenskning i dette filteret, har jeg flere ganger fått nitritt i akvariet. Det opplever jeg ikke når jeg rensker opp i andre filtre. Ikke aner jeg hvorfor det er slik - jeg har bare observert at det skjer.

Min løsning på disse tingene ble at jeg helt fjernet kassetten øverst (der gikk det tett ukentlig eller oftere!). Deretter delte jeg en original filtersvamp i to, og plasserte den i toppen på den øverste kurva. Det ga meg mer filtervolum, samt at det holder ehfisubstratet på plass når jeg skal åpne filterkurvene (noe jeg må gjøre ofte, pga. at det går tett). Det siste tiltaket var å flytte filteret til et akvarium der det var mindre mulighet for at det skulle gå tett.

Så min konklusjon er så langt fra den samme som Franks: Dette er et filter jeg aldri kommer til å kjøpe igjen! Den holder ikke Eheim-standard. Jeg finner det totalt ubrukelig i akvarier der man holder fisk som corydoras eller L-maller (som er mindre tilgivende overfor innvendige filtre når det gjelder dette med at de går tett), mens det kan fungere greit i akvarier der det er fisk som er "snillere" mot innvendige filtre.

Terningkast: 2-3.
Frank Angell
(...)Husk at jo flere kassetter med filtermasse, jo mer motstand er det for pumpa, og jo mindre vann trekkes gjennom.(...)


...Jeg får bare én kassett i mine AquaBall-filtre...Jeg har flere kurver med svamp på de, men jeg kan ikke se at du senker vanngjennomstrømningen ved å putte på en ekstra svamp, det synes jo på antall liter i oversikten; det er jo samme hodet bare antall kurver med svamp som skiller de forskjellige filterne...

...Ett drawback, dersom jeg skal, eller i det hele tatt kan, kalle det det...Dersom du setter utløpet maksimalt opp så samler det seg så mye filtergugge mellom selve "ballen" og veggen på huset dens at den kan stoppe fullt opp...Men når jeg sier "maksimalt opp" så mener jeg at du sette ballen bak-frem i huset slik at du får ledningen ned i gropen der utløpet er beregnet...Bare en erfaring...

...Og en annen erfaring...Mulig den jeg kjøpte var gammel, med det påbygningskurven jeg fikk kjøpt er definitivt ikke av samme kvalitet som pumpen...

...Dette er jo egentlig småplukk, dette er så helt klart en pumpe du kan bruke til mange ting, som er stille og til å stole på...En ikke ufortjent sekser...
Velkommen i Aquaball-klubben Frank -)

Har du prøvd Efi substrat pro i en kurv?
Tenker her på hvordan det fungerer med tanke på at det ikke er noen partikkelfjerning før vannet kommer i kontakt med filtermediet.

Per i dag bruker jeg substrat pro i den lille boksen øverst i filteret, noe som også Eheim anbefaler. Men når det gjelder kurvene er Eheim mer vag på dette.

Litt artig det der med innvendige filtre. De fleste finner de håpløse inntil de er modifisert på en eller annen måye. Jeg var skikkelig fortvilt over mine fire Fluval 4+ filtre inntil jeg modifiserte de med blåsvamp. Fra å være et filter jeg ikke ville ha turt å dra på ferie fra(en gang til) så fungere de nå helt utmerket.

Jeg har faktisk ikke modifisert mine Fluval-filtre (jeg har ikke mindre enn 10 av dem, fra Fluval 2 til Fluval 4), men jeg finner dem likevel i særklasse best (kanskje med unntak av eldre Eheim-modeller). Jeg tror at noe av det som gjør at jeg har så totalt forskjellig inntrykk av Aquaballen enn Frank, er at jeg i noen tilfeller presser de innvendige filtrene til det ytterste (jeg blir mer og mer tilhenger av tanken om at man kun skal bruke utvendige filtre til coryer og L-maller).

For å illustrere min opplevelse ytterligere, kan jeg si at Aquaballen (modell 2210, tror jeg. Den har i hvert fall 2 kurver) stod i et kar uten stor belastning, og det gikk temmelig greit (bortsett for at jeg bannet flere ganger over oppbygningen av pumpa, som var så upraktisk å ta fra hverandre). Så flyttet jeg det over til et kar med corydoras, og det gikk tett etter en dag. Jeg renset det (og fikk nitritt etterpå), og da gikk det kun 2 dager til det var tett igjen. Det sier seg selv at det ble enda verre nitrittproblemer etter å måtte rense det igjen. På nytt gikk det få dager, og det var tett igjen. Jeg har aldri opplevd lignende med noe annet filter. Løsningen ble til slutt at jeg satte inn en umodifisert Fluval 2 (!!!) i tillegg til Aquaballen, og det løste problemet sånn midlertidig, til jeg fikk frigjort et eldre Eheim-filter (etter ca. en måned) til dette akvariet. Etter det, har jeg ikke hatt problemer i det akvariet. En umodifisert Fluval 2 greide altså å løse problemene som Aquaballen ikke taklet. Aquaballen ble deretter flyttet over i et nytt cory-kar, og jeg slet like mye der. Også der måtte jeg sette det sammen med en Fluval 2 for å få det til å fungere (men i dette karet var belastningen egentlig større, så man kan ikke forvente annet).

Aquaballen er nå flyttet over til et kulefiskkar, og der ser det ut til å fungere greit. I hvert fall så lenge jeg slipper å ta det fra hverandre.
Hvor starter en her, tro ? Jo, i den lette enden

Geir Kristiansen
Litt artig det der med innvendige filtre. De fleste finner de håpløse inntil de er modifisert på en eller annen måye. Jeg var skikkelig fortvilt over mine fire Fluval 4+ filtre inntil jeg modifiserte de med blåsvamp. Fra å være et filter jeg ikke ville ha turt å dra på ferie fra(en gang til) så fungere de nå helt utmerket.

Helt enig, har vel egentlig aldri hatt sansen for kun en liten klatt med svamp som skal ta seg av all rensinga.
Det er vel neppe uten grunn at jeg har brukt mer penger på filtre, enn på bil, de siste årene :p

mangler
...Jeg får bare én kassett i mine AquaBall-filtre...Jeg har flere kurver med svamp på de, men jeg kan ikke se at du senker vanngjennomstrømningen ved å putte på en ekstra svamp, det synes jo på antall liter i oversikten; det er jo samme hodet bare antall kurver med svamp som skiller de forskjellige filterne...
Det er vel rett å slett en misforståelse mellom oss her Ser at jeg har brukt begrepene litt om hverandre, og om vi bestemmer oss for at den lille boksen som er nærmest hodet skal hete kassett, og resten kurv, betyr det at det er antallet kurver en øker med upgrade kit
mangler
...Ett drawback, dersom jeg skal, eller i det hele tatt kan, kalle det det...Dersom du setter utløpet maksimalt opp så samler det seg så mye filtergugge mellom selve "ballen" og veggen på huset dens at den kan stoppe fullt opp...Men når jeg sier "maksimalt opp" så mener jeg at du sette ballen bak-frem i huset slik at du får ledningen ned i gropen der utløpet er beregnet...Bare en erfaring...

Dette løses jo svært enkelt; sett pumpa annerledes, slik at en unngår problemene Pumpa kan jo settes i alle mulige rettninger, og da trenger en jo ikke vri av nakken på den for å få strålen til værs
BJH
Har du prøvd Efi substrat pro i en kurv? Tenker her på hvordan det fungerer med tanke på at det ikke er noen partikkelfjerning før vannet kommer i kontakt med filtermediet.

Har prøvd i en av kurvene, og har ikke hatt problemer med partikler. Svampen i kassetten øverst vil jo ta disse
Skal flytte filteret over i ett annet kar, og setter den da opp med fin svamp i kassetten, og ehfisubstrat pro i kurvene. Øker jo bare overflaten til bakterier med ca 6500% da

Så var det dama som jeg mente å huske trolig ville brukt en annen finger enn meg, om en skulle med fingertegn vise sin tilfredshet med Aquaball
Grunnen til at jeg sier litt om det du sier, er ikke for på noen måte å motsi deg, men for å evt finne en løsning på hvorfor du har hatt slike problemer
Inger Anne
1. Der vannet går inn i "filterkula" øverst, er det en veldig trang åpning, som er dekket av et plastkryss. Her kan det fort gå tett.
Jeg regner med at du mener den bunnplata som holder impellerakslingen på plass?
På modellen jeg har, er det faktisk større åpning her, enn på 2080-filteret jeg har. Dette sikrer svært god vannpassasje.
Valgte å åpne filteret mitt for å se om det var møkk på dette stedet hos meg, og det er egentlig uventa reint Ikke noe skitt i det hele tatt.
Har ikke noen forklaring på hvorfor din tetter seg her....
Inger Anne
2. Kassetten som står nærmest filterkula er dekket av en rist som går tett, selv om man ikke har noe filtermedium i det. Dette er den delen som er verst når det gjelder å gå tett.
Heller ikke denne rista hos meg har noe særlig med dritt, etter to måneders bruk uten rens, i ett kar som er alt annet enn reint.
Karet er ett oppfôringskar, der jeg bytter vann x2 pr uke, og ved hvert vannbytte, roter jeg skikkelig i grusen siden jeg ikke orker å leite etter slamsugeren Sikten er ca 2cm inn i karet etter ett slikt bytte, så det er jo ikke reint lite dritt som virvles opp
Inger Anne
3. Originale filtersvamper går fortere tett enn det jeg har opplevd hos f.eks. Fluval-filtre. Jeg vet ikke hvorfor det er slik.
Det er vel kun to teorier her en kan hvile seg på; ulik grovhet på svampene, og ulik struktur på porene (hvor godt bakteriene sitter\ gror).
Slik jeg husker fluval-svampene, kan jeg ikke si at det ser ut til at det er alt for mye forskjell på porene.
Igjen; jeg forstår ikke hvorfor ditt filter tettet seg så lett, når mitt har gått to måneder med såpass mye dritt som det har, rundt seg
Inger Anne
I tillegg er utformingen slik at hvis du velger å bruke f.eks. ehfisubstrat pro (kuleformet) i kurvene, kan du være helt sikker på at halvparten av kulene ryr ut hvis du tar kurvene fra hverandre. Kurvene rommer heller ikke mye av disse filter-kulene, pga. røret som står midt i kurven. I en så liten kurv, vil et rør på midten redusere mengden kuler man får plass til mer enn det vil gjøre i en større kurv. Man må også redusere mengden kuler litt, for å kunne sette kurvene sammen. Ligger ikke kulene riktig/er litt fullt, får man problemer når man setter kurvene sammen etter å ha hatt dem fra hverandre.

De fleste gangene en renser ett filter, er det vel ute av karet. Og for å få rensa det sånn noenlunde, må jo kulene ut.
Men hvorfor ramler de ut hos deg? Er det fordi du må slite så med å få kurvene fra hverandre? Spør rett å slett for å være forberedt til jeg selv engang må rense filteret (ser ut som det må renses en gang til høsten)
Enten en har svamp, eller annet filtermedie i kurvene, vil jo stigerøret i midten stjele plass. Og siden ehfisubstrat pro "bare" har 65 ganger så stor overflate, om en skal stole på produsenten, er valget enkelt for meg
Inger Anne
En siste ting er et problem jeg ikke skjønner helt hvorfor det fungerer slik: Når jeg renser filteret, forsvinner helt tydelig flere filterbakterier enn jeg opplever i andre innvendige filtre. Etter opprenskning i dette filteret, har jeg flere ganger fått nitritt i akvariet. Det opplever jeg ikke når jeg rensker opp i andre filtre. Ikke aner jeg hvorfor det er slik - jeg har bare observert at det skjer.
Eneste holdbare teori her er jo at bakteriene sitter dårligere, og kanskje i mindre antall enn i andre svamper.
Renser du alle tre svampene i din, hver gang, eller opplever du nitritt i vannet selv med kun rens av en svamp?
Dette må da skyldes at det enten ikke er grobunn for bakteriene i svampene (ikke min erfaring), eller at det er alt for lite filterkapasitet i forhold til belastningen.

Jeg vet at vi tidligere har diskutert om hvorvidt det er ett eller annet med dritten fra C-maller som sliter på filtrene, og jeg skal derfor flyte filteret til karet med metae-er - kun for å se om også jeg må drive med ukentlig filterrens.
Har som sagt brukt det nå i ett par måneder, med tildels mye dritt og lort, uten rens\ problemer.
Oppsettet mitt i Aquaballen er følgende: svamp i nederste kurv, Ehfisubstrat pro i øverste kurv, og hva jeg har gjort med kassetten øverst har variert. Jeg forsøkte først med filtervatt, og det var total katastrofe. Så lot jeg den stå tom, og den gikk fortsatt tett. Til sist måtte jeg altså fjerne den helt, og jeg satte inn et lite stykke filtersvamp i stedet.

Når jeg renser filteret, er det hovedsaklig svampene som får gjennomgå, men er det mye gørr i Ehfisubstratet, holder jeg den under rennende vann i noen sekunder. Når jeg renser andre innvendige filtre, så renser jeg alltid alle svampene samtidig, og jeg er ikke spesielt forsiktig når jeg renser dem. Faktisk må man være ganske tøff for å få ut nok gørr til å få sirkulasjonen opp nok. Men forskjellen på sirkulasjon før og etter rens utgjør så stor forskjell at det veier opp for mengden bakterier som forsvinner. Jeg har aldri hatt problemer etter å ha renset svamfiltre før, men har altså opplevd å få nitritt når jeg renser Aquaballen. Men hovedgrunnen for at dette skjer med Aquaballen, er trolig hyppigheten av rensing av filteret. Når man må rense et filter flere ganger i uka, sier det seg selv at det går hardt utover filterbakteriene...

PS: Samtlige cory- og L-mallekar (med ett unntak) er hardt belastet her (lettere overbefolket), så det krever mye av filtreringen. Det ene unntaket er faktisk der Aquaballen stod først, og hvor det gikk greit i forhold til at det ikke gikk tett. Det stod nemlig i et kar med 3 knøttsmå sebrapleco. Men jeg mislikte det allerede da pga. oppbygningen. Men da det ble satt på prøve i et sterkt belastet corykar, så sviktet det. Og det sviktet også i neste sterkt belastede corykar. Nå er det plassert i et kar med kulefisk, og det går mye greiere. Så det kan være at jeg slutter å hate det, men jeg kommer neppe til å starte å like det.
Jeg har samme problem som Inger Anne, går sykt fort tett. Skal prøve ut vrien med å putte vanlig svamp øverst, inntrykk av at det er der det tetter seg hos meg også.

Mitt er så godt som lydløst, og har ikke opplevd at det blir nitritt etter rengjøring.

Men...... ergrer meg over fargen - den stikker seg altfor mye ut i akvariet. Hvorfor ikke sort som de fleste andre, ville sett mye bedre ut.

I tillegg er ikke plasten særlig sterk, så jeg har fått en sprekk i nederste "modul" så den henger noe løst. Fort gjort når en må rense nesten hver uke.

Aqua-El er nok det innvendige filteret jeg har vært mest fornøyd med av mine.

Og.... var utrolig misfornøyd med de innebygde Juwel i starten pga for lite sirkulasjon. MEN den går i alle fall aldri tett. Mest stabile og vedlikeholdsfrie filteret jeg har. Så planen om å rive bort og erstatte med vanlig filter er forlengst forkastet.
("Drawbacket" nevnte jeg bare som en erfaring, for nye brukere av AquaBall)

...En annen erfaring er at jeg har brukt "stigerøret" i senter av kurvene til aktivt kull for å rense ut medisinrester...Funket som bare det, bare litt krøkete å få ut kullet etterpå, men da slapp jeg og "uroe" kasetten på toppen...

...Kjenner egentlig ikke igjen problematikken som folk har hatt...Her kjører jeg orginal svamp i to kurver og den lille kasetten med EhfiSubstratpro...Eneste gangen jeg har hatt problemer er ved prazi-medisinering, og da var alt tett, til og med gugge opp det røret som suger luft (jeg har på diffusoren uten lufteslange, synes bevegelsen i vannoverflaten blir bedre da)...

...Når jeg har renset de så har jeg gjort det så brutalt at jeg nesten "nullstiller" svampene, helt til du kan skimte at de kan ha vært hvite en gang...Så mye gugge jeg klarer å skvise ut av de...Skyll og repetér...Skyll og repetér...Det jeg da har støttet meg på er den lille kasetten med EhfiSubstratpro, og nitritten har aldri vært tilstede...

...Fargen synes jeg er bedre enn svart, men nå synes jo jeg at folie-bakgrunn er helt ålreit også...

...Men jeg har et ganske så snedig løsning på problemene deres...Selg de billig til meg så er dere kvitt de! Jeg er så snill, så.........
jeg tar gledlig imot jeg og
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap