"Snille" dvergciklider

Ønsker meg flere typer dvergciklider. Jeg synes de har personlighet og er fasinerende å studere.
Er det noen av dere som kan gi meg råd om hvilke typer jeg bør velge som ikke er så veldig agressive?

Har i dag 2 stk. anomalochromis thomasi, 2 stk. paletter og 3 stk. rød juvelcikide i samme karet.
Jeg ser det er 3 arter afrikanske ciklider du har, så forslaget jeg hadde tenkt å gi faller litt bort De du har trives i høyere ph enn de sør-amerikanske jeg liker

Kanskje du da bør sikte deg inn på flere afrikanske, og det har jeg dessverre ikke peiling på.

Eller....hvilken ph har du i karet ditt? Og hvor stort er det? Alle disse ciklidene blir veldig kranglevorne og territorielle når de yngler, så det er kanskje fullt allerede hos deg? Er det rom for flere territorielle fisker?
jeg har paletter og apistogramma sammen. er det dumt?
PH en min ligger på ca. 6,7. Karet mitt et stort (900l) og jeg har fremdeles lite fisk i det. Ser ut til at mine dvergciklider har tilvendt seg såpass lav PH.
Da jeg kom hjem i dag ble de tre juvelciklidene tatt over i et annet kar. Leste at de var veldig agressive og gumla små fisk. HELT riktig. 3-4 rødmunn er spist og thomasihannen bærer preg av slåssing.
FOR tøffe fisk for mitt kar.
Tror det skal gå helt greit med søramrikanske her. Jeg har forøvrig et lekspar discus her og de stortrives. Forslag?
FS
jeg har paletter og apistogramma sammen. er det dumt?


Trodde du var blitt fortalt det et par ganger tidligere...? Håper de har fått bedre plass en den 60-literen du snakket om tidligere da i hvertfall. De bør jo ha 60 liter hver seg...
Slenger inn et spm i denne tråden jeg, er noenlunde relevant føler jeg.

Er det noen som har negative opplevelser mtp corydoras og apistogramma? Tenker da særlig på A.agassissi...
Jeg har corydoras sammen med paletter og thomasi. Det fungerer fint. Ingen erfaring med andre sorter. Men, selvfølgelig er dette avhengig av hvor mye plass de har. tenker da spesielt på territorier ved lek og yngel.
De afrikanske ciklidene du har i karet ditt ønsker jo omtrent samme pH-verdi som de fleste sør-amerikanske (tanganyikaciklider vil jo som de fleste vet ha høyere, men ikke alle afrikanske ciklider kommer derfra). Og med en pH på 6,7 burde de fleste sør-amerikanske ciklider trives fint i karet, noen dvergciklider(i hvertfall noen apistogramma om jeg ikke tar helt feil) krever visst en del lavere pH for lek, selv om de fint kan leve i høyere.

Jeg har en flott liten dvergciklide hjemme, Laetacara curviceps (http://www.akvaforum.no/profile.cfm?id=1790). De er noe sky, eller dvs den største hannen min var veldig sky da jeg fikk han, men har bedret seg betraktelig, selv om han fortsatt er litt skvetten. Den lille hunnen er ikke sky i det hele tatt. Disse er, sammenlignet med palettciklider, veldig fredelige. Nå driver de og "småleker" litt hos meg og har litt mer tendens til agressivitet, men det er foreløpig helt uproblematisk for annen fisk. Jeg synes i hvertfall disse er utrolig skjønne. Det ser ut som de smiler (pga tegnine i ansiktet). Dessuten svømmer de ikke bare nede i karet, men også mye i midten.
Ditt forslag, Ir, om kurvciklide er midt i blinken for meg. Skal skaffe slike så snart jeg får tak i. Vet du om jeg bør jeg ha flere hunner sammen med en hann?
Karl Inge S
Er det noen som har negative opplevelser mtp corydoras og apistogramma? Tenker da særlig på A.agassissi...

jeg har både paletter, sommerfugler og a. iconspicua med corydoras og det går kjempe bra
FS
jeg har både paletter, sommerfugler og a. iconspicua med corydoras og det går kjempe bra:D


hvordan er oppsettet ditt ? karstørrelse osv


jeg har også coryer sammen med apistoer, jeg tar ut coryene ved yngeltider da de kan være rå på å stjele egg.
KB
PH en min ligger på ca. 6,7. Karet mitt et stort (900l) og jeg har fremdeles lite fisk i det. Ser ut til at mine dvergciklider har tilvendt seg såpass lav PH. Da jeg kom hjem i dag ble de tre juvelciklidene tatt over i et annet kar. Leste at de var veldig agressive og gumla små fisk. HELT riktig. 3-4 rødmunn er spist og thomasihannen bærer preg av slåssing. FOR tøffe fisk for mitt kar. Tror det skal gå helt greit med søramrikanske her. Jeg har forøvrig et lekspar discus her og de stortrives. Forslag?

Heisan

Hvis du ikke har noe sted å gjøre av juvelene kan du få bytte de i snillere fisk. Og har du ønske om flere kongoterta så får du av de til halv pris - synes det er trist om de blir gående lenge i 80-literen og jeg har ikke plass til å ta over alle selv.
Karl Inge S
.....Er det noen som har negative opplevelser mtp corydoras og apistogramma? Tenker da særlig på A.agassissi...


Det finnes dessverre mange rapporter om corydoras som spiser apisto-yngel, særlig når yngelen er larver, såkalte "wigglers". Problemer oppstår gjerne når apisto-mor samler sine frittsvømmende yngel på bunnen om natten, og cory'ene er på matauk.

Leste følgende på et annet forum:
"..........when tasty fry are involved and the corys move in at night, a pair of of apistos wouldn't stand a chance. Either the corys would get the fry or the parents would become so stressed out that they would consume them themselves. All the reading I have done recommends not keeping corys if your intention is to breed."

Apistoer som forsvarer egg og yngel kan gå voldsomt til verks; corydoraser er ofte hardføre og ikke så lett å jage bort, så da må apistoene angripe der de er mest sårbare. Enkelte har erfart at apisto-foreldre angriper corydorasenes øyne og påfører dem varige skader.

Men det finnes også erfaringer på at et slikt samboerskap kan forløpe uten problemer.

Selv har jeg observert en cory-gjeng, på dagtid, gjennomsøke sandbunnen etter mat under en sky av nylig frittsvømmende apisto-yngel, uten å bry seg om godbitene rett over dem i det hele tatt.
Men tror nok jeg nå har fått forklaringen på noen uforståelige yngel-forsvinningsnummer nattestid tidligere. Nå kombinerer jeg apistos og corys bare i kar der det ikke er noe mål å dra opp yngel.
Stina Engerud
[QUOTE=FS]jeg har både paletter, sommerfugler og a. iconspicua med corydoras og det går kjempe bra:D


hvordan er oppsettet ditt ? karstørrelse osv


jeg har også coryer sammen med apistoer, jeg tar ut coryene ved yngeltider da de kan være rå på å stjele egg.

oppsettet er med biltema sand, co2, masse planter, huler og røtter. 63liter. 5 cory, en sommer fugl, 1 iconspicua og 2 paletter.palettene la egg i dag. får se hvordan det går...
du har både apisto, sommerfugl OG paletter i en 63 liter ?

vil virkelig anbefale deg å gjøre noe med det oppsettet for jeg tviler på at det vil gå bra i lengden.
jeg har 1, apisto, 1, sommerfugl og et par paletter. har sagt det i en annen tråd.hvis det blir problemer får jeg flyttet noen over til et annet kar...
KB
Ditt forslag, Ir, om kurvciklide er midt i blinken for meg. Skal skaffe slike så snart jeg får tak i. Vet du om jeg bør jeg ha flere hunner sammen med en hann?


Neida, de går fint i par.

"Problemet" med disse er vel at det kan være noe vanskelig å skille kjønn. Jeg var heldig som fikk et fullt voksent eksemplar, som garantert var en hann. Også var det en dyktig akvariebutikkdriver som klarte å plukke ut en som ganske sikkert var en hunn blant en liten gjeng med yngre eksemplarer.

Som hos de fleste ciklider, kan disse skilles på kjønn ved at hannen har mer utdratte finner og hunnen min er kanskje en anelse rundere om buken enn hannen.
Hei Mona
Bytter gjerne tilbake juvelene. De ble litt voldsomme for mitt oppesett. Husker du at vi leste om dem på fransk før jeg bestilte. Kanskje vi har noen begrensninger språkmessig begge to (he, he)
Kan kanskje ta noen flere kongotetra. Vil også ha 4-6 ancistrus og så kan vi jo se på de andre mallene hvis du har noen igjen. Trenger også 6-8 SAE.
Ringer deg i morra så kan vi se.
Ir
"Problemet" med disse er vel at det kan være noe vanskelig å skille kjønn.... Som hos de fleste ciklider, kan disse skilles på kjønn ved at hannen har mer utdratte finner og hunnen min er kanskje en anelse rundere om buken enn hannen.


Det stemmer til en viss grad det du sier der. Men hunnen har også ganske lange finner. Men en vesentlig forskjell er at hunnen har en mer tydelig/større flekk på nedre del av rygg finnen. Og som voksne så er hunnen noe mindre og som du sier noe rundere om buken enn hannen.

Men måten jeg klarte å skille dem på i butikken (for det klarte ikke innehaveren av butikken) var å se etter hvor tydelig flekken på rygg finnen var, og på lengden av finnene (alikevel om det ikke alltid er regnet som safe).

Bildet er av hannen min.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap