Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Labyrintfisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang © Birgitte Roland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Labyrintfisk
Søk
Siste innlegg
Kampfisken min jager hunnene.
1  

Thony
Inaktiv bruker
Jeg kjøpte meg en kampfisk og noen hunner....hannen jager hunnene hele tiden, helt til hunnen blir bitt i halen eller mister litt av halen tar hannen en pause...etter pausen jager han videre:( ....trur du hunnene dør av og blidd jagd hele tiden?

Må ha svar så rask som mulig :S

(Sist endret 08.10.2007 kl. 19:39 av Tone Eirin Lockertsen
Årsak: Flyttet til riktig forum og endret topic. )
 
Postet 08.10.2007 kl. 19:25
[Rapportér innlegg]
2  

Tone Eirin Lockertsen
Medlem female.gif
Fra: Telemark
Ja, selvfølgelig lider hunnene av dette. En kampfisk hann trenger minst tre hunner å jage på. De må ha stor plass og de må ha masse planter de kan gjemme seg i, hvis ikke vil hannen jage hunnene til de dør.

Hvor stort kar går disse i?

"Mannen? Vi har kjøpt ålidåraser! Og vann!" (Tale 2 1/2 år i fiskebutikken, lykkelig eier av 5 nye Corydoras Melanistus)
 
Postet 08.10.2007 kl. 19:39
[Rapportér innlegg]
3 Hei

Karolina
Medlem female.gif
Fra: Karmøy
Jeg leste at trådstarter har kampfisken i 54 liters akvarie. Det er egentlig dømt til å gå gale. stor sjangs for at damene dør til slutt ja

 
Postet 08.11.2007 kl. 01:34
[Rapportér innlegg]
4  

Lillian Ulriksen
Medlem female.gif
Fra: Sømna
Jeg har hørt om andre som har opplevd at det har gått bra med en han og to hunner i et lite akvarie. Kampfiskgutta er vel generellt aggresive typer av natur - men kanskje finnes der dog unntak. :-)
Hos meg gikk det galt. Det var vel ikke annet å forvente, karet var på 18 liter.....
Hannen jaget damene hele tiden. Ja, han klarte ta livet av ei. Den andre damen ble reddet og lever i dag i beste velgående i 220 literen som eneste av sin art.

mvh

Lillian Ta Ul
 
Postet 08.11.2007 kl. 07:00
[Rapportér innlegg]
5  

Kesol
Medlem male.gif
Fra: Evenes (Nordre Nordland/Ofoten)
sitat av Tone Andreassen:
Ja, selvfølgelig lider hunnene av dette. En kampfisk hann trenger minst tre hunner å jage på.


?
Nåh. Det er veldig ekstremt skikkelig forskjellig fra kampfisk til kampfisk.

Men bortsett fra det tror jeg Tone har helt rett. Mer planter, og kanskje en dame til. Karets størrelse bør være ok, bare det er planter og gjemmesteder nok.

Like, oml, søte fisken.
 
Postet 08.11.2007 kl. 18:16
[Rapportér innlegg]
6  

Laronja
Medlem female.gif
Fra: Sandefjord
Min aller første egne erfaring med fisk, var nettopp kampfisk.
Jeg visste ingenting, og kjøpte en bolle med tre kampfisker (1 hann og 2 hunner), og jeg hadde kun èn plante oppi bollen.

Heldigvis gikk dette veldig bra, og det som tok knekken på dem var da jeg fikk meg en katt...da forsvant alle tre på en natt.

Pr. dags dato, hvor jeg har lært meg litt mer om fisk, så ville jeg nok ikke turt det en gang til. Da ville jeg iallefall hatt mange fler planter oppi, slik at de kan ha sine egne plasse.

 
Postet 08.11.2007 kl. 18:33
[Rapportér innlegg]
7  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Lillestrøm
sitat av Kesol:
sitat av Tone Andreassen:
En kampfisk hann trenger minst tre hunner å jage på.

?
Nåh. Det er veldig ekstremt skikkelig forskjellig fra kampfisk til kampfisk.

Men bortsett fra det tror jeg Tone har helt rett. Mer planter, og kanskje en dame til. Karets størrelse bør være ok, bare det er planter og gjemmesteder nok.


Betyr dette at det er så enkelt som at, hvis kampfisken jager hunnene, har man for få hunner? Sett inn en eller to kampfiskhunner ekstra så er problemet løst?

 
Postet 08.11.2007 kl. 18:38
[Rapportér innlegg]
8 Noen råd fra en nybegynner

Rinamor
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Jeg gjorde nesten det samme, kjøpte liten tank 12liter men da var problemet snudd! Det var hua som jaget etter hannen. Kanskje litt uten om det vanlige men man vet aldri hvilket gemytt man møter. Beste er å være på den sikre siden ha god plass og en del planter. Jeg personlig ville ikke putta mer enn 2 hunder til en hand i starten for å teste hvordan dem oppfører seg med hverandre. Jeg har en dame til min hanne for øyeblikket, han er litt ekstra pyse av seg. Jeg følger veldig med på temperaturen. Hannen er ikke så aktiv og jagete om temperaturen er rundt 20 – 23 grader har jeg merket. Men det kan være veldig forskjellig, og det er lurt å ha ekstra løsninger når man prøver seg fram om det forkommer komplikasjoner!

Lykke til =) Håper mine erfaringer kan hjelpe deg.

Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 
Postet 09.11.2007 kl. 18:18
[Rapportér innlegg]
9  

Malle
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Kampfisker er rare synes jeg, hehe. De er så ulike.
Den første jeg hadde fikk to damer. Der endte det opp med at damene først drepte mannen, så drepte den ene hoa den andre. Tydelig at de hadde alt for lite plass ja... huff. Nå har jeg prøvd igjen, i en 20 liter, men jammen gikk det ikke bra nå heller, nå kjøpte jeg bare en dame i håp om at damene ikke skulle drepe hannen, men så ble det omvendt og dama måtte reddes ut, vil ikke kjøpe flere damer fordi jeg synes det blir alt for trangt med tre fisker i et 20 liters kar. Prøvde å ha henne i 110 literen med guppyene men da fikk jeg fort en haleløs guppy, før har jeg hatt kampfiskdamer med guppyene og da gikk det bra. Her er det ikke noe fasitsvar nei!

Jeg får prøve å ha mer planter i kampfiskkaret og se hvordan det går, men tviler på at det går så bra.... Andre tips? er det noen som har fått en hanne til å gå sammen med damer på så liten plass?

(Sist endret 16.11.2007 kl. 16:26 av Malle )
 
Postet 16.11.2007 kl. 16:24
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)