Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Diverse >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Gyrid Steen © Bjarne Sætrang © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kampfisk og reker..?
1  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Heisann. Driver å tenker. Tenker på hva jeg skal gjøre med den tomme 54-literen. Den har vært lite i bruk i det siste, og jeg vil ikke lenger ha så mye fisker oppi der. Men jeg skal heller ikke selge, så jeg tenkte at jeg kanskje ville ha meg en kampfisk! Jeg skal forandre karet en god del, og jeg skal ha nye planter. Men er det mulig å ha noen billige reker (f.eks kirsebærreker) oppi sammen med kampfisken? Har ingen tidligere erfaring med kampfisk eller reker, så dette blir nytt for meg.

Takk på forhånd.

 
Postet 19.07.2010 kl. 14:47
[Rapportér innlegg]
2  

Helinor
Medlem female.gif
Fra: Bodø
Min kampfisk forsynte seg svært grådig av kirsebærrekene som flyttet inn i en godt beplantet 180-liter. Tror ikke jeg ville ha satset på den kombinasjonen...

 
Postet 19.07.2010 kl. 14:59
[Rapportér innlegg]
3  

Embla Ofelia
Inaktiv bruker
Jeg har en`eneste reke igjen, kampfisken min drepte alle sammen. Så den ene har vært flink til å gjemme seg men det er nok bare et tidsspørsmål. Reker er jo ikke rimelige heller da, så det kan jo bli litt dyr "mat" :-)

Reker og ancistrus går derimot kjempebra sammen.

 
Postet 19.07.2010 kl. 15:03
[Rapportér innlegg]
4  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Har selv sett at det går bra en stund, frem til kampfisken finner ut at reker er snacks. Da forsvinner de fort!

Hva med å fortsette planen om å holde seg til Asia, og gå for noen kuhlii-åler i stede for reker?

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 19.07.2010 kl. 15:16
[Rapportér innlegg]
5  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg ville heller ikke satset på kombinasjonen kampfisk og reker i en 54 liter. Det ville muligens gått greit helt til å begynne med (noen dager), mens kampfisken orienterer seg i sitt nye hjem og venner seg til miljøet. Meeeeen så får den "tid til overs" og begynner å studere rekene litt nærmere... da er det over for rekenes del. Det er begrenset med plass å gjemme seg unna på i en liten 54 liter.

Jeg hadde kampfisk i en 180 liter der det var mye planter, og spesielt mye av javamose og kirsebærreker. I et så stort kar greide han ikke få tak i alle rekene, og siden det var så enormt mye javamose hadde de svært gode gjemmeplasser. Rekene var så mange til å begynne med og formerte seg også fortere enn han greide å spise dem opp. Da gikk det bra, i den forstand at han tok nok noen, men han greide ikke utrydde dem i et så stort kar.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 19.07.2010 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]
6  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Takk for alle hjelpsomme svar :)

Da blir det hvertfall ikke kampfisk og reker, men derimot kampfisk, så får vi se hva annet jeg kan finne på. Kuhliiåler var jo en fin ide, men problemet er jo at jeg har grus som bunnsubstrat. Men dette kan jo selvsagt byttes.

 
Postet 20.07.2010 kl. 11:09
[Rapportér innlegg]