Kjære malawi eiere, hva skjer'a? :) (skravletråd) (side 32)

Noe i denne duren er det som frister ved neste akvariekjøp. Saulosi artskar, men biotoppen bør holde mer stein enn det gjør i dette karet. Nydelige fisk, og ikke blir de for store heller. De lever tett i grupper og farger flott gult mot blått.

http://www.youtube.com/watch?v=axCkx8AZo28&NR=1
Nei...
Nei.... jeg har nå de vanligste sortene her jeg..

Golden, Rød sebra, Acai White tail og Marigold og noen til.

Men holder på med ommskolering om dagen så da begrenser det seg økonomisk med hva jeg har råd å kjøpe inn...
P.Acei "white tail" er en nydelig art! Foretrekker disse fremfor de gule stjertene!
Lyst på malawiciklider, men usikker på hvordan innredninga bør se ut for Mbuna'ene?
Ta en titt på denne videosnutten her, nydelig kar!!

Shiramor
Fint å se at noen starter opp igjen med malawi. Heldig dere. Jeg har tømt karene mine i dag og levert fiskene til ny eier, også min venn avatar-delfinen #buhu#. Det begynte å dryppe av storakvariet, så da måtte de ut. Trist altså. Etter å ha fulgt med utviklingen til disse nydelige fiskene i flere år, til de blomster ut som vakre, stolte sommerfugler, og så måtte kvitte seg med dem. Ikke artig. Placodonene og delfinene lekte mens jeg tømte karet deres. Jeg klarte ikke å selge Jalo-paret så de fikk 180-literen etter at jeg tømte det for ungfisk. Og en trio med Aulonocara maylandi maylandi. Får se etter sommerferien om det blir et nytt kar, men det koster jo skjorta... Ha en fin sommer alle sammen :-)


Huff så kjedelig Shiramor, får håpe det ikke blir så lenge til du starter på`n igjen... Jeg begynner å bli fornøyd med 375 literen min, fikk kjøpt valisinera i går, den er jo ikke så lett å få tak i her. Har også kjøpt et par VF aulonocara Mdoka - og ser allerede at litersyken kommer sigende. Vurderer å sette opp en to meter men har ikke råd før til høsten. Det er en i Sandefjord som er begynt å selg VF malawi, og det er jo kjempespennende! :o))
Takk for omtanken
Nå har jeg vært i Danmark noen dager, og gått innom 4 - 5 dyrebutikker som jeg tilfeldigvis har kommet over. Må jo sjekke om de har noen malawi-ciklider av interesse, selv om jeg ikke kan ta de med hjem.
Men det var bare deprimerende. Malawiene de hadde var uten navn og var vanskelig å artsbestemme pga tilfeldig miksing i karene. Og nesten alle var i veldig dårlig form. Med innhule buker, svarte prikker og de viste tydelig tegn på mistrivsel og sykdom.
I tillegg var det mye "designer-fisk" å se; Sånne med kunstige farger osv.
Og skillpadder i melkehvitt vann. Jeg hadde ikke brydd meg så mye hvis det bare var sånn i en butikk, men alle sammen? Det likte jeg ikke.
Og det bare understreker at det er opptil oss "forbrukere" å velge kvalitetsfisk når vi handler, og at vi også leverer kvalitetsfisk av eget oppdrett til butikkene.
Dette var bare noen tanker som jeg måtte få ut...
Ha en fin dag, der ute
Malawien minker i butikkene.
Malawi har vært veldig populært en stund nå.
Men butikkene har sluttet å ta inn mye malawi , det lønner seg ikke for de.
De som driver med denne fisken gjør det så bra at fiskene får masse yngel. Disse selges privat for veldig lite penger , det er ikke lenger noen som kjøper de i butikkene.

Jeg driver å setter opp 540 liter med malawi og vil gjerne ha fisk som er kjønnsmodene / voksene .. Dette har jeg et inntrykk av er vanskelig å få tak i .
Men har håpet enda at det skal ordne seg :o))
Åssen holder fiskene deres koken i sommervarmen?
Ikke at det har vært så vamt i sommer akkurat, men.. Sommern er jo den vanskligste tiden å ha akvarietempen stabil.
Skulle ønske sommervarmen var et (lite) problem. Hittil i sommer har det enten vært regn, eller så er det vært havtåke. Sola er her bare noen få timer i uka.
Men godt med helg I morgen skal jeg vaske den tomme 250-literen, filterpumpe mm med klorinvann i håp om å ta knekken på penselalger. Så skal jeg starte karet på nytt. God helg!
Ja, det har vært dårlig vær så langt denne sommeren. Har hatt to dager med skikkelig sommer de siste tre ukene, og seff ble jeg solbrent den ene av de to dagene.. Hehe, komisk..! )

Solfaktor 8 fra i fjor suger...
Ja da er jeg tilbake i Norge etter en måned i Malawi. Var en kjempe tur. Fikk dykket masse og vi fikk med oss masse fisk hjem. Det meste har overlevd og har det bra. Skal legge ut noen bilder etter hvert.
Heftig, Roy!

Hvilke(n) art(er) bemerket du mest under dykkingen? Kan tenke meg det var noe få som stakk seg ut!

Hadde du tid til å studere oppførsel under dykkinga? foregikk dykkingen med snorkel eller med surstoff?

Mange spørsmål melder seg her..

Vi så mange arter. Det beste dykket var på Thumbi west. Her var det bare helt sykt mye fisk. Vi kunne studere de når de spiste, lekte, kranglet osv. Men den arten som jeg husker oppførslen best av er Nimbochromis livingstoni. Den ligger på siden på bunnen og later som den er dø. Ligger helt stille og venter på at småfisk skal komme nærme nok til at den kan sluke de hele. Ellers så vi forskjellige store sandlekere som lagde imponerende store leksgroper. Store stimer med hundrevis av Copadichromis borleyi var og ganske imponerende. Ellers så vi utallige arter mbuna og utaka.

To av oss brukte flasker under dykkene, inkludert meg selv. De andre brukte pusteventil med slange til en kompressor oppi i en av båtene vi hadde med oss.

Det lokale ølet Kuchi Kuchi testet vi og ut i bøtter og spann hehe

Malawi anbefales på det sterkeste....
Var dere innom oppdrettsannleggene og tittet også? Har sett en del video fra malawi, må si det frister meget med en tur dit, ja.
Disse leksgropene er ett tøft syn, spesielt der de ligger som hundrevis av kratere bortover sandbunnen.
Disse leksgropene kan man med fordel simulere i akvariet også, og speiselt utaka'ene tar stor interesse av det.
Husker sist jeg bygde opp en grop i hjørne av karet mitt, C.Moorii var der umiddelbart og gjorde krav på området.
Artig å lese om hva du har sett Roy, og blir spennende med bilder!

Malawi_Kim
Husker sist jeg bygde opp en grop i hjørne av karet mitt, C.Moorii var der umiddelbart og gjorde krav på området. :)


Noe lignende skjedde hos meg også. T. placodon-hannen lagde et digert "krater" som et par av hunnene ble interessert i, men C. moorii (delfin-ciklide) nektet dem å leke i gropen. Hver gang de prøvde seg så fikk delfinen svarte finner og splittet paret. Veldig frustrerende både for placodonene og meg. Delfin-hunnen derimot var visst kjempe-imponert over hannens evner til å ordne opp.
Husker du skrev om denne episoden, Kristin.

Har tenkt litt på å forme ett lite krater av isopor, for så å lime sand på hele greie med akvariesilikon for å gi den ett bedre utseende. Over der igjen helles løs sand fra bunnen. Pr utseende skal den se ut som ett skikkelig krater, akkurat som de vi ser på film fra sjøen.
Vi bodde mesteparten av tiden på fangst stasjonen. Det var mye fisk der selv om det var utenfor sesongen for fangst. Var jo vinter der, bare 30 grader...
Fra Stuart Grants fangst stasjon på Kambiri point. Det var her vi hadde base.
Antar at de pumper inn friskt vann rett fra sjøen på dette annlegget?
Ja de pumper vann rett fra sjøen.

Bilde 1 Labeotropheus fuelleborni Marmelade cat i det jeg oppdager den, ved Likoma.
Bilde 2 Samme fisk i det den fanges.
Bilde 3 Samme fisk i bøtta på fangst stasjonen, sammen med en annen fuelleborni MC og fem OB.

Disse fuelleborni'ene pluss en normal farget han, er nå hjemme i Norge.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap