Nytt tanganyika kar

Jeg er omsider bestemt meg for å gjøre om min Juwel Trigon 190 til et Tanganyika kar. Ønsker derfor innspill på oppsett og fiskesammensetning fra dere med litt erfaring på området. Karet står mitt i stua så jeg ønsker helst litt fargerike fisk (da blir kona enklest å ha med og gjøre).

Alle forslag og gode råd mottas med takk!

Hei.

En fargerik fisk kan være Neolamprologus leleupi, de bruker også litt av karet, og står ikke kun i en hule. Det samme gjelder Neolamprologus caudopunctatus. Fordelen med sistnevnte er at de ikke er like aggressive som leleupiene. Selv har jeg for tiden en 160 liter med et par Calvcus, tre Caudopunctatus (hunner), en enslig Julidochromis dickfeldi, og seks Paracyprichromis nigripinnis. Denne sammensetningen fungerer uten krangel, men nigripinnisene er ikke utvokste. Planen er uansett å ta ut julien og caudoene og sette inn et par Neolamprologus buescheri. Håper det også vil fungere.

I en 110 liter har jeg en liten gruppe Neolamprologus multifasciatus sammen med caudoer, og det fungerer også fint. Men jeg ville vært forsiktig med multiene sammen med calvus, uten at jeg egentlig har erfaring med den sammensetningen.

Prinsessen av burundi er også en fin fisk, men de yngler som et lite helvete, kan være litt aggressive, og min erfaring er at det er vanskelig å få avsetning på yngelet, siden det gjerne blir masse av det.

Så med tanke på type mat, og at du som jeg forstår ikke har så mye erfaring med tanganyika, så er mitt forslag noe slikt som:

1.En gruppe med caudoer - 6-7 stk.

2 .Kanskje et par med en eller annen julie. Start med en liten gruppe, om du ikke finner et etablert par. Og ta ut resten når et par er dannet. Hvis ikke vil paret gjerne drepe de svakeste.

3. Calvus, start med en gruppe der også om du ikke finner et etablert par. Og ta ut overskudd av hanner når du kan skille kjønn. Kan fungere som trio.

4. En liten gruppe sneglehuslekere som er store nok til ikke å bli spist av calvusene, kanskje Neolamprologus brevis.

I basen står det at caudoene er herbivore, men det er det eneste stedet som påstår det. Alle andre steder blir de betegnet som omnivore, og calvusen mine har jeg foret som omnivore i mange år, så det går også greit.

Det finnes en gruppe på Facebook som heter Lake Tanganyika, hvor det også går å stille spørsmål, og kanskje finne litt inspirasjon.

Lykke til. Halve moroa er planleggingen.
fjelltorsk
Hei. En fargerik fisk kan være Neolamprologus leleupi, de bruker også litt av karet, og står ikke kun i en hule. Det samme gjelder Neolamprologus caudopunctatus. Fordelen med sistnevnte er at de ikke er like aggressive som leleupiene. Selv har jeg for tiden en 160 liter med et par Calvcus, tre Caudopunctatus (hunner), en enslig Julidochromis dickfeldi, og seks Paracyprichromis nigripinnis. Denne sammensetningen fungerer uten krangel, men nigripinnisene er ikke utvokste. Planen er uansett å ta ut julien og caudoene og sette inn et par Neolamprologus buescheri. Håper det også vil fungere. I en 110 liter har jeg en liten gruppe Neolamprologus multifasciatus sammen med caudoer, og det fungerer også fint. Men jeg ville vært forsiktig med multiene sammen med calvus, uten at jeg egentlig har erfaring med den sammensetningen. Prinsessen av burundi er også en fin fisk, men de yngler som et lite helvete, kan være litt aggressive, og min erfaring er at det er vanskelig å få avsetning på yngelet, siden det gjerne blir masse av det. Så med tanke på type mat, og at du som jeg forstår ikke har så mye erfaring med tanganyika, så er mitt forslag noe slikt som: 1.En gruppe med caudoer - 6-7 stk. 2 .Kanskje et par med en eller annen julie. Start med en liten gruppe, om du ikke finner et etablert par. Og ta ut resten når et par er dannet. Hvis ikke vil paret gjerne drepe de svakeste. 3. Calvus, start med en gruppe der også om du ikke finner et etablert par. Og ta ut overskudd av hanner når du kan skille kjønn. Kan fungere som trio. 4. En liten gruppe sneglehuslekere som er store nok til ikke å bli spist av calvusene, kanskje Neolamprologus brevis. I basen står det at caudoene er herbivore, men det er det eneste stedet som påstår det. Alle andre steder blir de betegnet som omnivore, og calvusen mine har jeg foret som omnivore i mange år, så det går også greit. Det finnes en gruppe på Facebook som heter Lake Tanganyika, hvor det også går å stille spørsmål, og kanskje finne litt inspirasjon. Lykke til. Halve moroa er planleggingen.:)


Takker. Så virkelig spennende ut. Ser ikke bort fra at det blir omtrent som du foreslår. Har du noe fòr du anbefaler?
Tror det beste er å variere. Det gjør je med mine frontosa. De får alt fra reker, krill, muslinger, tetra pro color/vegetable.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap