Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen © Lars Jamne © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Sandsneglefødsel
1  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
I dag fikk jeg 8 sandsnegler i posten, og jeg tror jammen de er blitt til fler alt.
Alle boltret seg ned i sanden da de kom oppi karet i dag, men den ene kom opp igjen etter ei stund. Den tustet lenge rundt på en sten, og da jeg kikket på den nå så jeg en bitte bitte liten sandsnegle "rive" seg løs fra "mammasneglen".. pitte liten var den men bårte seg rett ned i sanden.. Mammasneglen ligger rett ut og ser nesten død ut. Den er vel enten kjempe sliten etter fødselen, eller så er den død... Lar den ligge for å se om den våkner til live igjen.. Om det er kommet fler bebiser vet jeg ikke, har ikke sett noen fler ihvertfall...
Jeg visste ikke at de "føder" levende unger, men leste litt her på forumet og der står det at de føder levende unger som flyter opp til vannflaten for så å synke ned igjen.. Jeg har ikke sett noen som flyter, bare den lille som gravde seg rett ned..

Dette var kjempe moro! Håper bare mammasnegle overlvede dette, og kommer seg til hektene igjen.. (eller er det kanskje vanlige at de dør etter fødselen?)

Hilsen hysterisk jordmor. hehe

 
Postet 02.05.2006 kl. 17:19
[Rapportér innlegg]
2  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Sandsneglemamma lever :) Ho har nå kravlet under sanden igjen :)

 
Postet 02.05.2006 kl. 19:12
[Rapportér innlegg]
3  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg har en 19 liter med sandsnegler i, og der er det fra tid til annen en bråte bittebittesmå sandsnegler som flyter rundt i overflaten og ved vannlinjen en stund. Ser ut som de håper strømmen skal føre dem avgårde til nye og bedre jaktmarker:-) Men etter en stund detter de ned, og siden det stort sett er et dekke av javamose i det karet på bunnen, så er den stadig vekk "krydret med" knøttsmå sandsnegle-babyer:-)

Lærte faktisk noe nytt av deg her, ettersom jeg ikke visste at sandsnegler føder levende unger:-) Trodde de la egg som alle andre snegler i akvariene mine, og at babysneglene jeg ser er resultat av egglegging. Selv om jeg aldri har sett noen egg da:-) Trodde bare de gjemte eggene sine godt.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 02.05.2006 kl. 19:27
[Rapportér innlegg]
4  

Malldrian
Medlem female.gif
Fra: Holmestrand
Utrolig moro å lese!
Trodde også at de la egg, men jeg må innrømme at jeg stusset litt da jeg ga bort noen sandsnegler for en tid tilbake.
Jeg talte opp samme antall sandsnegler som jeg hadde lagt oppi bøtta noen dager før, og enda var det mange fler igjen...

Produktive små vesener er de iallefall!!
Sender deg noen av disse "barna" imorgen, Hysteria :-)
Tror nok jeg skal skrive på boksen hvor mange de er når jeg pakker dem ned, så kan du kontrolltelle når de kommer fram.
(formerer de seg under forsendelse, så blir jeg nesten litt engstelig for at de har tenkt å ta over denne kloden, hehe :-D)

:-) Malldrian
 
Postet 02.05.2006 kl. 21:03
[Rapportér innlegg]
5  

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
hehehehe... ja det er ikke noe tvil om at de kan det med å formere seg... Trodde de måtte vært store før de kunne formere seg, men fikk se i dag at mammasnegle,som jeg bare kaller ho nå, ikke var så stor.. så de trenger tydeligvis ikke å være så store for å få det til nei.. hehe...
Lurer på om jeg skal høre med han jeg fikk de av, om hvor mange han sendte, for å se om de har ynglet i konvolutten.. hehe..

Moro var det ihvertfall... :)

Gleder meg til sneglene fra deg kommer Malldrian :)

 
Postet 02.05.2006 kl. 21:09
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)