Moina, -post kunnskap her. (side 2)

Ja, det er bare det at det ikke er så lett å tvinge fram alger... Har forsøkt å lage svevealger før, men det gikk ikke... Kanskje næringen var for balansert?
Aggi
Ja, det er bare det at det ikke er så lett å tvinge fram alger... Har forsøkt å lage svevealger før, men det gikk ikke... Kanskje næringen var for balansert?


Moina er veldig spesialisert mot gjær sopp. Den er ikke som andre Daphnier som spiser mange typer svevaalger og mikroorganismer.

Min erfaring er at det må gjær til for å få en god produksjon.

Når det gjelder svevealger finnes jo også dette på tube i hvertfall for å starte en kultur

Fint for andre daphni arter.
Alger på tube, ja... Ingen grenser for hva som kan kjøpes altså...
Nei, skal nå prøve å få til disse moinaene, Algene klarer vel å komme av seg selv dersom de står i vinduet.. Men det ser virkelig ut til at de liker seg nå...
Enten så lukter det ikke så ille lenger, eller så er jeg blitt vant med lukta...
Noen som vil komme på besøk å kjenne etter?
Ja, jeg vil gjerne komme for å lukte på KU-lturen din! (blir det morsommere nå...)
Litt merkelig at det luktet ku? Det luktet ikke gjæring, dvs. karbondioksid eller litt øl-aktig, da? Hvis du hadde tilsatt så mye gjær, tenkte jeg?
Men hvis du har mye gjær uten sukker eller annen næring til gjæren, så vil kanskje gjærsoppen dø og råtne, og kanskje det var lukten av DØD gjær som luktet ku? Eller luktet det kanskje Moina som hadde spist for mye og var blitt løs i magen?
Så kjekt med en sånn kultur, da! Hvis jeg hadde trodd at jeg kom til å orke å fore med levendefor igjen, så kanskje jeg hadde startet en smuglerrute med moina Bergen-Trondheim...!
Hvem er det som er så heldige at de får moinaen, da?
Hehehe, Hvis øl lukter sånn, så kommer jeg aldri til å smake på det.Nå er det mange år siden jeg smakte øl sist, men jeg kan ikke huske at det luktet/smakte dårlig...
Jeg husker imidlertid veldig godt hvordan kugjødsel lukter, vellagret sådan... :S

Det er bare å komme... Hvis du blir stoppa av UP på veien, så kommer de til å lure på hvor du har gjemt kua hen...

Tjaaa... HVEM skal bli utsatt for all denne ku-galskapen? Hvis det blir en ku-ltur jeg klarer å holde liv i, så kommer den til å deles på kampfisk og nigerianere.

Jeg har fått til oppdrett på nigeriansk killi

Tja.. så får vi se hva ellers jeg kommer til å drette til høsten?
En ny forandring siden sist: Nå er sikkert gjærsoppen oppspist og omdannet til annen næring, for nå begynner faktisk vannet å bli grønnaktig... Antagelig svevealger. Det lukter ikke så ille heller... Nå tenker jeg at jeg starter en ny kultur, med litt mindre gjær denne gangen, så får vi se om den oprinnelige kulturen klarer seg på kun alger.
I går fóra jeg med moina for første gang. Jeg brukte rett og slett artemiasil for å skille dem fra vannet. Det gikk så det suste. Fiskene var veldig glade for tilskuddet også
Mine moina.

De gylne er voksne, og de lysere er barna.

[External Image]
Moina sp. har nå egen profil i dyrebasen. Fint om noen kan bidra med info
Jeg visste iallefall ikke at moina er en fisk.... :O
[External Image]
Jeg har lagt inn litt info, men det dukker ikke opp... :O
hei aggi hvordan går det
Har ikke mye iggjen etter ferie, nei... Det ser ikke ut til at en kultur på oppfóring klarer seg lenge i et lite kar uten tilsyn. Jeg slapp noen rester oppi en 13 liter som står tom, bare vann og litegranne planter +noe slam, ingen filter. Der har det overlevd noen. Skal prøve å dyrke videre på dem når jeg får anledning. Er i feriemodus enda...
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap