Flere rekearter i samme kar?

Hei,

Kan en ha flere cardinia og/eller neocardinia arter i samme kar eller er det risiko for at de vil krysse seg? Hvor stor er ev. risikoen, er det vanlig eller mer uvanlig at de krysser seg med hverandre?
Mener dette var oppe i en annen tråd for en stund siden der de mente at rekene av samme familie ville krysse seg og der du blander forskjellige reker kunne en type utkonkurrere den andre typen (i matfatet osv)

Jeg har selv skaffet meg 2 x 54L som jeg skal ha reker i og kommer til å holde kun en type i hvert kar. Tror det er veldig lurt

i 250 literen min har jeg kirsebærreker og viftereker sammen, men de er så forskjellige i matveien at det overhodet ikke er noe problem.
Her er det bare å lese om rekene, de fleste arter kan krysses om de går sammen og vil da vanne ut arten, noe som er uheldig. Da er det bedre å holde seg til en rase og avle på den.
Så sant rekene formerer seg på samme måte, vil cardinia krysses med andre cardinia-er etc.
For oversikt over artene som formerer seg på en akvarievennlig måte, se denne artikkelen.

Men husk nå for all del, at det ikke bare er hybrid-kryssing som er ett problem. Enkelte reke-arter formerer seg i så stort tempo, at de vil utkonkurrere andre arter med glans. Andre rett å slett eter så mye, at andre arter vil gå der med halvtomme mager, og ett surt ansiktsuttrykk resten av livet.

Primært ville jeg konsentrert meg om en enkelt art - har en lyst på flere, er det jo bare å sette opp flere rekekarr
Da kan det ligge an til å bli noen kar etter hvert ja
Det er ikke tvil om at reker trives best i rene arts kar og formerer seg best da. Dette gjelder jo fisk også i stor grad.

Men som med fisk så er det fasinerende å ha et spennende kar med en sammensetning. Dette kan jo være i forhold til en biotop eller rett og slett som en sammensettning man liker selv.

Med reker er jo dette vanskeligere. Som nevnt i tråden over så krysser arter innenfor samme familie seg i stor grad. I hvertfall de med samme formeringsmåte.

Den andre utfordringen er jo at en art blir dominant. Dette gjelder jo også fisk, men her er det jo litt lettere å redusere bestanden.

Man kan med reker og andre hvirvelløse dyr søke å sette sammen en kombinasjon av egenskaper og levemåter som ikke skader de andre artene og ikke fører til blanding, akkurat som vi tenker med fisk.

Det går dog ofte ut over reproduksjonen hos en del av artene. I tillegg så er jo en del rekearter dyre.
Som sagt så blir det nok flere kar ja
Jeg havde et link liggende til hvilke arter der krydsede med hinanden, og det er altså her: http://www.garnelenaquarium.de/Welche_Zwerggarnelen_kreuzen_sich.html
Det er dog på tysk, men en god tabel der er ret let at læse, og som skaber et godt overblik.
Tilfeldig bekjentskap
© K. S. Cummings
Reklame for plussmedlemskap