Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps © Håvard Støre Andresen © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Snegler som har vært passive i flere dager.
1  

Pat Del
Medlem male.gif
Fra: Troms
Jeg har et 25 liters akvarie som har stått og kjørt seg inn i ca. 1,5 mnd. Forrige torsdag fikk jeg 2 sebrasnegler + 5 sandsnegler, som ble klimatisert gradvis før de gikk i akvariet. I begynnelsen var de aktive og suste rundt om i akvariet.
To dager etter, la jeg merke til at de to sebrasneglene var passive. Jeg lot de derimot være, før jeg tok de opp dagen etter og tok "luktetesten", de luktet ingenting og de gjør de fortsatt ikke i skrivende stund.

I dag så jeg at 3 sandsnegler lå opp ned. Ingen lukt fra dem, og de har heller ikke rørt seg siden.

Noen som har opplevd lignende, eller er det jeg som er en elendig sneglepappa?

Vannverdier:
Gh: 7°
Ph: 7,4
Kh: 7°
No2 og No3 er ok.

 
Postet 10.10.2018 kl. 18:37
[Rapportér innlegg]
2  

Geiren
Medlem male.gif
Fra: Vennesla
Varmt vann har du?

 
Postet 15.10.2018 kl. 15:14
[Rapportér innlegg]
3  

Pat Del
Medlem male.gif
Fra: Troms
24 grader

 
Postet 15.10.2018 kl. 23:40
[Rapportér innlegg]
4  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hvordan går det med dem? Jeg har opplevd dette selv. Passive snegler har som regel dødd noen dager senere, uvisst hvorfor. Det har vært helt nye snegler som har vært sendt i posten (kanskje de ikke har tålt turen, fx blitt for kalde), og det har vært et par gamle Neritina-snegler jeg hadde hatt lenge. Snegler har også vært passive i begynnelsen når de etter en tid alene har fått selskap av aktive fisk, men da har de blitt aktive igjen etter noen dager, kanskje etter å ha "lært" at fiskene ikke var farlige. Sandsnegler i kulefisk-akvariet blir passive hvis de ikke rekker å gå ned i sanda før kulefiskene våkner om morgenen - da blir de gjerne liggende helt til kvelden igjen, og forsvinner så ned i sanda. En annen gang ble sneglene passive pga. medisinering av karet. Disse kom seg igjen etterhvert som medisinen forsvant ut av systemet, og de lever fortsatt, mer enn 1,5 år senere.

Så det kan være ulike årsaker til passivitet. Vannverdiene dine skulle være helt ok til sneglene, forutsatt at NH3 og NO2 er på 0, og NO3 ikke er skyhøy. Finner du ikke ut av det, kan du jo justere litt på temperaturen og se om de blir mer aktive. Og du kan evt. skaffe deg en test for å måle kobber. Regner med du ikke har brukt noe medisiner med kobber i det karet, ettersom du sier det bare har stått til innkjøring. Men du kan ha kobber i vannrørene hvis disse er gamle.

 
Postet 17.10.2018 kl. 09:41
[Rapportér innlegg]
5  

Pat Del
Medlem male.gif
Fra: Troms
De var dessverre døde, luktet er h*lvete av dem. Sneglene ble kjøpt i Oslo, og fraktet til nord i håndbagasjen. Pakket dem inn i fuktig papir og i et glass med skrulokk. Jeg har faktisk ikke testet for kobber, mulig at dette var årsaken. Skal kjøpe inn test til dette.

 
Postet 20.10.2018 kl. 19:13
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)