Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Discus >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Discus
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © T.K. © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Diskus
Søk
Siste innlegg
Discus type/hybrid
1  

CiklideSyka
Medlem male.gif
Fra: Sandnes
Heisan!

Nå har jeg å farmin diskutert litt frem, og tilbake.. Å han mener den discusen her er en Rød turkis, og jeg er veldig uenig, og mener mer det er en form for tefe/hybrid. Mønstere eller fargekoden stemmer ikke overens med noen av de to fiskene.

Så lurer på om det er noen andre glupe her inne som har idér?
Min store avhengihet må være fisk!
 
Postet 24.06.2017 kl. 02:20
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Krysspost: {url}

 
Postet 24.06.2017 kl. 14:05
[Rapportér innlegg]
3  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Din akvarievariant ser for meg ut til å være Scribble Red Turquoise Discus Fish
{url}
Dette er en variant som har utgangspunkt i ville Rød Alenquer variant krysser med Blå varianter. Disse er i kysset i avles linjer som har gitt mange nye farge fargevarianter.
Felles for de fleste akvarievarianter er at de er basert på avles linjer rundt Symphysodon haraldi varianter hvor forskjellige ville farge varianter som er fra klar vanns regionene i Amazonas med svakt surt vann.
Avles galskapen stopper ikke der Symphysodon aequifasciatus og Symphysodon discus som er fra dem sure mørk vanns regionene med lavere ph i Amazonas og Rio Negro. Disse er også blitt benytte i avles linjene til meget dyktige for det meste asiatiske oppdrettere som har fått frem de fleste dagens fargevarianter av Discus. Det står mye om dette i Heiko Bleher,s DISCUS BOK 2.
Det er nok din far som har rett dette en Rød Turkis variant. Det var tyskeren Smith Fock som for snart 50 år siden krysset frem de første eksemplarene av Rød Turkis Discus. Dette er selektiv avle hvor man avler videre på individer med det "rette" utsende som oppdretter ønsker. Det kan være bare få individer i et kull som benyttes i videre avle. Hva som skjer med resten av kullet kan man bare tenke seg.
Den intensive avl av Discus varianter i Asia har hatt sin pris i form av dårlig genetisk kromosom egenskaper og blant annet gitt oss den meget farlig egg legende gjellemarken som tar livet viltfanget Discus også akvarievarianter. Om foreldrene har gjellemark vil Discus unger i uke 4 utviklegjellene så mye at gjellemarken søker ungene som blir meget mørke og dør etter korttid. Ungene kan ikke behandles men ung og voksen fisk med det eneste som hjelper er;kaliumperg

Lykke til med din Discus

Den naturlige Discus
 
Postet 27.06.2017 kl. 10:12
[Rapportér innlegg]
4  

CiklideSyka
Medlem male.gif
Fra: Sandnes
Klikk på bilde for større versjon
Ahhh, allright. Skal ikke si mer på det, men syns ikke den ligner på de andre red turquoise discus, men da er det ikke mer å si på det.

Kan legge med et bilde av de. Paret vi har av de vell å merke.

Men jeg først har deg her. Nå er ikke Discus kjent for å være den mest hissige fisken, men etter vi heiv pare opp fordi i 720 igjen oppe så er det en Orange mr som vil være med på leken, og gir ikke fred..

Så som du ser på siste bilde så er det en som nå bare står oppe i i vannskorpa, ikke så veldig fornøyd, og puster å peser.. han vugger frem å tilbake på sidene, og for min del ser han syk ut, men spm er om det bare er han oransje som har vært litt frekk.

Hmm bildene ble flippa, men er tatt med tlf

Stemmer, er klar over den bakdelen der, og det er veldig surt .De her skal være gjellemark frie i teorien, og ingen som har syntomene til det som vi har klart å se. Eneste er han ene oppe i bakgrunnen på det siste bilde som skremmer meg litt nå. Han puster veldig fort, men han bruker finnene sine.

Min store avhengihet må være fisk!
(Sist endret 30.06.2017 kl. 12:36 av CiklideSyka )
 
Postet 30.06.2017 kl. 12:19
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)