Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Discus >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Discus
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Leif E. Johansen © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Diskus
Søk
Siste innlegg
Oppstart av discus, hvilken sand?
1  

Henna-maria Oshaug
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Hei :) Jeg har et tomt 240 l Juwel Rio liggende her. Min plan er å ha unge discus, corydoras og 1 type stimfisk, som jeg har ikke bestemt meg for enda helt 100% om det blir, og ev type... Vi har pH 6,5 i kranvannet. Jeg ønsker å ha sand i akvariet mitt, og noe nøye utvalgte planter. Jeg har lyst på enten naturfarget (beige, lys sand?) eller sort sand. Lurte også på å bruke soil/substrat i plantefeltet,som blir en meget avgrenset område. Hovedsakelig ønsker jeg mye åpent område for lett rengjøring. Hva tenker dere? Hva må tenke på, og ta hensyn til?

 
Postet 24.11.2018 kl. 12:10
[Rapportér innlegg]
2 Best uten sand

Geir Rolfsnes
Medlem male.gif
Fra: Spikkestad
Hei..
Jeg har drevet med discus i mange år, men har hatt en liten pause og har ikke vært inne på forumet her på flere år. Men jeg har nå startet på nytt med en liten diskus-stim (15 stk ca 6 cm) og som deg med en 240 liter. Akvariestørrelsen er ideell for oppforing av diskus.

Min anbefaling er veldig klar.
Hvis du skal starte med discus ungfisk bør du ikke ha noe annet i karet. Ikke sand eller planter eller annen fisk. Da kan du fore opp ungfisken og ha full kontroll på vannverdier og trivsel. De skal ha oksehjerte som hovedfor for å vokse skikkelig og det forurenser mye hvis du ikke er flink med renhold.

Ungfisk skal ha mye mat og fores ofte (3-5 ganger pr dag). Hvis du har sand og planter og annen fisk i karet blir det bare griseri. Det blir vanskelig å holde rent og du vil få masse alger. Alternativet er at du må fore mindre og at discusene vokser dårlig og mistrives.

Hvis du kjører BBT (Bare Bottom Tank) vil du kunne få store og fine discus i løpet av et års tid. Vær forberedt på masse vannbytter (helst daglig) og mye renhold. Men store discus vil kreve et større kar. Du kan ikke ha så mange store discus i en 240 liter.

Hvis du likevel vil ha sand og planter og annen fisk anbefaler jeg at du kjøper voksne discus (maks 4 stk) og venter med å sette inn disse til slutt når karet er etablert og du har kontroll på vannverdier. Voksne discus kan fores med tørrfor som hovedfor og det griser mindre.

Hvis du er nybegynner er det kanskje ikke så lurt å starte med discus. Scalarer er et greit alternativ.

Det er mange år siden jeg har kjøpt sand, men jeg har alltid brukt litt grovkornet sand hvis jeg skal ha planter. Du nevner corydoras og de liker best finkornet sand så her er det snakk om kompromisser. Mine cory's trives godt selv om sanden ikke er så fin.

Lykke til


mvh Geir
mvh Geir Rolfsnes http://home.lyse.net/akvageir
 
Postet 01.12.2018 kl. 09:28
[Rapportér innlegg]
3  

Henna-maria Oshaug
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Hei Geir, takk for svar!

Nei, jeg er ikke absolutt ikke nybegynner på akvaristfronteb, pr i dag har jeg 5 akvarier. Men jeg er ny på discus! Har satt meg inn i litt i hvordan det fungerer. Nå tenkte jeg ungfisk, men 5-6 stk, og ev beholde noen av de. Planter må jeg ha. Veldig glad i planter. Corydoras og stimfisk er litt usikkert. Kan velge noe annet, eller å ikke ha i det i det hele tatt. Sanda er litt under tvil. Aner ikke hva jeg skal ha...

 
Postet 01.12.2018 kl. 11:19
[Rapportér innlegg]
4  

Geir Rolfsnes
Medlem male.gif
Fra: Spikkestad
http://akvaforum.no/akvarium.cfm?id=1750

Som du ser av bildet over er jeg også glad i planter, men discus + planter er mye arbeid. Jeg satser etterhvert på et litt enklere oppsett enn det jeg hadde på oppsettet i linken over.

Rødmunnstetra og kardinalneon er de mest vanlige stimfiskene sammen med discus. Jeg liker også veldig godt dronningrasbora, men har ikke prøvd den i discus-temperatur (30 grader).

Corydoras sterbai er grei som bunnfisk. I tillegg trenger du algespisere (ancisstrus, SAE evnt otocoinclus)

Merk at ikke alle planter trives i diskustemperatur.

Men skal du ha alt dette i samme kar blir 240 liter liter.

mvh Geir Rolfsnes http://home.lyse.net/akvageir
(Sist endret 01.12.2018 kl. 13:02 av Geir Rolfsnes )
 
Postet 01.12.2018 kl. 12:59
[Rapportér innlegg]
5  

Henna-maria Oshaug
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Faktisk så er det corydoras sterbai jeg har vurdert. Og kardinal. Dronningradbora er også flotte. Ev så velger jeg de som stimer best. SAE syns jeg er for aktive til diskus og otocoinclus har jeg hørt kan suge seg fast i discus.... skal sjekke om det er noen snegler som passer vannverdiene, og ancistrus er en selvfølge, som inventar i akvarium ??

 
Postet 01.12.2018 kl. 14:03
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)