Hvilken reke kan man fôre fiskene med?

Hei

De rekene man kjøper, er ikke de saltet? Hvor kan man kjøpe usaltede reker? Tenkte å lage en god middag til fiskene mine

Tenker ikke på levende reker, men sånne man spiser :P

Hilsen Malin
Du kan kanskje høre med de som ligger til kai ved Domus i Tromsø om de har reker som ikke er saltet ennå, tror kanskje noen av dem selger reker (jeg har absolutt ikke peiling på om dette stemmer :p men det går an å spørre i alle fall). Ellers kan du vanne rekene slik at de blir mindre salte. Jeg mener det var en tråd hvor salte reker ble tatt opp, men husker ikke i hvilket underforum eller hva tråden egentlig handlet om. Mulig det hadde noe å gjøre med foring av diskus.
Judosola
Du kan kanskje høre med de som ligger til kai ved Domus i Tromsø om de har reker som ikke er saltet ennå

Etter det jeg vet blir rekene kokt i sjøvann, altså temmelig salt vann! De blir ikke saltet!

Reker man kjøper fra båt er vel som regel kokt i sjøvann?

Jeg har gitt slike reker til fiskene, vanner de bare ut først.
Jeg lar de ligge en halvtimes tid, klemmer litt vann ut og inn i de (ja, rensker de først)



Å herregud, nå fikk jeg lyst på reker fra kaia ved Domus!
Sist jeg handlet der kjøpte jeg og en venninne sinnsykt masse, og vi holdt på å spise oss til døde *knis*
Sånn blir det når ei utflytta jente kommer seg nordover!
Åja, blir rekene kokt først? Hmmm, det er jo egentlig logisk, men noe jeg absolutt ikke tenkte over, ettersom jeg ikke spiser (eller kjøper) reker selv. :p Da falt den planen i vasken. Med mindre det er mulig å få tak i ukokte reker, som man kan koke selv i ferskvann? Men det høres egentlig lettere ut å bare vanne rekene litt før man gir dem til fiskene.

Bare vann de ut først, ingen problem!
Kjøp heller store frosne islandske reker. Langt jevnere kvalitet enn det som selges som "ferske" reker. Pga størrelsen på rekene og mindre koking er de dessuten mindre salte.

Rema1000 selger frosne islandske reker i løsvekt. Koster 1/3 av "ferske".

Merker at jeg fikk lyst på reker nå. Kanskje jeg finner noe annet godt i kjøleskapet
Reker en er saltvannslevende art. Dvs at saltinnholdet i cellene er ganske likt det som er i sjøvannet (litt lavere). At de da kokes i sjøvann, påvirker saltinnholdet ganske lite - med mindre det er gammelvann de kokes i, der store mengder vann fordamper, og saltet ligger igjen i kjelen.

Saltinnholdet i "normalkokte" reker er uproblematisk for fersvannsfisk
MC Darup
Jeg har gitt slike reker til fiskene, vanner de bare ut først. Jeg lar de ligge en halvtimes tid, klemmer litt vann ut og inn i de (ja, rensker de først)


Æsj :-/
Jeg som blir kvalm av å bare se på en reke :-S

Jeg får spørre mamma/pappa om en av de kan klemme rekene :P
Håvard Støre Andresen
Kjøp heller store frosne islandske reker. Langt jevnere kvalitet enn det som selges som "ferske" reker. Pga størrelsen på rekene og mindre koking er de dessuten mindre salte. Rema1000 selger frosne islandske reker i løsvekt. Koster 1/3 av "ferske".


Er det sånn Scampi du mener?
Håvard mener nok helt vanlige reker i frysedisken. Selges for 19.- for kiloet her lokalt, både i løsvekt og 5kg ekser.

Billigere reker har i alle fall ikke jeg sett på ganske mange år

Scampien tror jeg forresten er ett mer tropisk fenomen (i levende form). Har i alle fall ikke hørt om annet enn grilla scampi her nord
Mamma og pappa spiser Scampi ofte, døde altså :P
Er ikke de litt billigere? Kan man bruker det liksom? :P
Malin.P
Jeg får spørre mamma/pappa om en av de kan klemme rekene :P


Tror de synes det er koseligere å klemme deg!

Det er sikkert helt greit å bare la de ligge i vann, bare jeg som er litt forsiktig.
Malin.P
Mamma og pappa spiser Scampi ofte, døde altså :P Er ikke de litt billigere? Kan man bruker det liksom? :P

Scampi er mye dyrere enn vanlige reker. Mener kiloprisen er på ca 100 pr kg, altså 5* så mye som vanlige reker.

Selvsagt kan en benytte scampi til fiskene, men det får da være måte på luksus
Frank Angell
[QUOTE=Malin.P]Mamma og pappa spiser Scampi ofte, døde altså :P Er ikke de litt billigere? Kan man bruker det liksom? :P

Scampi er mye dyrere enn vanlige reker. Mener kiloprisen er på ca 100 pr kg, altså 5* så mye som vanlige reker.

Selvsagt kan en benytte scampi til fiskene, men det får da være måte på luksus
Eh, Frank... Reker til 20 kroner kiloet finnes iallefall ikke her i Bergen... Her er det typisk med f.eks 79,90 pr kilo....

Ups! Sjekket tilbudet til Rema1000, og der var de jo... Min feil.... Jeg får ta meg en tur ut til kjøkkelvik og handle reker
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap