Agurk i akvarie

Bare lurer på hvor lenge dere lar f.eks en agurk ligge i akvariet. Vet det kommer an på størrelsen av både akvariet og agurken. Vanligvis så tar jeg en litt tykk agurkskive og lar den ligge 4-5 timer før jeg tar den ut igjen, men det akvariet er kun på 50 liter. Men skader det å la den ligge lenger? Den er stort sett mat til algespiser og snegler.
Vi pleier å legge agurken ned under foringstiden på ettermiddagen, så tar vi den ut igjen dagen etterpå på formiddagen.
Som hansiman sier over her... Du kan la den ligge til dagen etter... jeg legger i agurk til plecoene på kveld og tar ut restene neste morgen.
Skjønner ikke helt folks fascinasjon av å mate med agurk. Dette må da være noe av det minst næringsrike vi kan hive oppi karet, består jo nesten bare av vann... Squash er en anelse mer næringsrikt - men fortsatt mye vann...

Bruk heller rosenkål og spinat. Mye mer næringsrikt og ikke minst - det griser til karet mindre.
Lars Jamne
Skjønner ikke helt folks fascinasjon av å mate med agurk.


Jeg spiser en del agurk selv, så det er så og si alltid en agurk i kjøleskapet. =)
Helt enig. Dette går mest på hva jeg har i kjøleskapet. Agurk har jeg alltid. Dersom jeg har squash så forer jeg med det også, men det er ikke så ofte vi kjøper. Rosenkål og spinat kjøper vi nesten aldri.
Plussmedlem
Squash er jeg forsiktig med, etter flere uheldige episoder.
Agurk, paprika, rosenkål, spinat, potet, gulrot, frosne erter.... Mye snadderfor å gi de....
Det nevnes brockoli, paprika, gulrot osv som er ganske så harde. Betyr det at dere koker disse lett før de blir gitt? Jeg regner med det, men vil bare høre.
Plussmedlem
Koker ingenting jeg... Mange maller er i stand til å gnage merker i røtter, så en gulrot er null problem.
Mine Panaque f.eks er i stand til å forvandle en halv potet til et tomt skal på under et kvarter hvis de er sultne...

Det eneste er at jeg bruker fryst broccoli, erter og rosenkål, den er jo da alt ferdig forvellet.. Potet og gulrot er bare å ta en passe bit og gi de, som sagt er passe bit her fra en halv potet og opp...

Ikke overrasket over at Panaque spiser rå potet, Milo; de er jo trespisere og har store kraftige tenner Arter som Peckoltia og Hypancistrus har betydelig mindre tenner.

Det kan ofte være lurt å forvelle (et lite oppkok) grønnsakene, det mykner fibrene og det gjør det lettere for maller med små tenner og fortære. Enda viktigere er det når man skal fôre malleyngel.
Plussmedlem
Janne
Det kan ofte være lurt å forvelle (et lite oppkok) grønnsakene, det mykner fibrene og det gjør det lettere for maller med små tenner og fortære. Enda viktigere er det når man skal fôre malleyngel.


Det som det virker som om yngelen nesten har mest problemer med, er paprika....

Mest humor er det med erter, for de triller unna... Hadde en 4cm L144 som trillet en ert ca halvannen meter før den havnet i et hjørne og den kunne spise...
Hvilke fisker er det som spiser grønnsaker, er det kun maller?
TomKT
Hvilke fisker er det som spiser grønnsaker, er det kun maller?


Praktbotiaene våre går også helt bananas når det kommer en agurk ned i karet. De spiser også de andre grønnsakene de får tilgang til.

Tetraene våre er også nede og napper på dem, men ikke så mye.
Ok, sa da kan jeg bare ta en helt vanlig akurkskive og legge i akvariet? Spennende.

Er det noen fisk som ikke tåler grønnsaker?
Kutt opp en god bit av agurken, kok den lett, så kan du føre en te-skje gjennom den slik at den synker.

Så legger du den bare i vannet, og ser på mens fiskene har fest.
Scalarene tittet på den mens de andre overser den etter beste evne. Tror ikke de er spesielt begeistret for agurk :/
Selv koker jeg grønnsakene like mye for å fjerne eventuelle lumskheter som for å myke fibrene. Stoler ikke helt på at de ikke er fulle av sprøytemidler... Har skapt litt problemer med spinaten for den blir så myk når jeg koker den :P Og bortsett fra noen av malleynglene har fiskene så langt ikke vært spesielt begeistret for spinat heller, hvilket er litt synd, det er jo så næringsrikt. Agurk, derimot, går ned på høykant!

Ok, kanskje spinat er noe likevel. En praktbotia knasker på det i mørket nå. De ble heller ikke så bløte i denne omgangen.

Småanbefaler "faste" ting som agurk, rosenkål, gulrot og brokkoli - de er så mye lettere å fiske ut av karet, selv når de har blitt dradd av gaffel/skje. Og spinat, når den er mer crispy enn bløt. Da er den bare å tre på en gaffel og la ligge.

I tillegg til praktbotiaene våre er også de to siamesiske algeetere vi har veldig glad i grønnsaker.
Kan man gi alt av grønnskaer? og hvilke?
som jeg fårstår kan man gi:
*squash
*agurk
*mais
*gulrot
*paprika?

Hvordor skal man gi det til fiskene? får ikke de nok næring fra tabletter og tørrfor?
Frosne erter,som tines og moses liker mine godt. Og frossen tint spinat. Kjøper de firkantene og skjærer dem fint opp. Veldig populært det også.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap