Trenger gode råd for å gi mine fisker best for

Jeg har en skikkelig fiskesuppe i mitt 180 liters akvarium, men ønsker å gi dem et godt og variert kosthold. Nå har jeg forsøkt dette med å blande typer flakfor (guppy flakfor, flakfor for å gi farge og vanlig tetra flakfor), gir malletabletter til mallene en gang i uka (som de andre fiskene også elsker), og røde mygglarver en gang i uka.

Karet mitt inneholder:
1 Kampfisk (ganske ny så vet enda ikke om denne vil fungere med de andre fiskene. Har en plan om den ikke gjør det)
9 platy
4 guppy
2 gul black molly
1 common pleco
2 ansistrus sp oppdrettsvariant (den ene er på en 6 cm, den andre mener jeg var 3)
5 SAE
5 Garra rufa
2 sverddrager
10 kardinal tetra (kjøpte dem før jeg fikk vite at de ikke ønsker samme vannveerdier, så er nå klar over den kræsjen der).

Mitt spørsmål er dermed hva dere råder og fore med og hvor mye
Spennende med så mange ulike arter. Jeg ville kjøpt inn 5-6 ulike fiskemat fra ulike merker
(Flakfor og pellets/granulat) og blande disse inn i en variert miks og fora med denne miksen. Ville også tatt i bruk grøntfor slik som squash, agurk, kokt gulerot, kokte erter, kokt brokkoli.
Mygglarver er bra! Men ville gitt mallene dine tabletter mer enn en gang i uka. Selv så gir jeg en tablett til min Gibbiceps hver natt.

Skal du slå på stortromma og gi fiskene dine det beste av det beste så gjør du det jeg skrev over + at du mater dem med levende mat 2-3 ganger i uken.
Ja, jeg synes det er kjempespennende med så mange arter selv. Det blir en veldig interessant miks hvor jeg ser hvordan de forskjellige går overens og trives sammen.

Jeg forsøkte å gi de agurk for noen mnd siden, men ingen brydde seg og jeg tok det ut etter en time. Kjenner jeg er redd for p ødelegge vannkvaliteten. Hvor lenge kan jeg ha det oppi og hvor mye skal jeg gi de av grønnsaker? En kvart gulerot eller en hel? Jeg vil gi de grønnsaker, men er så redd for å gjøre det feil.
Grøntfor ødelegger ikke vannkvaliteten med mindre du lar det ligge i ukesvis å råtne.
Jeg selv benytter grøntfor rundt annen hver dag eller mer. Da grøntfor er særdeles viktig å ha med i kosten for fisk. Pleco og ansistrus vil sette veldig pris på dette.

Benytt grøntfor minimum 2 ganger i uken. Prøv deg litt fram hva dine fisk liker, dette kan variere hva de elsker og hva de ikke rører i det hele tatt. Grunnen til at agurken du prøvde ikke ble rørt var nok fordi dette var noe nytt og skummelt, så alle var nok veldig skeptisk til å gå å smake på det.
Selv her i hus så er squash meget populært.
Prøv deg litt frem med både squash, agurk, kokt gulerot(Begynn med en halv), kokte erter, og kokt brokkoli. Husk at du må få grøntforet til å synke til bunns. Skjær en 3cm tykk squash bit og ta en teskje gjennom den og slipp den oppi akvariumet. La den ligge på bunnen over natten.
Etter 24-48 timer kan du ta opp det som er igjen av rester.
Finnes mye forskjellig grøntfor å fore med, men selv så har jeg kun prøvd det jeg har nevnt.

Ikke vær redd for å eksperimentere litt.
Squash og agurk 3-5cm tykk skive gjennom en teskje og synk til bunns.
Gulerot begynn med halv. Husk at denne må være kokt og myk.
Kokte erter og brokkoli, gi de en halv håndfull. Må også være kokt og mykt.

Finn ut hva som er mest populært i ditt kar og varier grøntforet litt. Lykke til!
erter og brokkoli må du finne på noe lurt for å synke.
Plussmedlem
Ser meg nødt til å korrigere en del ting her...

"Grøntfor ødelegger ikke vannkvaliteten med mindre du lar det ligge i ukesvis å råtne."

Hvor i alle dager kommer det utsagnet der fra??

Agurk kan fint ødelegge vannet ditt på ikke stort mer enn et døgn, om du ikke kan tegnene. I tillegg finnes det ikke næring i agurk. Skal du bruke agurk, legg det i på kvelden og ta den ut på morgenen hvis det er noe igjen.

Squash det samme. Squash kan i tillegg misfarge vannet kraftig, om det brukes for mye og for ofte. Holder seg litt bedre enn agurk og har litt mer næring, men hdde ikke latt det ligge lenge eller brukt det ofte.

Potet, et par døgn. Max. Bruk rå potet. La den helst ikke ligge mer enn et døgn.

Rød paprika. Forurenser ikke like mye som en del annet, men helst ikke er enn et døgn.

Noe av det som holder seg best er rå gulrot, men selv der setter jeg max 2 døgn i karet. Jeg har ALDRI kokt gulroten før jeg har en i karet, bruker kun rå. Så nei, den MÅ ikke være kokt og myk... Skrell den og bruk den.

For alt av grøntfor gjelder det samme. Lær deg å lese DITT kar og hvordan det påvirker og påvirkes. Modningsprosessen grønnsaker har vært utsatt for påvirker hvor lenge det kan ligge i vannet. Agurk er ikke agurk og potet er ikke potet.

Når man prøver seg fram med nye typer for så må fiskene først skjønne at det er spiselig. Ikke alltid de gjør det med en gang.

Håper jeg fikk rettet opp en del ting her.
Med det så mente jeg at grøntfor ikke ødelegger vannkvaliteten like raskt og ikke like mye som VANLIG fiskemat gjør. Jeg ser ingen grunn til å være gjerrig på grøntforet, da dette holder fiska som er herbivore unna plantene mine.. i tillegg til at det er sunt.
Men ja, en skive med squash kan ødelegge vannet som jeg sa. Dette må man eksperimentere med selv og det finnes ikke noe riktig svar på dette. Min Gibbiceps kløyver lett en 5cm tykk skive med squash ila natten. Så det er ikke noe problem for meg.

Naboen sin Pleco på godt over 30cm DØDE av å spise rå/hard gulerot. Bare en advarsel.
Plussmedlem
Keiser Gill
Med det så mente jeg at grøntfor ikke ødelegger vannkvaliteten like raskt og ikke like mye som VANLIG fiskemat gjør.


Nei, grøntfor ødelegger ikke like raskt og like mye, det gjør det i verste fall RASKERE og VERRE.
Vel det er din mening og kanskje erfaring men ikke min. Derfor står jeg på mitt.
Har sett en halv håndfull pellets synke til bunns å bli liggende å råtne på bunnen. Noen døgn senere var det et par fiskedød, og fullt med ammoniakk i vannet.
Jeg har ikke hatt noe problem med squash som har ligget 2-3døgn i karet. Verken vannkvalitet eller misfarging.

Tror du hadde fått sjokk om du så 720literen til naboen hvor han mater mallene sine med hele selvdyrkende agurker og squasher De blir spist ned til skallet utrolig nok.
Plussmedlem
Jeg har holdt på med akvarium såpass lenge og sett såpass mye at det ikke er veldig mye som sjokkerer meg. Det som stort sett sjokkerer meg er nybegynnere. Og da særlig nybegynnere som gir andre nybegynnere fryktelig dårlige råd.
Det som sjokkerer meg er hvor firkantet noen på dette forumet er. Det blir mye diskutert om at selgere i dyrebutikken ikke kan noe om det de selger. Greit den er jeg enig i. Derfor kommer mange inn hit for å få bedre råd, men her inne blir OFTE hele gleden med akvarium ødelagt. Vet om flere som har meldt seg ut og kjører sitt eget løp.

Jeg vil ikke akuratt skryte av responsen på innlegg her inne. Derfor prøver jeg og dele de erfaringene jeg har. For det finnes ikke noe som er riktig eller galt men alle kan komme med anbefalinger uansett om man har drevet med akvarium i 1 år eller 10 år. I stedet for å diskutere om hva som er rett og galt så burde man heller svare på det innleggstarter faktisk spørr om.. og ikke hakke ned på andres råd. Ferdigsnakka.
Jeg er fortsatt nervøs for grønnsaker jeg.synes det virker skummelt å ha det over natta når det kan forurense vannet fort. Men om jeg lar det være tre timer f.eks. i starten, gir jeg da fiskene mine tid til å forstå at det er spiselig?

Og poteter? Hvordan skal de behandles først? Prøve å vanne ut stivelsen først?

Jeg er veldig takknemlig for at dere begge tar dere tid til å svare
Plussmedlem
Over natten hadde jeg uansett ikke ansett som noen fare, med mindre grønnsakene var overmodne allerede (halvråtne?)
Agurk er noe av det som raskest blir dårlig i karet, men selv der ser jeg ikke på over natten som noe problem.

Bruk små biter først, til fiskene finner ut at det kan spises og du finner ut hvor mye de spiser...
Takk. Da skal jeg prøve med det imorgen. Men jeg starter med å ha det i på dagtid så kan jeg ta det ut på kvelden Jeg er sikkert overhysterisk altså, men har slitt nok med dårlig vannkvalitet så orker ikke en slik runde igjen nå :p
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap