Mona's lille akvarierom DEL 1 :-) (side 140)

hmm du hadde helt rett !! nytt 120 L i hus. 12 C. Eques og 12 C. Black bestilt som kommer om 2 uker. En eller annen tilstand kan med rett diagniseres....
Velkommen i klubben hehe.

donadoni
hmm du hadde helt rett !! nytt 120 L i hus. 12 C. Eques og 12 C. Black bestilt som kommer om 2 uker. En eller annen tilstand kan med rett diagniseres....
Tidlig i formiddag så jeg at det sannsynligvis var nært forestående klekking på de Corydoras metae eggene jeg klistret på innsiden av plast-tanken for noen dager siden. Sent i kveld så jeg at det ene egget var klekket, bare et tomt skall igjen. Resten klekker vel i løpet av natten tenker jeg. De har brukt fem dager, nesten seks, men det er normalt når de har stått litt kjølig. Vinduet på akvarierommet står fremdeles på luftegløtt døgnet rundt, for å unngå at akvariene blir så varme. Romtemperaturen ligger på 21° C om formiddagen, når lysene har vært avslått i 12 timer. Så stiger den til 24-25°C i løpet av 12 timer med lys som avgir varme. Høyere hvis jeg lukker vinduet.

Neste kull med Metae-egg, de siste jeg puttet oppi, har enda noen dager før de klekker.





Killi
Den eneste killi-arten jeg har:
Epiplatys dageti monroviae (hann på bildene)

Startet med en hunn og en hann i våres. Takket være tett beplantet kar, økte de seg selv til en gruppe som nå består av 12 individer. Overvekt av hanner.
Har flyttet dem nå, og ikke særlig tett beplantet kar lenger, så jeg antar populasjonen ikke vil øke mer nå.

Det er en svært fin killi, enkel å få til, og hannen har den flotte oransje haken sin.

[External Image]


[External Image]


[External Image]
Se på denne!

Skal bli morsomt å få bladet Malbiten i posten (jeg er betalende medlem på GOC.se) og se min egen artikkel med bildene mine og alt på trykk! Det skal være underveis i posten til medlemmene nå, leste jeg på GOC-forumet.

Dette føles rett og slett merkelig. Men morsomt også, så klart. Men...det er så rart !

[External Image]
Hei Mona hvor gammle er Corydoras sp. Black? kjøpte meg noen på tam alna med samme str Hilsen Erik
Så morsomt, Mona!

Det er vel fortjent å få den på trykk!
Så gøy da Mona og så vel fortjent , gratulerere
Hei Mona, vil bare gratulere, er ikke overasket
Hiavata
hvor gammle er Corydoras sp. Black? kjøpte meg noen på tam alna med samme str

Jeg skjønte dessverre ikke spørsmålet. Hvor gamle er hvem sine sp. Black? Mine...? Eller dine? De du viser bilde av?

Kan dessverre ikke si noe om hvor gamle dine er, utifra bildet. Men de ser unge ut. Om de er solgt til normal tid som grossistene vanligvis gjør, er de bare noen få mnd gamle (gjetter på 3 - 5 mnd).
Denne reka fulgte med i håven da jeg fisket ut
noen C. weitzmani i går.
Se på øyet Det ble så skarpt og fint. Synes reka ser litt engstelig ut også, by the way....hehe


Det er forresten en kirsebærreke-hann.
[External Image]
mona o
Denne reka fulgte med i håven da jeg fisket ut noen C. weitzmani i går. Se på øyet :-) Det ble så skarpt og fint. Synes reka ser litt engstelig ut også, by the way....hehe :-) Det er forresten en kirsebærreke-hann.


Hei Mona=)
Jeg trodde kirsebærreke hannene var grønnlige i fargen?? Jeg har kirsebærreker selv og noen er røde og noen er grønnlige i fargen, trodde de som var grønnlige i fargen var hannene??? Eller har jeg misforsått helt her og har 2 typer reker??
Jeg har hundrevis av kirsebærreker, men ingen grønnaktige hanner, så det vet jeg ikke noe om.

Kanskje du har naturvarianten? Kirsebærreken er vel ikke så rød fra naturens side, mener jeg å ha lest, den rødfargen er frembragt ved avl. Kanskje noen av dine begynner å "vende tilbake til det opprinnelige"?
Reker er ikke min sterkeste side, så jeg vet ikke helt
Noen bilder av de nye Corydoras julii/trilineatus'ene mine. Nydelige!
De er i farten hele tiden og jeg ser ingen som ikke har taklet flyttingen.
Noe mistroiske hvis jeg fekter for mye fremfor akvariet, men tillater at jeg står der og ser på dem i ro og fred. De spiser godt og har utført det vanlige Corydoras-i-nytt-akvarium-ritualet med "full fres" opp og ned langs glasset i et par dager. I dag ser de ut til å ha roet seg ned litt.

[External Image]


[External Image]

Nærbilde av hodemønsteret.
[External Image]
Nydelige var de Mona, bildekvaliteten på bildene dine er veldig bra!!
ville sagt dette var c. julii etter det jeg har sett av bilder.
ja, mine triller er sølv-hvite i bunnfargen, denne heller mer mot brunhvit. ville og sagt det var julii med min begrensede erfaring
mona o
Jeg har hundrevis av kirsebærreker, men ingen grønnaktige hanner, så det vet jeg ikke noe om. Kanskje du har naturvarianten? Kirsebærreken er vel ikke så rød fra naturens side, mener jeg å ha lest, den rødfargen er frembragt ved avl. Kanskje noen av dine begynner å "vende tilbake til det opprinnelige"? Reker er ikke min sterkeste side, så jeg vet ikke helt :-)


Hmmm, det vet ikke jeg heller, var derfor jeg spurte deg.. Men kan jo være at jeg har naturvarianten siden hannene mine er grønnlige i fargen istedenfor røde.. Hunnene har en skikklig dyp rødfarge og har en hvit stripe langs ryggen når de er voksne og er nydlige å se på=) Har dine hunner hvit stripe langs ryggen??
Reker er ikke min sterkeste side heller og lærer stadig noe nytt=)
Flere C metae egg :-)
Plukket ut noen Metae-egg i dag - jeg er blitt litt smitta av egg-rusen til Elin H
Vanligvis har jeg bare latt dem henge der, men nå vil jeg ha litt yngel å degge for, jeg også (noe å pusle med mens jeg venter på de litt gjevere artene...) Nå vet jeg ikke hvor mange egglegginger jeg har egg fra i plast-tanken jeg bruker, men det er 3 eller 4.

Jeg er 99% sikker på at Corydoras oiapoquensis enten lekte i kveld, eller kommer til å gjøre det i natt. Jeg så de var nesten i gang - men de er så sky at det er umulig å få fulgt med. De avbryter alt og stuper i dekning om jeg forstyrrer eller rører på meg det minste. Jeg ble litt oppmuntret da jeg så at et par av Atropersonatusene kom jumpende frem, tydelig påvirket av det Oiapoquensis'ene drev med (hormoner i vannet påvirker og kan sette i gang andre arter, om en art starter). Men jeg var litt opptatt med filter-rens av et par utvendige tønnefiltere lenger inn i rommet, så jeg fikk ikke helt med meg alt som foregikk i 160 literen.

Ang. filter-rensen... jeg tok for meg bl.a. Eheim filteret til 98 literen med Corydoras C140 kullet. Kan ikke huske jeg har renset det på lange tider... og gosja meg for en smørje! Ikke rart vannet liksom aldri ble helt klart i det karet, men bare så støvete ut hele tiden. Selv "keramikk-makaronien" i nederste kurv var tettet igjen av tjukt brunt gørr. Fikk skyllt kurvene og svampen og lagt på ny filtervatt på toppen, så rensket jeg godt opp i overflaten der flyteplantene var i ferd med å sprenge alle grenser. Det ble plutselig så mye lysere og triveligere i karet!
Da jeg var ferdig, merket jeg begge filterne jeg renset i dag med en lapp med dato for siste rens, sånn at jeg kan huske det og sjekke hvor lang tid det går mellom hver. Det pleier å være nødvendig med en filter-rens to ganger i året, en på våren og en på høsten. Men det kan være greit (og interessant) å få kontrollert det sånn konkret


Corydoras oiapoquensis
En sjelden anledning!
Corydoras oiapoquensis er helt i hundre i dag, det er lek på gang, og trangen til å formere seg er sterkere enn redselen for folk De er derfor fremme og i full fart over frontglasset, til tross for at jeg er tilstede. Denne anledningen til å få tatt bilder av dem kunne jeg ikke la går fra meg, så jeg tok en serie bilder. De ble litt skvetne av blitzen og la seg ned på sanden, så jeg tok bare noen og ga meg for å ikke avbryte dem helt.

Dette er en helt nydelig Corydoras-art! Kommer det egg, skal jeg plukke dem ut - vel og merke hvis jeg finner dem igjen i det store karet de går i da, 160 liter :p

[External Image]


[External Image]


[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap