Sonja's private med adgang for gjester (side 3)

Har du målt jern innholdet i karet kobberinnhold dette har selvsagt mye å si. ph kh og nitrit er bare en liten del. mye planter danner masse co2 på natten! dette dreper oksygen i vannet.
har du målt både nitrit og nitrat
har du målt KH den holder PH stabil
GH Hvor høyt skal den ligge hva ligger den på
magnesium i vannet er det målt
kobberinnhold
jern
Kan det være en fisk som dreper mobber ut annene fisk, f.eks kulefisk den plager alt å tar livet av de!
prøv og fôre bare litt hver 2 dag i noene mnd.
Prøv bare en type Fôr, masse forskjellige typer for fører til forstoppning og i verstefall død. tarmen kommer i ubalanse og fisken dør. baktopur bruker vi.
dette er mot infeksjoner bakterier og bukvannsott osv,
hiv 3 tabbletter og rør de ut i en liten bolle ta ut all fisk, ha all fisk oppe i den blandingen i en liten time med en luft pumpe med bruse stein i.
Vask hele karet ditt. skyll sanden godt vask planter steiner osv. sett opp karet på nytt, mål ph, gh og kh så den er perfekt til din fisk, ikke vask pumpen sett den på igjen ,fisk ut fisken fra karet med medisin og putt de opp i karet igjen, la lyset være av lenge ha litt lys på dagen, ca 3 timer så mørkt til neste dag igjen, gjør dette i noen dager 3-5 dager. dette stresser ikke fisken. ikke gi de mat på 5 dager, begyn og fôret forsiktig med kun en type fôr, da kan vi også utelukke fôret! det som er fint med denne måten er at du slipper å medisnere hele karet men bare fisken!
Ja, plantene danner litt co2 om natten, men det er minimalt, og det dreper ikke oksygenet, nei
Ingen døde fisk i natt/dag. Tror ikke det er mobbere i karet. Nå er det faktisk ikke så mange par igjen som vokter revir heller. Plantene vokser noe helt enormt som du kan se på de nye bildene i profilen min. Har faktisk kløpet av de lengste røde til ei som kjøpte et kar av meg. Medisinerte karet i formiddag og slo av timeren så det har stått mørkt i hele dag. Slo på i seks tiden og da var Kuuliene helt tullete.... Har ikke foret i dag. Får krysse fingrene og håpe det går bra nå.
Aggi
Ja, plantene danner [I]litt [/I]co2 om natten, men det er minimalt, og det [I]dreper [/I]ikke oksygenet, nei ;)


har du dårlig vann fra før av så klart planter kan ødelegge mye!
Siste nytt fra 350 literen. I dag kom det fram et lite svart?? nor fra bak en stein. Tidligere har Zebraen spyttet men de var gule så jeg vet faktisk ikke hva dette er. Har enda en Zebra som skal spytte i dag? (er i hvertfall gått 21 dager). Den er tydelig litt forvirret og gjemmer seg bort så jeg har ikke sett om det er yngel eller egg i kjeften på den. Den som venter får se.

I 160 literen har det ikke vært noen dødsfall siden sist. Den "pesende" fisken svømmer nå normalt. Kanskje Esha 2000-kuren har hjulpet? Har også knepet godt av den røde planten med alle røttene i tilfelle denne stjal oksygen om natten. Ingenting skal være uprøvd for å redde de fiskene som er igjen.

I 110 literen har jeg nettopp hatt et godt vannbytte og ommøblert litt. Noen nye planter er satt inn fra 160 literen og jeg håper de får stå i fred. Tviler vel på det siden det hovedsaklig er gullfisk i karet.
Siste nytt fra literlivet her i huset.
I 350 literen går livet sin vante gang. Har funnet ut at L-84 min kjeder seg. Hver dag tar den samme rundturen om igjen og om igjen. Opp veggen over holderen på varmekolben for så å skli ned langs denne. Skikkelig komisk å se på. Tidligere var det en Golden som holdt på med dette men nå har altså mallen tatt over. Den kan holde på i flere timer.

160 literen (dødens akvarium) har stått nede en god stund og ble nesten solgt. Denne ble startet opp igjen etter en skikkelig rundvask og med nye filtermaterialer. Bakgrunn, underlag og bunnlag ble byttet ut. Her er satt inn sand, hvite kalksteiner og Crinum calamistratum. Noen få fisk er også flyttet inn og det ser ut til å gå greit foreløpig.

110 literen har fått en del nye planter og 2 nye Ancicstruser som etter hvert skal flytte til 160 literen. Det flyttet i tillegg inn 4 blå reker (av mangel på annet sted å ha dem) men disse har jeg ikke sett igjen så de har nok gjemt seg godt.

Har også en 54 liter stående å gå men her bor det for øyeblikket kun 3 Kulii-ål og masse pestsnegler. Ikke spesielt vakkert.


160 literen. JIPPI! Nå har Palettene mine egg i en kokosnøtt og jeg har nettopp oppdaget 100-vis av Regnbueyngel (ikke apistogramma'en) i samme karet. Foreldrene passer på som bare det og henter inn igjen smårollingene som tar seg en tur. Yngelen bor innimellom røttene på den ene Crinum-planten og det ser omtrent ut som en maurtue. Tøffeste jeg har sett på lenge. Snakker om at nyoppstarten av "dødens akvarium" er blitt vellykket. "GLIIS".
Gratulerer! Dette høres bra ut. Godt at du fikk bukt med pesing og sykdom! Takk for det gamle, forresten. Litt tidlig å si godt nytt år...
Jepp. Takk for det gamle. Var tenkt å ringe deg ang. palettyngelen din her om dagen. Trenger noen palettdamer i karet men etter at jeg oppdaget all regnbueyngelen og voktingen på kokosnøtten av palettparet må jeg nok vente med å putte nytt oppi.
Jeg har en del paletter, nå ja... Men ser ikke forskjell på kjønnene ennå... Men du har en hann og en hunn? Da skulle det holde, egentlig... De er jo parfisker. Tar ikke lang tid før de blir flere, tenker jeg.
Nei. Har flere. 2 hunner og 3 hanner. Kun ett par som har funnet hverandre foreløpig.
Først av alt skal jeg si at jeg normalt sett ikke verken følger med, eller bryr meg alt for mye om personlige akvarietråder. Rekker rett å slett ikke med disse.

Men etter at jeg ble tipset om denne tråden, har jeg mest gjennom store deler av innleggene, og ser at her er det en del hubro-er i salaten.
Siden tråden er åpen for alle lesere, er det på sin plass å avkrefte en del påstander her.
Det er ikke ment som kritikk til den som har gitt rådene, men kun korrigering av feilaktig informasjon.
Skal før jeg starter kalaset si at det er en fordel å gi råd som det faktisk er noe hold i, og ikke bare pøse på med halvtenkte teorier (om det er det da.)

Evolution
Har du målt jern innholdet i karet kobberinnhold dette har selvsagt mye å si
Det finnes ingen sammenheng mellom innholdet av Fe og Cu i vannet. Dette er to helt separate grunnstoffer, og test av det ene vil ikke påvirke det andre.

Evolution
mye planter danner masse co2 på natten! dette dreper oksygen i vannet.

Evolution
Prøv bare en type Fôr, masse forskjellige typer for fører til forstoppning og i verstefall død. tarmen kommer i ubalanse og fisken dør.

Evolution
baktopur bruker vi. dette er mot infeksjoner bakterier og bukvannsott osv, hiv 3 tabbletter og rør de ut i en liten bolle ta ut all fisk, ha all fisk oppe i den blandingen i en liten time med en luft pumpe med bruse stein i.

Evolution
har du dårlig vann fra før av så klart planter kan ødelegge mye!

For å gjøre det enkelt; hvor henter du slike påstander fra?

Til sitat 1:
Planter vil produsere bittelitt Co2 på natten. Har selv hatt kar som var så tett beplantet at jeg fanker`n ikke fikk ned slangen for vannbytte engang.
Co2-innholdet steg fra 3mg\L til 3,5mg\L nattetid. Trolig er det forbruket av Co2 som nattetid ikke eksisterer som er er årsak til denne mikroskopiske endringen, og ikke produksjonen av gass.
Siden det er snakk om ett kar med Ph på 8-8,5, vil uansett ikke Co2 merkes, da dannet ikke greier å mettes med denne gassen.
Kan også si at både Co2 og O2 er gasser, som vil finnes uavhengi av hverandre.
Mengden O2 vil derfor ikke påvirkes av mengden Co2, og motsatt, med mindre en snakker om mengder som er langt over hva fiskene ville tålt.
Tror kanskje du har misforstått litt med tanke på dette med vannbevegelse i overflaten\ luftepumper.
En anbefaler til plantekar å ha lite av begge deler, da den økte bevegelsen sørger for at Co2 luftes ut, mens O2 luftes inn.
Det hele henger rett å slett sammen med hvor stor andel av lufta som er de ulike gassene.

Til sitat 2:
Variert kosthold er meget viktig, også for fisk. Å kun fôre med en type fôr kan fort gi mangelsykdommer.
Fiskene er faktisk beregnet for å spise mer enn en type fôr gjennom livet sitt.
De får derfor ingen problemer med mage\ tarm, med mindre en fôrer med ett helt uegnet fôr.
Selv gir jeg noe mellom 25 og 30 typer fôr, inkl frosset, ferskt og tørrfôr.
Ikke en fisk sliter med tarmsystemet sitt.

Til sitat 3: Regner med at det er bactopur direct du mener.
Dette er en medisin som en slett ikke bør bruke for ofte.
Dosseringen du oppgir, er tilstrekkelig for 150L vann. Om da bollen er på 15L, er det snakk om 10*maks dossering.
Den korte tiden fisken bades, er det som berger livet deres.
På den andre siden; du nevner stadig vekk stress, i forbindelse med stell av karet.
Ett slikt bad er ennå mer stressende.
Hvorvidt det i løpet av en time er mulig å påvise noe opptak av medisin i fisken, er vanskelig å si.
Om de i det hele tatt påvirkes ut over å stresse ræva av seg (og dermed starte å drite), vil hyppig utsettelse for denne kuren faktisk ha så store negative effekter at du reduserer livslengden til fisken, og står i fare for å bidra til at bakteriene utvikler ressistens mot virkestoffet.

Du kan sammenligne dette med en vanlig antibiotikakur til mennesker:
Denne rasserer bakteriefloraen, også i tarmen. Dette gir gjerne enten forstoppelse, eller en kraftig diarè. Det samme vil skje for fiskene.

Til sitat 4:
Planter, med mindre de råtner, har kun positive effekter på vannet, enten det er en eller 30.000 planter det er snakk om.

Om trådstarter ønsker at jeg skal rydde opp i en del av innleggene, er det bare å sende meg en mail
Hmm. Kom hjem fra jobb i dag og kunne ikke se en eneste Regnbue-yngel i 160 literen. Foreldrene var på svømmetur og spiste som normalt da jeg matet. De viste heller ikke tegn til å bevokte noe område i karet. Det var sikkert 200 stk i går kveld. Så nesten ut som en myggsverm og da passer foreldrene godt på. De kan vel ikke ha blitt spist i løpet av natten/dagen? Kan foreldrene ha sanket dem i munnen når de spiser normalt? Hmm. Liker ikke helt dette.
Første kull er veldig utsatt for sultne foreldre. Det har jeg opplevd med både apistoer og paletter. Går ut fra at det samme gjelder regnbuer
Det går nok bedre neste gang...
Det kan selvsagt også hende at andre fisk tar yngelen, dersom du har fisker som regnbuene ikke klarer å holde på avstand...
Jippi. Nye yngel i 160 literen. Nå er det Palettene som viser frem ungene sine. Synes litt synd på de andre i karet. Scalarene er henvist til det ene hjørnet og Regnbuene til det andre. Og stakkar dem som forsøker å nærme seg. Jaggu noen hissigpropper disse Palettene. Får bare håpe de er bedre yngelpassere enn Regnbuene. Der har jeg ikke sett en unge igjen. Har puttet mer kalkstein i karet. Fikk en stor en med masse labyrinthuller som Palettene elsker. Kjempefin gjemmeplass for småtrollene.
Hei
Hei sove,kan ikke se att du har kometert det Frank angell har skrevet.
Hvis du ikke har lest det bør du gjøre det.Han er en som sitter på mye kunnskap ivertfall,jeg personlig har lært mye av han.
Mvh Stig.
Stig Førde
Hei sove,kan ikke se att du har kometert det Frank angell har skrevet. Hvis du ikke har lest det bør du gjøre det.Han er en som sitter på mye kunnskap ivertfall,jeg personlig har lært mye av han. Mvh Stig.


Joda har lest det Frank har skrevet og setter umåtelig pris på at han tok seg tid til å lese korrigere feilpåstandene i tråden min. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal høre på når det er bare en eller to som kommer med råd når jeg ikke har peiling selv. For min del ble det et problem i og med at ingenting av det jeg prøvde for å redde fiskene hjalp. Men men nå er karet startet på nytt og alt er bare velstand.
I 160 literen blir det nok enda mer liv tenker jeg. Palettene er ute og lufter ungene sine flere ganger for dagen. Ser ut som det er ca 7-8 stk. Regnbuene leker så der blir nok snart yngel igjen også tenker jeg. Siden sist har 2 Tigersnegler og 4 Eplesnegler + en liten Ancistrus flyttet inn i karet.

I 350 literen ser jeg stadig tyggende fisk. Yngel titter frem i alle størrelser. Den største vi har sett er ca 2,5 cm. Den minste bare 4 mm. Vet ikke hvilke type disse er da noen er knall gule mens andre er brunaktig. Har heller ikke sett store gule yngel. Lurer litt på om Zebraen blir født gul for så å skifte farge..? Det er i hvertfall disse som tygger ustanselig. Hongi-hannen graver seg snart ut av karet. All sanden som ble puttet i vet oppstart er ligger nå i forkant og "fjellene" mine har sikkert sunket 10 cm. Må vel snart ha meg en skikkelig opprydning i dette karet.

I 110 literen hadde vi dødsfall i forrige uke. Den store svarte Black Noor gullfisken "Pop-eye" bukket under. Hadde vært slapp"fisk" i noen dager og plutselig var han død. Siden minstemann på åtte har tatt alle aksjene i dette karet var det stor sorg.

Har også endelig fått noe i 54 literen som har stått tom i flere måneder. Kirsebær-reker. Takk Aggi. Utrolig tidig når vi puttet de oppi. De svømte rundt hele kvelden. Etterpå må vi faktisk lete litt for å få øye på dem. Blir nok bedre når de blir litt større.
SoVe
Har også endelig fått noe i [B]54 literen[/B] som har stått tom i flere måneder. Kirsebær-reker. Takk Aggi. Utrolig tidig når vi puttet de oppi. De svømte rundt hele kvelden. Etterpå må vi faktisk lete litt for å få øye på dem. Blir nok bedre når de blir litt større.


Jo værsågod.
Det er normalt at de svømmer rundt sånn når de havner i et nytt kar. Jeg bruker å gi dem algetabletter hvis det er veldig lite alger i karet. Hvis du har alger, så trenger du ikke fóre med det første.
I går flyttet det en gruppe fisk inn i 54 literen. Valget falt på Normans Lyktøyefisk. 12 i tallet. Synes de var veldig sjarmerende med de lysende blå øynene. De er fortsatt små. Ca 1 cm og passer utmerket sammen mer de søte små Kirsebærene. Kikker nå etter et par reker til som kan flytte inn men ønsker ikke noe som krysse seg med Kirsebærene. Åpen for forslag.
Tilfeldig bekjentskap
© -mette-
Reklame for plussmedlemskap