Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Kristin Torgersen © Håvard Støre Andresen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Leanders akvarie lounge
1  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Var vel på tide jeg ordna meg et eget lite hjørne her på akvaforum nå som jeg har begynt å gro fast her inne hehe :)

Jeg heter da Leander,bosatt på frogner i sørum,jobber til vanelig på lager, er 26 år.

fikk min inntresse for akvarie for 2 år siden,da kom det en 60 liters i hus med et par ancstrius,tigerbarber og litt ymse, ble helt oppslukt alt da,ikke så unaturlig for meg,for jeg har et helt spessiel forhold til vann,helt fra jeg var liten,elsker å bade,drikke å se på vann :) men så tok jobben overhånd og all tiden min,så jeg stoppa opp med akvarie etter 6-7 månders tid,fikk meg en "karamel" i sommer og sykemelding,lekse vel lært aldri så mye jobb igjen på meg,aldri så galt at det ikke er godt for noe ble akvarie hobbyen tatt opp igjen,med nye krefter,kapital og mer tid.

jeg hadde i måndene først lest mye om kampfisk,er utrolig facinert over den lille skapningen der,spessielt halfmoon.. 48 liters akvarie ble innkjøpt en kampfisk gutt fikk hjem der med en gang,så en 20 liter nok en kampfisk der.. å så kom jeg over en 300,en 180 liter og nok en 19 liter. hehe.. baller fort på seg !:)

Etter en tur hos aquamainas fikk jeg enda mer vann på mølla,utrolig mange fine fisker å se på der,jeg ble helt forelsket i et par jeg fikk med blå acara/blå ciklide der i fra,fortsatt begistert for kampfisk,men i mangel på halfmoon i norge er inntresen og fokusen lagt på ciklider for nå. men skulle noen her i området være inntrisert i et spleise lag for å importere noen halfmoon fra thailand er jeg 100% med :)

Jeg leier forøverig en kjeller leilighet på 90 kvm,så har litt plass og et eget rom dedikert til akvarier,men da man leier finnes det noen begrensninger for hva man kan finne på av fast innstalasjon. men har fordelen av et gulv som tåler mye og lett tilgang til sluk og vann kran :)

jeg vil prøve å poste prosjektene mine her,om ikke alle i hvertfall de største begivinhetene. å blir du provosert over skrive feil så styr unna! jeg bruker ikke tid på sånne bagateller,bedre å bruke tiden på å bytte vann :P

ideen med akvarie rommet mitt er at det skal ha en avslappet atmosfære og ikke ha et "sterilt" oppdretts preg,derfor prøver jeg å styre unna de tradisjonele reolene,selv om det vil muligens komme en slik en inn med tiden også :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
(Sist endret 21.10.2007 kl. 23:00 av leanderr )
 
Postet 21.10.2007 kl. 22:57
[Rapportér innlegg]
2 akvarie lounge fase 1

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
Fase 1 er nå godt på begynt som kan ses på bildene,man kan se det hersker litt kaos enda men er i godt i gang.

fase 1 går ut på følgende :

bygge benk langs hele lang veggen med skap under hele veien, det har blitt brukt litt hva jeg har for "hånden" dermed ble de gammle disco høytaler kasene mine brukt som moduler og skap.

kassene er 90 cm lange og 45 cm høye,de ble lagt opp på noen bære bjelker i bunnen/sokkel som er vatra opp. på toppen ble det brukt vanelig benke plate kjøpt på bygg makker,hele stasen er ca 3,80m langt og 60cm dypt,tottalt høyde med bæreverk,kasser og benke plate ble ca 60 cm noe som jeg finner som en god arbeids høyde og samtidig gir godt innsyn fra en 3 seter sofa (oppblåsbar) som også blir kjøpt inn som en del av fase 1.

på gulvet blir det lagt laminat,fliser med varme kabler er helt klart drømmen,men da jeg leier så begrenses slik av hva husverten er villig til å betale,jeg for heller være nøye med å ha noen håndkler klar ved søl :)

Vidre så skal det nevnes at fase 1 inngår følgende :

innkjøp av ny 340 liter,med dobbel t8 armatur og tetratech 1200 filter,dette er bestilt hos aquamainas. av grus vil det bli kjøpt inn engelsk elve grus,røtter og steiner,planter blir det lite av,da det kommer til å bli et ciklide akvarie dette vil bli vurdert igjen da det blir klart hvilken ciklider jeg kommer til å gå for i tilegg til radar paret jeg har med acara :)

litt vidre,det blir kjøpt inn innvendig bakgrunn til både 340 litern og den eksisterende 180 litern,sirklasjon pumpe til hvert akvarie da jeg har tenkt å prøve å bygge filter bak bakgrunnen med blå matter. blir kansje litt overkill i 340 litern,men ciklider griser så fælt at litt ekstra filter kapasitet føler jeg at jeg kan være tjent med i det lange løp.

det vil også bli kjøpt inn litt små ting som ikke er direkte akvarie relatert,halogen belysning i taket,halogen(12v) belysning innvendig i skapene.

innkjøps listen av teknisk utstyr som venter på bestiling er som følgende :

PPI Filter Foam Mat blue 100x50x5 cm ppi10

EHEIM compact 1000

EHEIM Pumpe compact+ 2000

Aquarium background 117x45 cm

Aquarium background 98x35 cm

EHEIM aquarium hose 3 meter

Hypancistrus zebra *drømme om*
(Sist endret 21.10.2007 kl. 23:27 av leanderr )
 
Postet 21.10.2007 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
3  

akvafil
Medlem male.gif
Fra: skedsmokorset
Grattis med egen pjatte tråd :)
Blir spennende å følge med på prosjektet ditt. Opprettet nylig en egen blogg sjæl, kult å ha en fast plass der man legger ut alt mann surrer med :)

African Fever - The addiction caused by keeping African cichlids.
 
Postet 22.10.2007 kl. 00:13
[Rapportér innlegg]
4  

tulladi
Medlem female.gif
Fra: Lofoten
veldig interessert i å høre om det tetratec filteret du har bestilt. om du blir fornøyd med det osv. har fremdeles lyst å prøve denne typen til min kommende 325L istedet for eheim 2028, mest pga prisforskjellen. dessuten har jeg en tetratec in1000 pumpe og er rimelig fornøyd med den så langt...:-)
*legge på favoritter og vente på news*

 
Postet 23.10.2007 kl. 21:30
[Rapportér innlegg]
5 fase 1 fortsettelse

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
det går ikke fort med meg,men det går nå i hvertfall fremover, i dag ble jeg ferdig med å montere alle dører med tilhørende magnet lås. å så har jeg fått laget en "søle" kant rundt benken,i form av en list som jeg dro silicon langs kanten på, lista skal males og lakkes.

morgen dagens problem skal gå til å maskere godt da jeg er en sikkelig kløne,å kansje begynne med det første malings strøket på kvelden :)

skal gi tilbake melding på hva jeg syntes om tetratech filtere,jeg har ikke hatt utvendig filter før så jeg er kansje ikke den rette til å bedømme,men om jeg blir fornøyd eller ei skal jeg klare å spytte ut.

jeg hadde tenkt å la det nye filtret få kjøre litt i den gammle 300 litern min for å få bygd opp litt filter bakterier mens jeg venter på bakgrunn og noe småtteri :)

i dag har jeg også lagt bilen ut for salg,så jeg skal få råd til enda flere akvarier ! hehe om noen skulle være nysgjerig kan den besiktes her

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 24.10.2007 kl. 00:04
[Rapportér innlegg]
6 action i 300 litern

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
må jo vise at det skjer litt inni akvariene og å ikke bare i rommet rundt.. har et par med acara som yngler jevnt og trutt,legger med et par bilder så man kan se :)

i tilegg har Herr ancitrus okupert det innvendige juwel filteret i 300 litern, så kommer vel noe valper der og :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 24.10.2007 kl. 16:07
[Rapportér innlegg]
7  

akvafil
Medlem male.gif
Fra: skedsmokorset
Åssen går det med yngelen? hvor gamle er de blitt? :)
Av kullet jeg hadde med multispinosa er det bare en igjen, men til gjengjeld så er det en seig liten j*vel hehe...

African Fever - The addiction caused by keeping African cichlids.
 
Postet 24.10.2007 kl. 17:15
[Rapportér innlegg]
8  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
hehe er fort gjort det der !:) samme skjedde her,jeg hadde 2 kull og begge strøk med.. mye av skylda har dårlig filtering,for lite filter og det var ikke innkjørt sikkelig, jeg måle nitrit anhver dag,trodde det holdt men akk.. men jeg har faktisk igjen 2 da som overlevde mot alle forutsettninger.. de svømmer rundt i 50 litern nå,de er nok rundt en månde gammle,vokser og trives så jeg har et håp om å klare å få de til å bli fullvoksne :)

de har jo yngel hos seg nå også,de ble fritt svømmende i går, men denne gangen skal de få være hos foreldra sine,men hele akvariet skal flyttes til søndagen så man for se hvordan det går da :)

men brent barn skyr ilden, 180 liters akvarie skal opprustes med filter bak innvendig bakgrunn ting som et ledd i fase 1.. da går det kansje bedre neste gang :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
(Sist endret 24.10.2007 kl. 20:27 av leanderr )
 
Postet 24.10.2007 kl. 20:26
[Rapportér innlegg]
9  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
da var benken ferdig, nå venter bare den morsome jobben med å flytte akvariene opp på benken :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 29.10.2007 kl. 20:37
[Rapportér innlegg]
10  

Cecca
Medlem female.gif
Fra: Akershus
Ser skikkelig bra ut det der altså:-)

Rio 240, Rio 180, 60 liter, 54 liter, og 20 liter
 
Postet 29.10.2007 kl. 23:03
[Rapportér innlegg]
11  

Aggi
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Dette ser jo lekkert ut, Leander!
Skulle du få en større lekkasje i den kjelleren, så er det bare å hive seg på den oppblåsbare sofa'n, og padle rundt.. ;D

Aggi :)
 
Postet 29.10.2007 kl. 23:13
[Rapportér innlegg]
12  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
jeg håper jeg slipper og oppleve lekasje ! men sofan kan jo bli en fin liv båt i så fall ja :)

det største akvarie på 300 liter er nå flytta over til benken, ancistrusen hadde jo unger i juwel filtere disse kom ut da jeg putta filtere i en bøtte, var vel kansje en rundt 20 stykker som jeg fiska opp med te skje hehe.. de har jeg flytta over i et annet akvarie sammen med pappan.

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 03.11.2007 kl. 15:36
[Rapportér innlegg]
13  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
nå er benken ferdig og akvariene som skal stå på benken har kommet på plass. nå mangler det bare å få på plass det som skal være i akvariene ;)

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 15.11.2007 kl. 20:00
[Rapportér innlegg]
14  

Cecca
Medlem female.gif
Fra: Akershus
Blir super bra dette:) Grattis!

Rio 240, Rio 180, 60 liter, 54 liter, og 20 liter
 
Postet 15.11.2007 kl. 20:17
[Rapportér innlegg]
15  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
takk :)

gleder meg til å få i gang den nye akvariet :)

i det skapet som er åpent,kan man så vidt skimte Tetratec EX 1200.

legger med et oppdatert bilde av 300 litern som er oppe å går :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 15.11.2007 kl. 21:49
[Rapportér innlegg]
16  

Stine J
Medlem female.gif
Fra: hamar
det var en fin måte å bygge det opp på=) gjerne flere bilder er så spennende å se

Jååå, just det....
 
Postet 15.11.2007 kl. 22:13
[Rapportér innlegg]
17  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
her kommer det noen flere bilder :)

1) acara babyer som leke slåss
2) Hoplosternum
3) blå acara mamma i fokus

er ikke så kjempe dreven akvarie fotograf enda, å er ikke helt fornøyd med kamera mitt,syntes fokusen er fordårlig. men mulig det er pga for dårlig lukker hastighet. kamera er forøverig et panasonic LS3. tips mottas alltid med takk :)

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 16.11.2007 kl. 23:52
[Rapportér innlegg]
18  

leanderr
Medlem male.gif
Fra: Frogner
Klikk på bilde for større versjon
1) acara pappa
2) acara pappa i fokus
3) acara mamma

Hypancistrus zebra *drømme om*
 
Postet 16.11.2007 kl. 23:54
[Rapportér innlegg]
19  

Stine J
Medlem female.gif
Fra: hamar
var jo fine bilder dette, bedre enn hva jeg presterer hehe

Jååå, just det....
 
Postet 18.11.2007 kl. 22:51
[Rapportér innlegg]