Småtteri og spekulasjoner (side 32)

Hahaha, jo det kan nok hende jeg hadde blitt pittelitt skremt av lakriser i 3L

Men det dekkglasset som er på 12 litern, det fulgte vel med?

Den lille sjokkisen så heldigvis ikke ut som det jeg forbinder med sjokkis. Lignet på en bitteliten honninggurami og de er jeg ikke særlig begeistret for -puhh, ingen flere nye ønskefisk på lista!

Klarte ikke finne noe om Parosphromenus sp. Sungaibetr?
Galemor
Jeg har tatt valget å avstå fra stemming oxo dette året, dette fordi det ikke finnes noen mulighet for å få ting som man vil, så kan heller de som vet hvordan hva er, stemme. :P

Jeg mener at det minste du burde gjøre for landet ditt er å stemme.

Ta en valgtest på en eller flere av nettavisene. Da finner du ut litt om hvem som "kanskje" vil det du vil. Er du uenig med eller usikker på alle så leverer du en tom konvolutt. Da har du i hvertfall rett til å si noe om landet du bor i de neste 4 årene.

Lisbetgh
Hahaha, jo det kan nok hende jeg hadde blitt pittelitt skremt av lakriser i 3L ;)

Jeg tror jeg hadde deissneri forrige gang du var innom. Jeg sa sikkert artsnavn og pekte på den ene boksen mellom alle kampfiskene. Men gjorde sikkert ikke noe stort nummer ut av det.

Og ja, dekkglasset fulgte med. Nå fabler jeg om at jeg burde hatt 4 til, fordi det hadde passet bra i hyllen og åpnet for nye muligheter innen miniatyrismen.

Nå skal jeg ut og stemme og en tur innom butikken for å se om jeg finner ut hva denne hemmelige fisken til Lisbeth kan være.
Humunuku
Nå skal jeg ut og stemme og en tur innom butikken for å se om jeg finner ut hva denne hemmelige fisken til Lisbeth kan være.


Tror ikke det er din type fisk. Jeg tror jeg egentlig verken har råd eller plass til den så det er ikke hemmelig lengre: Gullgoby. Fikk ikke med meg det latinske navnet og finner ingen ting ved å søke på "gullgoby". Men den var fantastisk flott. Glimret i gull og flapret med store brystfinner!
Mye fine gobier. Jeg hadde en rhinogobius på et par tre centimeter som jeg synes var veldig fin og knøttliten, men den har ingen noen sinne sett siden. Det er forresten noen veldig fine gobier på Oslo City.
Humunuku
Mye fine gobier. :-) Jeg hadde [URLBLOCK1] og knøttliten, men den har ingen noen sinne sett siden. Det er forresten noen veldig fine gobier på Oslo City.


Den var fin! jeg var innom og henta meg 4 goby i dag likevel... stiphodon atratus. Fant en side med bilder, men ikke veldig lik mine.
Humunuku
[URLBLOCK1] skriver om beste medium og anbefaler potetmospulver og vann. Selv bruker jeg havregryn, bittelitt sukker, tørrgjær og litt mindre vann enn gryn. Han beskriver også en metode der man legger to ark med papirhåndkle oppå kulturen for å høste mark i det øverste og bare dyppe dette arket i karet da dette er fritt for medium/grøt.


Jeg sliter med at kulturen min etter hvert blir litt for bløt etter å ha stått i ei ukes tid. Det med papirhåndkle virker lurt, men jeg er redd for at jeg fôrer fiskene mine med fersk mark blandet i gjærsaus....
Jeg bruker samme oppskrift som deg.

Lisbeth
Den lille sjokkisen så heldigvis ikke ut som det jeg forbinder med sjokkis. Lignet på en bitteliten honninggurami og de er jeg ikke særlig begeistret for -puhh, ingen flere nye ønskefisk på lista!

Er den kommet i butikkene allerede eller er den på bestillingslista? Har bedt TAM si fra om den er på lista.
Synes denne høres spennende ut, men lite info å finne Hadde vært kult å hatt i 33Litern, men om den ikke falt i smak så tror jeg kanskje jeg også dropper den Hvor mye kostet de forresten?
Lisbeth
Den var fin! jeg var innom og henta meg 4 goby i dag likevel... stiphodon atratus. Fant en [URLBLOCK1], men ikke veldig lik mine.


Faktisk veldig ulike de jeg lenket til deg. har leita litt mer og funnet noen som ligner veldig mye
MarenB
Jeg sliter med at kulturen min etter hvert blir litt for bløt etter å ha stått i ei ukes tid. Det med papirhåndkle virker lurt, men jeg er redd for at jeg fôrer fiskene mine med fersk mark blandet i gjærsaus.... Jeg bruker samme oppskrift som deg.


Min microormkultur blir veldig flytende etterhvert. Da strør jeg bare eller rører i litt babygrøt. De klarer faktisk å velte neddi den tørre grøten selv hvis jeg ikke rører det inn
Jeg bare etterfyller/strør litt havregryn over "våtmarken". Jeg har også blandet inn ferske gryn i den gamle guffa med en skje, men tror ikke det er nødvendig. det funker bra bare å stør litt gryn rundt kanten. Wayne hadde jo en formening om at marken ikke druknet i denne sausen.

Lisbeth, jeg skrev i den andre tråden om gobiene. De er dritkule, men det passet ikke for meg nå. Men en gjeng små gobier er mye mer "riktig" enn en corybande i et asiakar.

Jeg fylte på med 6 nye Oryzias mekongensis i dag. De har gått med Kasat-rekene siden i våres og jeg mistenker at kanskje rekene har forsynt seg med evt risfiskegg. At det har forsvunnet noen av de jeg har kjøpt i løpet av noen måneder anser jeg som lite urovekkende. Hvem vet om det er en bestemorfisk eller tenåring man kjøper. Og hvor lenge lever egentlig en knøttliten fisk. Hadde jeg vist slike ting hadde jeg kanskje hatt grunnlag for å spekulere i hvorfor fisk dauer.

Sånn ellers er jeg ikke kar om å se den ene tanganyika lyktøyehunnen. Kan den ha hoppet eller blitt sneglemat? Fant ingenting på gulvet og ingeting i karet - tror jeg. Det er kanskje på tide å seriøst få til et oppdrett på disse nå tror jeg. Kanskje flytte den ene hannen og lage en mop.

Glemte å kjøpe epleeddik i dag, men satser på at jeg husker det hvis jeg skriver om det her en gang til. Eller at livet blir så surt etter valget at jeg ikke trenger eddik.
Humunuku
Vel hjemme fra VAK-auksjonen. Alltid er trivelig å treffe andre akvarister og nye "gamle kjente". Det var noen fine lakriser jeg var klar for, men "noen" droppet budrunden og åpnet over min limit. Lykke til! :-)


Heisann...

Fiskene fikk jeg drit billig, utrolig! ...regnet med at jeg måtte ha punget ut med det dobbelte. Neste gang burde du ikke han ha noen limit, i allefall ikke på en slik skjeldenhet

Lakrisene er utmagret men håper de er over første kritiske fase, alle er observert å ta til seg dafnier, nyklekt artemia og microorm, så det ser lovende ut foreløbig....


Flott tråd du har, mye nyttig å lese her ...og takk for mange gode råd!
...og ikke minst for Betta Channoides og klovnkilli. Flotte fisker!
Janne
Neste gang burde du ikke han ha noen limit, i allefall ikke på en slik skjeldenhet ;-)

Limiten var det jeg hadde i lomma og når du startet på min limit er det ikke stort å gjøre. Tror det hadde blitt litt krøll å by over evne. Men sånn er det å gå på auksjon. De kostet forresten 139 pr stk hos Dahls, så du fikk dem billig. Uheldigvis var det de siste fra butikken. De er i hvertfall i trygge hender i og med at du er inneforstått med hva som må til for å holde dem i live. Det er ikke sikkert at noen andre hadde tatt "vil høyst sannsynlig ikke ha annet enn levendefôr" seriøst.

Jeg er i hvertfall glad du ikke gadd å bli sittende til det siste kvarteret da Pseudosphromenus dayi gikk for 30 kr.

Sånn ellers ser det ut til at store dafnier ikke blir spist av oryziasene, men jeg bør nok se det an noen dager til før jeg kan si om jeg har funnet en kombo som fungerer. Ikke noe hadde vært kulere enn å få til en fôrkultur som fisken kan leve i.
Gratulerer med Pseudosphromenus dayi! ... de er deg vel unt

Og ja, kun levendefôr som duger, har erfart og lært.

De Dafnier som jeg ga lakrisene i dag var utrolig små (nyklekt dafnier?), sugde de opp med pipette fra glasset, det var heller ikke den store mengden som ble gitt. Så jeg vil nok tro at de største dafnier er for store også for Parosphromenus nagyi. Det var først når jeg ga nyklekt artemia at jeg så alle kom frem og tok til seg næring.

Spennende; fôrkultur som fisken kan leve i. Ser for meg nå at jeg plutselig har fisk i balja under reolen
Takker, det er litt gildt for meg å ha Pseudosphromenus dayi. Nesten litt nostalgi. De var å anse som macropode når jeg var guttunge og jeg husker at jeg hadde macropode men ikke hvilken. Så jeg anser macropodesrikelen for sluttet.
Det er nesten så jeg burde fått fatt på VF Colisa lalia for å slutte sirkelen. Det var den første labyrintfisken jeg husker jeg fikk lek på. Men de siste årene har det visst vært et virus på oppdrettstammene så de har blitt lite robuste og kanskje noe man bør unngå da det ikke er sikkert at dette viruset ikke smitter til andre arter. De to første treffene på en relevant googling lenker til interessante papers om viruset på andre arter også.

Nyklektartemia har vært basisdietten til mine Parosphromenus deissneri siden jeg fikk dem. Og så har de fått litt dafnier innimellom. Jeg har noen andre smådyr fra en pytt i skogen som jeg ikke har fått opp populasjonen på bla. cyclops og noen bittesmå hvite prikker som jeg har foret med et par ganger. De har også fått svært lite rent vann, stort sett etterfylt noen desiliter innimellom og slammet halve plastboksen hver andre måned. Så jeg vil si at levendefôr er viktigere enn vannbytter så fremt det er planter til å ta unna. Min erfaring er at hornblad klarer å tilpasse seg ganske lav pH.

Når det gjelder størrelse kan det godt hende at nagyiene river dafniene i passende biter hvis de bare er litt for store, hvis ikke er du heldig og kan kanskje ha dine levende i en dafniekultur der du bare må fylle på med voksne dafnier innimellom.
Hei

Beklager sent svar.

Buskfiskene ble kjøpt igjennom en her på forumet. Virkelig flotte fisk!
Ja Microctenopoma ansorgii er en fin fisk, jeg er ganske sikker på at jeg bare har hanner og et par av dem begynner å bli veldig fine nå. De begynner å leve opp til navnet oransje buskfisk.
Morsomt med afrikanske labyrinter også.

Jeg er forresten på jakt etter M. ansorgii hunner.

Sånn ellers flyttet jeg på Betta sp. von satun hunnen i dag. Jeg la merke til at hannen hadde kjakene fulle og at hunnen hoppet litt, så da flyttet jeg henne like greit. De har fått gå sammen etter lek ved minst fire tidligere forsøk, så denne gangen forsøker jeg å isolere hannen for å unngå at han aborterer.

I går plukket jeg egg fra andre generasjon Tanganyika-killi, så nå er stammen igjen reproduktiv. Jeg har ikke funnet egnet materiale til å lage en mop enda så jeg har ikke fått noe ut av L. pumilus, men det ser ut til at de leker ved steiner og en. Normaniene jeg fant i en balje for noen uker siden er fremdeles med og i vekst.
Kan du gi meg lenka til den labyrintnett-siden? Jeg klarer ikke finne tilbake til den...
Humunuku
Ja Microctenopoma ansorgii er en fin fisk, jeg er ganske sikker på at jeg bare har hanner og et par av dem begynner å bli veldig fine nå. De begynner å leve opp til navnet oransje buskfisk. Morsomt med afrikanske labyrinter også. Jeg er forresten på jakt etter M. ansorgii hunner. Sånn ellers flyttet jeg på Betta sp. von satun hunnen i dag. Jeg la merke til at hannen hadde kjakene fulle og at hunnen hoppet litt, så da flyttet jeg henne like greit. De har fått gå sammen etter lek ved minst fire tidligere forsøk, så denne gangen forsøker jeg å isolere hannen for å unngå at han aborterer. I går plukket jeg egg fra andre generasjon Tanganyika-killi, så nå er stammen igjen reproduktiv. Jeg har ikke funnet egnet materiale til å lage en mop enda så jeg har ikke fått noe ut av L. pumilus, men det ser ut til at de leker ved steiner og en. Normaniene jeg fant i en balje for noen uker siden er fremdeles med og i vekst.


jeg har 3 ungfisk, men det er først den siste uten de har begynt å komme ut av beplantningen. Skal se om jeg kan kjønnsbestemme etterhvert

De 12 literene fra Dahls, vet du om det var fler?

OG! Jeg har Betta edithae, og etter lek har hannen munnen full av egg. Det jeg lurer på er da
1. Skal hannen flyttes? Har fått med meg at det ofte ikke blir noe av, men sånn just in case.
2. Vil dette paret holde sammen, og de resterende kan flyttes? Vurderer artskar, så lurer på om disse er monogame og holder sammen

det skal også nevnes at jeg er stum av beundring for all kunnskapen din!
Nå er det et par uker siden jeg kjøpte 12-liter, så jeg tror det er best å ringe og spørre om de har fler. Veldig fint til egnet fisk og reker.

Har ikke tenkt så mye på om edithae er mongame og ser ikke ut til å dukke opp noen umiddelbare indikasjoner på det, men kanskje noe man kan spekulere i videre. Det ville ikke forundre meg.
Mine edithae har alltid abortert, men jeg er litt spent på hva som skjer denne gangen. Oppdaget akkurat at det er noe på gang der. Jeg hadde en ancistrus oppi der som kanskje krøllet det til, men den er ute av huset så kanskje det går av seg selv denne gangen.
En gang tidligere flyttet jeg en rugende hann til et ynglenett med rør og mose, men han aborterte. Jeg har lest litt om at folk stripper hannen for yngel, men har lyst til å la være å gjøre dette. Jeg tror mest på å la hannen få mest mulig fred og ro og ta bort annen fisk fremfor å flytte hannen. Det er i hvertfall ut fra dette at jeg har gjort dette med satunene nå.
En annen plan med edithae er å lage et tett beplantet kratt med ca 10cm dybde da jeg har sett noen biotopbeskrivelser om dette.

Google er min venn - Hadde ikke visst stort uten.
Sikkert et helt teit spørsmål, men hva er å strippe en fisk? Har hørt noe negativt om det....
Å strippe en munnrugende fisk for egg/yngel. Holde den og skvise kjeven slik at den må spytte, for å si det veldig enkelt.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap