Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Linda Widente © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Sloppy sine liter med vann
Sider: 1 2 3
41  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
ok...at det "ikke lukter godt" er noe helt annet enn at det "lukter dårlig", sånn jeg tenker...."dårlig" lukt ser jeg på som et tegn på at noe er surt eller råttent.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 19.06.2016 kl. 16:24
[Rapportér innlegg]
42 Alt er på plass

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Da var midlertidige t5 og t8 lys på plass. Pumpen går som en klokke, og etter innkjøp av et o-ring sett, så er koblingene tett. Dette var stas! Håper den roten snart har tenkt å synke... ??

 
Postet 25.06.2016 kl. 18:40
[Rapportér innlegg]
43 Roten som aldri vil synke

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Her er nesten hele karet - begynner å bli fint. Trenger fortsatt en del innredning, og litt mer sten og røtter. Men det kommer seg.

 
Postet 25.07.2016 kl. 23:35
[Rapportér innlegg]
44 Størrelsen teller?

Skjalg Bjørndal
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Spennende med nytt akvarium! 720 liter er jo litt å boltre seg på, men jeg stusset litt på artssammensetningen. Heckels ciklide Kan jo bli 25cm stor og er omnivore. Det lukter trøbbel på sikt. Både tetra og sommerfuglciklidene vil passe inn i munnen dens... Hva er planen når dette skjer?

 
Postet 26.07.2016 kl. 14:45
[Rapportér innlegg]
45 En ny start

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Den flotte, nye 720 literen fikk problemer helt fra starten. For en gang skyld gjorde jeg alt etter boken. Laaaang innkjøring uten fisk. Bunnsubstrat, vannverdier... alt var på plass. Kort tid etter kom akvariets forbannelse, blågrønne alger - cyanobakterier. Og det kom i rent, ny startet kar med svært god filtrering.

Disse sloss jeg med i nesten ett år og var på nippet til å ta ned karet og gjøre alt om igjen. En dag oppdaget jeg til min skrekk at temperaturen i karet var alt for lav.... Pinlig, men det var den ene tingen jeg aldri tenkte på. Temperaturen har aldri vært et problem. Men denne gang var det det.... Etter at dette ble rettet forsvant alt av blågrønn forbannelse og etter få dager var karet klart for å begynne å gjøre klart for ny start.

Lot akvariet gå i ca tre måneder med minimal belastning for å se om svineriet kom tilbake. Men etter tre måneder uten en eneste alge var jeg overbevist. Tid for å starte på nytt. Litt nye planter, noen røtter, litt dragonrock og noen nye fisk. Installert LED lys, på bildet er det 54 watt Solar Stinger. Utrolig lysutbytte på veldig lite strøm.

Det har flyttet inn noen flotte fisker og alle trives som plommen i det berømte og algefrie egget. En flokk Colombiatetra, Sebrafisk, Kongotetra, i tillegg til Cory Stebai, Anciatrus og Neontetra. Det bor også en gedigen malle oppi, den er etterhvert identifisert.

Veldig kjekt å se at karet nå begynner å se pent ut, fiskene trives og alt er såre vel. Håper idyllenn fortsetter.

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:35
[Rapportér innlegg]
46  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Blågrønnealger - akvariets forbannelse...

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:38
[Rapportér innlegg]
47 Ting ordner seg

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Etter nesten et år ser ting omsider bra ut. Litt fisk har flyttet inn...

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:44
[Rapportér innlegg]
48 Nytt led lys

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
I dag kom Helialuxen min, 120 cm og hele 6700 lumen. Fantastisk! Dayligt controller er på vei i posten, det ser ut som dette armaturet også har nattbelysning. Fra før har jeg en Solar Stinger på ca 54 watt. Det er utrolig flott og lyst i dette karet nå, jeg tror kanskje det til og med er nok lys. Vi får se hvordan plantene reagerer. Mulig det må en LED til på dette karet. Karet er 60 cm dypt, men det ser bra ut likevel.

LED anbefales på det varmeste! Har forsøkt det meste før, T8, T5 og metall halogen. Det kommer ikke i nærheten av disse :-) Super fornøyd!

 
Postet 04.07.2017 kl. 00:07
[Rapportér innlegg]
49 Stabil drift

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Karet har nå gått stabilt over tid. Fiskene virker å trives og ting ser bra ut. Helialux med kontroller er virkelig magisk. Lager flott soloppgang, solnedgang og skumring, i tillegg til stilig moonlight. Har supplert LED med 4x30 watt T8 planterør på 10.000 kelvin. Det er nok litt mye lys for dolkestikktetraene - de er litt sky, men har gode skjulesteder og store røtter å gjemme seg ved. Noe de ofte benytter seg av, de spiser sjelden på "høylys" dag.

Coryene har blitt flere - nå er de vel 9 stykker tror jeg. Kunne tenke meg noen fisk som trives i overflaten. Noen som har gode forslag til fisk som kan trived i dette karet? Det er ordentlig morsom å fore med tabeller av ulikeslag, å se en diger "flokk" av ancistrus, cory og siamesere, i tillegg til at flere av congoene tar hele tabletten i munnen og svømmer for livet :-) Noen flyteplanter bør lage fine skyggefulle steder for de litt mer sky fiskene. Noen tips til flyteplanter som ikke har for små blader og som ikke sprer seg for mye?

Planen videre nå er å fylle opp co2 flasken - den har stått tom i flere år. Noe plantene bærer preg av. Etter en skikkelig kjedelig oppstart har dette akvariet blitt veldig kjekt å holde på med.

Det virker som fiskene har et godt fiskeliv oppi her - noe som tross alt er det viktigste.

 
Postet 25.11.2017 kl. 05:58
[Rapportér innlegg]
50 Co2 anlegget er på plass

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Da var flasken full av 5 kg co2. Kjøpt to JBL Taifun co2 reaktorer og montert dem sammen. Ny tilbakeslagsventil for co2 og en ny permanent co2 test. Dette blir spennende! Magnetventilen ble kjøpt for flere år siden, men har aldri vært i bruk. Fant den gamle bobletelleren, men jeg er slett ikke sikker på hvor tett den er.... er jo bare plast mot plast :-) Skeptisk.

Gleder meg til testkjøring av co2 anlegg i morgen. Siden jeg ikke har fått kjøpt en computer enda, så må co2 gå på tid. I følge x antall youtube videoer skal det vanligvis være passelig å sette på co2 ca en time før lyset kommer på og slå av gassen ca 2 timer før lyset slukker. Skal teste ut denne teorien og følge med på hva som skjer med vannverdiene.

Planen er å ta et bilde pr dag for å dokumentere effekten på plantene. Alle fiskene ser ut til å trives og 10 liter Tetra Pro er på plass i hyllen. Ønsker meg flere Cory - de er fryktelig søte og morsomme fisker!

Sist gang jeg hadde co2 anlegget på opplevde jeg at når det var lite gass igjen i flasken så tømte den bare ut alt - gassmannen kjente ikke til dette problemet, youtube fiskefolk forteller at at manometer med to målere skal forhindre dette? Bruker Aqua Medic sitt manometer, med to målere. Men likevel forsvant all gassen sist flasken nærmet seg tom.

Noen som kjenner fysikken i dette?

 
Postet 02.12.2017 kl. 03:47
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3